Uw droomreis gaat in vervulling

U heeft in ons aanbod van Sri Lanka reizen een mooie reis gevonden maar u wilt uw verblijf verlengen of de route veranderen en u wilt weten of dat kan. Onze verre reizen specialisten willen u graag adviseren over mogelijkheden van een maatwerk reis Sri Lanka. Met hun lokale kennis en ervaring kunnen zij u veel werk uit handen nemen en stellen een reis op maat door Sri Lanka voor u samen en laten zo uw droomreis in vervulling gaan.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Heerlijk vakantieland

Op vakantie naar Sri Lanka, dat speelt al jaren in uw achterhoofd, u heeft er al veel over gelezen en gehoord. U heeft voor uzelf een reis in gedachte maar die kunt u niet in ons aanbod vinden. Bijvoorbeeld een combinatie van 2 verschillende reizen door dit prachtige land, of u wilt langer op een bepaalde plaats blijven, of uw vakantie verlengen met een aantal dagen. Wij kunnen voor u een reis op maat door Sri Lanka voor u samenstellen, rekening houdend met uw specifieke wensen. Onze verre reizen specialisten kennen de bestemmingen en werken met gerenommeerde en gespecialiseerde agenten ter plaatse zodat zij u moeiteloos kunnen adviseren over een maatwerk reis Sri Lanka. Ook als u vragen heeft over de highlights, zoals bijvoorbeeld de Gouden Tempel, de Sigiriya Rock, het olifanten weeshuis in Pinnawela, de theeplantages nabij Bandarawela, het National Park in Yala, of misschien een strandvakantie in Negomo. Mogelijk kan ons aanbod voor een groepsrondreis Sri Lanka of een individuele rondreis Sri Lanka voor u een inspiratiebron zijn.

U kunt ook onze verre reizen specialisten benaderen als u vragen heeft over andere bestemmingen. Bijvoorbeeld ons aanbod rondreizen Noord Amerika of rondreizen Zuid Afrika kunnen ook interessant zijn.

Onze gasten beoordelen onze individuele rondreis Sri Lanka met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw maatwerk reis Sri Lanka hebben geven wij u onderstaand enkele bezienswaardigheden die u zou kunnen bezoeken.

Bandarawela

shutterstock_123232501

Bandarawela ligt op 1.230m. hoogte in de bergen in centraal Sri Lanka. Het is een stadje met nog veel kenmerken uit de Britse koloniale tijd. Door het gematigde klimaat (gemiddelde 20°-25° C.) is het een is het een populaire vakantiebestemming voor mensen die Nuwara Eliya te koud vinden. Bandarawela is zeer multicultureel en u zal er vele kappelletjes vinden van verschillende godsdiensten. De omgeving van Bandarawela is groen en natuurrijk en bezaaid met vele thee plantages. Daarnaast bevat deze omgeving de mooiste en grootste watervallen van Sri Lanka.

Dambulla

shutterstock_99867629

Dambulla is een plaatsje in Sri Lanka, dat vooral bekend is van De gouden tempel van Dambulla, die op de Werelderfgoedlijst staat. Het ligt in de buurt van Sigiriya en ten noorden van Kandy.

Het plaatsje is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Dit complex dateert van eerste eeuw voor Christus en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka

Gangaramaya Tempel - Colombo

shutterstock_168257888

In de hoofdstad Colombo worden oude gebouwen vervangen door wolkenkrabbers maar in sommige delen van de stad heeft de oude charme weten te behouden. Zo is de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels. Deze is beslist een bezoek waard.

Negombo

Negombo strand shutterstock_136853597

Negombo is een stad aan de westkust van Sri Lanka, en ligt 40 km ten noorden van Colombo, in een zogenaamde lagune, met één van de mooiste stranden, uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. In Negombo zult u zich, als Nederlander, snel thuis voelen, want ooit was deze plaats in handen van de Nederlanders. De haven van Negombo is van belang voor de visserij. Tussen Galle en Negombo groeit de zuiverste en allerfijnste kaneel in het wild.

Sigiriya Rock

shutterstock_78925555

Op de top van de Sigiriya Rock vindt u overblijfselen van het in de 5e eeuw gebouwde koninkliojk paleis van Koning Kasyapa. Als u de rots wil beklimmen adviseren wij u om dit in de vroege ochtend te doen, in verbamd met de enorme warmte. U kunt genieten van eeuwenoude fresco's.

Onze adviseurs

 • Marianne
  Marianne
 • martine
  Martine
 • Peter van Wingerden
  Peter

Uiteraard staan wij dag en nacht voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw verre reis naar Sri Lanka. Wij hebben de routes en reizen op deze website met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of heeft u meer tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Indien u een geheel anders voorstel heeft, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en kunnen wij eventueel een offerte geheel op maat samenstellen.

Paul

Ervaringen van onze klanten

We hebben enige ervaring opgedaan met plannen van een reis volgens eigen ideeën. Dat hebben we vervolgens met een verre reizen specialist van De Jong Intra Vakanties besproken, die er vervolgens een voorstel voor gemaakt hebben. In goed overleg hebben we daar nog wat kleine wijzigingen in aangebracht. De reis is verder vanaf dag 1 tot men met de laatste dag perfect verlopen. Fijn dat gevoel van vrijheid op je eigen reis.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation