Vrijheid en genieten

U wilt in een klein gezelschap, bijvoorbeeld uw gezin, graag een rondreis maken en gebruik maken van een eigen airconditioned auto of minivan met gids/chauffeur, dan is ons aanbod voor een individuele reis Maleisië zeer geschikt. Via een vooraf, door onze specialisten uitgestippelde route, maakt u een bijzondere rondreis door dit land. Dat is pas genieten van uw individuele reis Maleisië.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Perfecte kennismaking

Reizen in een groot gezelschap is voor veel mensen een fijne manier van op vakantie gaan. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u liever in een kleine groep of misschien zelfs liever alleen met een partner door Maleisië wil reizen. Individueel reizen heeft zo ook haar charme, 's morgens samen met uw Engelssprekende gids/chauffeur het programma voor die dag doornemen en op pad.

Afhankelijk van de door u gekozen reis gaat u kennis maken met Maleisië, beginnend met de multiculturele hoofdstad, Kuala Lumpur, Malacca, een Unesco Werelderfgoed plaats met restanten van de Nederlandse overheersing, het Taman Negara National Park, de theeplantages op de Cameron Highlands, enz. enz. en u eindigt met één of meerdere dagen aan het strand van Penang. Uiteraard kunt u uw individuele reis door Maleisië uitbreiden.

Omdat Maleisië beschikt over een goede infrastructuur is het ook mogelijk om deze rondreizen zonder gids/chauffeur te maken. Wij reserveren de door u gewenste hotelovernachtingen en u kunt geheel op eigen wijze door Maleisië reizen. Individueel reizen krijgt dan wel een heel bijzondere betekenis. Voor meer en aanvullende informatie adviseren wij u contact op te nemen met onze Maleisië specialisten.

Mocht u tot het besluit komen dat een individuele reis door Maleisië toch niet de doomreis is die u zoekt kunt u ook ons aanbod voor een groepsreis Maleisië bekijken. Eventueel voor andere bestemmingen bekijkt u ons aanbod verre reizen.

Onze gasten beoordelen onze Maleisië reizen individueel met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden

Onderstaand treft u enkele bezienswaardigheden aan die u op uw individuele reis Maleisië kunt bezoeken.

Bako National Park

shutterstock_44533552 Bako National

Op Maleisisch Borneo kunt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids het schitterende tropische schiereiland van het Bako National Park bezoeken. Hier groeien oeroude bossen met verschillende eco-systemen, hierdoor is er een grote diversiteit van flora en fauna ontstaan. U kunt er een boottocht maken en een wandeling door deze indrukwekkende jungle.

Cameron Highlands

shutterstock_9607546

Cameron Highlands is een hooglandvlakte dat ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur ligt. Door de hoge ligging is het er koeler (zo'n 20/25 C) dan in de rest van Maleisie. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen en is uitgegroeid tot het theegebied van Maleisie. De lokale bevolking komt er graag om de hitte te ontvluchten en om mooie wandelingen te maken. Naast de theeplantages zijn er ook nog de volgende bezienswaardigheden: Butterfly farm, aardbeien plantages, rozentuinen, een chinese tempel, een cactusvallei en groentetuinen.

Kuala Lumpur

shutterstock_2900012

Kuala Lupur is de bruisende hoofdstad en zakencentrum van Maleisië. Deze metropool is bovenal een veilige, groene en gezellige stad met vele bezienswaardigheden. Het meest beeld bepalend zijn natuurlijk de imposante Petronas Twin Towers, ooit het hoogste gebouw ter wereld. maar ook het Paleis van de Koning, het oude treinstation, de nationale moskee, Merdekaplein, en het fraaie Sultan Abdul Samad Building zijn de moeite waard om te gaan bekijken.

Penang

shutterstock_30677260

Penang, ook wel de "Parel van de Oriënt" genoemd, UNESCO Werelderfgoed, is wellicht het leukste, maar zeker het meest gevarieerde eiland van Maleisië. Het heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Want naast een heerlijk strand vakantie biedt het eiland vele bezienswaardigheden en een wereld beroemde avondmarkt. Bij de marketkraampjes, ook wel hawkerstalletjes genoemd, kunt u vele verschillende keukens uit het Oosten uitproberen. Daarnaast kunt u bezoek brengen aan een rehabilitatiecentrum voor orang-oetans in Bukit Merah.

Taman Negara National Park

shutterstock_84121162

Het Taman Negara National Park is het oudste regenwoud ter wereld. U gaat hier een echt jungle avontuur tegemoet. U ziet een grote diversiteit aan bos, bloemen, planten, vogels en wellicht wilde dieren. U kunt door de toppen van de bomen lopen met de Canopy Walkway die meer dan 400 meter lang is. Dat is een bijzondere ervaring. Verder relaxte en spannende boottochten maken en genieten van de mooie natuur. Ons advies is om hier zeker een paar dagen voor uit te trekken.

Onze adviseurs

 • Mariëlle
  Mariëlle

Uiteraard staan wij dag en nacht voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw verre reis naar Maleisië. Wij hebben de routes en reizen op deze website met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of heeft u meer tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Indien u een geheel anders voorstel heeft, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en kunnen wij eventueel een offerte geheel op maat samenstellen.

Marielle

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben met een privé auto met chauffeur een rondreis gemaakt door Maleisië. Wat een luxe! Iedere dag bepaalden wij zelf waar wij heen wilden gaan en wanneer wij even stopten. Op deze manier hebben wij echt de reis van ons leven kunnen maken. Hier kunnen we nog heel lang van nagenieten!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation