Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Enniscrone

Enniscrone is gelegen in het noord-westen van Mayo aan Killala Bay. Onder het moerasland van het graafschap Mayo ligt een van de grootste monumenten uit de steentijd: de 5000 oude Céide Fields zijn heel bijzonder en worden omgeven door een adembenemend mooi landschap.

Vanuit Enniscrone kunt u dit ongerepte gedeelte, met goudgele stranden en visrijke meren ontdekken. Enniscrone is ideaal voor windsurfers en is bekend om zijn langgerekte zandstrand. Tevens vindt u hier pubs, restaurants en Waterpoint, een subtropisch zwembad voor de hele familie.

Voor de westkust van Mayo liggen vele eilanden en schiereilanden. Achill is het grootste eiland, ca. 25 km lang en via een moderne brug met het vasteland verbonden. Achill is bekend om haar rustige stranden, mooie natuur en spectaculaire bergen. Er zijn hier overal prima wandelmogelijkheden.

De drie grotere steden die in de buurt liggen zijn Sligo, Westport en Castlebar. In Sligo kunt u lekker winkelen en een bezoek brengen aan de Sligo Abbey met het oudste versierde altaar van Ierland.

Westport is prachtig gelegen. Breng een bezoek aan het Westport House, een 18de-eeuws landgoed in een prachtig park met een meer, terrassen en tuinen met uitzicht op Clew Bay. Voor kinderen is dit ook een leuk uitstapje want plezier is gegarandeerd in het minitreintje, de reuzen-waterglijbaan en andere attracties.

In Castlebar ligt een "filiaal" van het Ierse Nationaal Museum. Het Country Life Museum is gewijd aan het dagelijks leven in Ierland tussen 1850 en 1950. Ook de tuin van dit museum, gevestigd in een hoog-Victoriaans herenhuis, is een bezoek waard. 

Iets verder weg ligt het prachtige Nationale Park Connemara.