Dubai, smeltkroes van Oost en West

Dubai leent zich door zijn internationale karakter uitstekend voor een individuele reis. Deze fascinerende bestemming ligt op circa 6 uur vliegen van Nederland en heeft voor de verwende vakantieganger veel te bieden. Het is een stad waar u makkelijk uw weg vindt. Individueel naar Dubai betekent veel flexibiliteit en zelf uw programma bepalen. Bij ons kunt u kiezen uit vele hotels in de stad of aan het strand en wilt u op het vliegveld opgehaald worden, wij regelen de transfer voor u!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Reisaanbod

Of u nou de rust zoekt aan het strand of liever de hectiek van de stad, Dubai heeft voor elk wat wils. Het hotelaanbod is in deze opkomende bestemming de laatste jaren flink gegroeid en daardoor is er voor ieder budget wel een passende reis samen te stellen. In samenwerking met onze lokale partner kunnen wij in Dubai excursies voor u boeken zodat u ter plaatse niets meer hoeft te regelen.

Onze gasten beoordelen onze verre reizen Dubai gemiddeld met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden

Dubai is een fascinerend land met vele contrasten. De volgende bezienswaardigheden geven u een goed beeld van wat er in dit land te doen is.

Bastakiya

Dubai Bastakiya

De Bastakiya zijn oude gebouwen die in 1900 langs de Creek gebouwd zijn. De gebouwen zijn inmiddels gerestaureerd en geven een goed beeld van het oude Dubai. De wanden van deze historische en toch wel bijzondere gebouwen, zijn van koraal die bedekt zijn met zandpleister. Veelal restaurantjes, musea, en winkeltjes zijn hier gevestigd.

Burj Al Arab

Dubai Burj Al Arab

Dit beroemde hotel is gebouwd in de vorm van een zeilschip. Het is mogelijk om rondgeleid te worden in dit bijzondere hotel. Het gebouw is ruim 320 meter hoog en is zeker één van de meest luxe hotels van de wereld.

Burj Khalifa

Burj Dubai

Dit is het hoogste gebouw (828 meter) van de wereld. Bij de bouw was de naam 'Burj Dubai' echter voor de opening werd de naam nog snel veranderd in 'Burj Khalifa'. Naast kantoorruimte en appartementen is er ook een hotel gevestigd in de toren. U heeft vanaf het observatiedek op de 124e verdieping een geweldig uitzicht over Dubai en ver daarbuiten bij helder weer! U dient er rekening mee te houden dat u toegangskaarten altijd vantevoren dient te reserveren omdat er slechts een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toegang krijgt op tot het observatiedek!

Jumeirah Moskee

Dubai Jumeirah moskee

De Jumeirah Moskee is de grootste en ook zeker de mooiste moskee van Dubai. Deze moskee geeft een goed voorbeeld van de moderne islamitische architectuur.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Shirley
  Shirley

U hoeft zich in Dubai geen moment te vervelen. In de oudere wijken van Dubai kunt u heerlijk dwalen over de vaak overdekte markten van de stad. Hier ervaart u de meer lokale, Arabische sfeer. Er zijn verschillende souks die soms gespecialiseerd zijn in een aantal produkten. De goudsouk is één van de bekendste waar naast in sieraden ook in goudstaven wordt gehandeld. In andere souks ruikt het naar kardemon en kruidnagel en er zijn verscholen in nauwe straatjes ook markten waar de dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden.

Stephan

Ervaringen van onze klanten

We waren op zoek naar een weekje lekker zon, zee en strand en werden door jullie op Dubai gewezen. Bij Dubai dachten we zelf eigenlijk aan een stedentripje maar je kunt daar echt heerlijk een week op het strand liggen! Wat een aanrader is dat!

Ik heb enorm genoten van mijn verblijf in Dubai. Ik was eerlijk gezegd een beetje sceptisch vooraf maar Stefan verzekerde mij dat het de moeite waard zou zijn en hij had echt gelijk. Wat een geweldige stad. Zo makkelijk ook om per airconditioned metro door de stad te zoeven, geweldig!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen