Snel naar het land van de Kerstman

Uw vliegvakantie Finland start in Amsterdam, op de luchthaven Schiphol. U reist in ca. 2,5 uur naar de hoofdstad Helsinki. Helsinki is de toegangspoort voor zuid- en centraal Finland. Wilt u liever direct naar het noorden, naar Fins Lapland, dan is Rovaniemi de beste aanvlieghaven. Met vliegvakanties Finland komt zelfs het 'Dak van Europa' dichtbij. Vliegvakanties Finland zijn niet alleen in de zomer mogelijk. Ook in de winter bieden we vliegvakanties wintersport Fins Lapland aan.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Vanaf je steiger zo het meer in!

In Finland zijn de zomerdagen weliswaar heerlijk lang, maar u kunt uw kostbare vakantietijd goed gebruiken. Een vliegvakantie Finland is dan ook een goede optie. Vliegen naar Finland kan snel en comfortabel met KLM of Finnair naar Helsinki of verder noordelijk, Rovaniemi, waarna uw vakantie kan beginnen. Of u nu een stedentrip Helsinki maakt of een schitterende rondreis Finland, na een paar uur kunt u al heerlijk ontspannen van uw vakantie genieten. Hiernaast bieden wij ook een mooi aanbod aan prachtige fly en drives langs en door de mooiste plekjes van Finland aan. Bekijk eens fly-drive Finland.

Veel gasten zijn u al voorgegaan met een vliegvakantie Finland. Op de luchthavens zijn de kantoren van de autoverhuurmaatschappijen gevestigd. We werken al jaren samen met Avis en hebben zeer goede ervaringen met deze verhuurder. Huurauto's zijn er in alle soorten, groot en klein, handgeschakeld en automaat. Zo kunnen we uw vliegvakantie Finland geheel op maat samenstellen.

Dat geldt namelijk ook voor onze rondreizen Finland. Mocht u een andere route willen, extra overnachtingen voor of na uw reis, dan kunnen we onze basis rondreizen aanpassen of een volledige rondreis op maat aanbieden.

Maximale vrijheid en blijheid dus.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in één van onze andere Scandinavische bestemmingen. Kijkt u ook eens bij ons volgende aanbod:

 

Onze klanten beoordelen onze vliegvakanties Finland met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Finland

Het Land van 1000 Meren en de Middernachtzon heeft enkele niet te missen bezienswaardigheden:

Helsinki

Skyline Helsinki

De hoofdstad van Finland ligt in het zuiden en is een leuke stad om te bezoeken. De ligging aan zee zorgt voor een gezellig en bedrijvig havengebied met markt. U kunt uitstekend winkelen in het centrum, van hippe designwinkels tot antieke winkeltjes. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen een aantal mooie bezienswaardigheden bezoeken, zoals de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukiokerk, het Senaatsplein met o.a. de grote wit-groene Tuomiokirkko Dom en de Russisch aandoende Uspenski kathedraal.

Oulanka National Park

Oulanka National Park

Het Oulanka National Park vierde in 2006 haar 50e verjaardag. Ook dit park ligt op een hoogvlakte en is ca. 270 km² groot. In het park zijn een aantal natuurlijke attracties te vinden zoals bijvoorbeeld de stroomversnellingen van de Oulankajoki-rivier en de Jyrävä-waterval. Daarmaast nog heel veel andere kleine riviertjes met hun stroomversnellingen en kleine watervalletjes.

Rovaniemi

Rovaniemi - Dorp van de kerstman

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland. Alvar Aalto, de bekendste architect van Finland, ontwierp de plannen voor de herbouw. Men zegt dat hij zich liet inspireren door de vorm van een rendiergewei. Bezienswaardig zijn de Jätkänkynttilä brug met de ‘eeuwige vlam’. Het Arktikum is een opvallend gebouw. Maar de bekendste attractie van Rovaniemi ligt ca. 8 km ten noorden van de stad: de poolcirkel met het dorp van de kerstman.

Saimaa Merengebied

Saimaa merengebied

Finland wordt het Land van 1000 meren genoemd. Een bescheiden benaming, want er zijn duizenden meren in Finland. Het Saimaa Merengebied is het grootste labyrinth aan meren, stromen en rivieren van Finland.

Samencultuur

Poseren met de Samen

De Samen zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Tegenwoordig zijn ze in de minderheid. De tijd en technologische vooruitgang hebben de Samen verandert van rondtrekkend nomadenvolk tot een volk dat min of meer gesetteld is. Bezoekers kunnen veel leren over hun cultuur. De zo kenmerkende Samen-klederdracht wordt alleen bij speciale gelegenheden gedragen.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
Alhoewel het goed mogelijk is om Finland per auto te bereiken, inclusief een ferry-overtocht vanuit het noorden van Duitsland naar Helsinki, is het toch ook zeer comfortabel en tijdsbesparend om te vliegen naar Finland. KLM onderhoudt dagelijkse vluchten en meerdere keren per dag. Ook de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair heeft vele mogelijkheden. U bent in ca. 2,5 uur op de luchthaven van Helsinki waarvandaan u ook binnenlandse vluchten kunt boeken naar Lapland.
Heleen

Ervaringen van onze klanten

We twijfelden tussen de ferry en vliegen. Het is het laatste geworden en dat is ons goed bevallen. Snel en goedkoop, als je vroeg boekt ten minste.

We zijn afgelopen zomer met KLM naar Helsinki gevlogen. Een leuke stedentrip gemaakt van 4 dagen en daarna nog bij familie geweest. Zeker voor een kort tripje is zelf autorijden niet te doen.

Kaart van Finland

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen