Ontdek de Zwitserse Meren 10-daagse autorondreis

 • Brienz
 • Uitzicht op Bonn
 • Bonn
 • Altes Rathaus Bonn
 • Zwitserse Meren
 • 23 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Brienzermeer
 • Meer van Lugano
 • Vierwoudstrekenmeer
 • Nieuwe reis
 • Tip van onze expert

Uw vakantie start met een tussenovernachting in Duitsland voordat u uw reis vervolgt richting Brienz aan het gelijknamige meer. Bezoek het hoogste treinstation van Europa en geniet van uitzichten op de Alpen. Daarna staat Lugano, gelegen aan het Meer van Lugano, op het programma. De stadskern met mediterraan aandoende pleinen en arcades en de talrijke parken met subtropische planten nodigen uit to

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Nederland - Meckenheim, ca. 270 km
 2. Dag 2: Meckenheim - Brienz, ca. 595 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Ontdek de Zwitserse Meren

Intro

Uw vakantie start met een tussenovernachting in Duitsland voordat u uw reis vervolgt richting Brienz aan het gelijknamige meer. Bezoek het hoogste treinstation van Europa en geniet van uitzichten op de Alpen. Daarna staat Lugano, gelegen aan het Meer van Lugano, op het programma. De stadskern met mediterraan aandoende pleinen en arcades en de talrijke parken met subtropische planten nodigen uit tot 'Dolce far niente' oftewel tot niets doen en genieten. U eindigt de reis in Hergiswil aan het Vierwoudstrekenmeer.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief in de omgeving van uw bestemming.


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Bonn of Keulen
- Brienz & Brienzermeer
- Interlaken: ideale plek voor uitstapjes naar Schilthorn, Kleine Scheidegg en Jungfraujoch
- Thunermeer
- Lugano & Meer van Lugano
- Comomeer
- Vierwoudstrekenmeer & sfeervol Luzern

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland - Meckenheim, ca. 270 km
  U rijdt vanuit Nederland naar Meckenheim in Duitsland voor een tussenovernachting. Meckenheim is aantrekkelijk gelegen dichtbij het populaire Rijn- en Ahrdal. Met steden als Keulen en Bonn in de nabijheid de perfecte uitvalsbasis om natuur, cultuur & shoppingplezier te combineren.
 2. Dag 2: Meckenheim - Brienz, ca. 595 km

  Na het ontbijt vertrekt u vanuit Meckenheim naar Brienz in Zwitserland waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Brienz ligt aan het gelijknamige turkoois blauwe meer en staat bekend om zijn houtsnijderstraditie en vioolbouwers. In de Brunngasse, volgens velen de mooiste straat van Europa, zijn de 18e eeuwse huizen met prachtig houtsnijwerk versierd. Na aankomst kunt u de benen strekken tijdens een wandeling op de promenade die langs het water is aangelegd.


 3. Dag 3: Omgeving Brienz

  Brienz wordt omringd door een mooi berglandschap waarvan de Eiger, Mönch en Jungfrau het meest in het oog springen. Treinliefhebbers kunnen vanuit Brienz diverse treintochten maken. Bijvoorbeeld naar het hoogste treinstation van Europa (3.454 m) bij de Jungfraujoch. Hoe hoger u gaat, des te fraaier wordt het uitzicht. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. In de middag kunt u het openluchtmuseum Ballenberg bezoeken: hier zijn een aantal huizen en werkplaatsen van het landelijke Zwitserland uit de 16e-19e eeuw nagebouwd en er worden diverse ambachtelijke demonstraties gehouden.

 4. Dag 4: Interlaken & Giessbach watervallen
  Neem de tijd voor een bezoek aan het gezellige Interlaken, prachtig gelegen tussen de Brienzersee en de Thunersee. Wandel door het stadje, pak een terrasje en neem de kabelbaan naar de top van de berg voor een uitdagende wandeling in de omgeving. Indien u het landschap vanaf het water wilt ontdekken, dan is het leuk om een mooie rondvaart te maken. Op het Thuner- en Brienzermeer varen diverse plezierboten waaronder ook een historische raderboot. Bezoek ook de Giessbach watervallen die vanaf 500 meter hoogte en over 14 niveaus naar beneden storten om uiteindelijk in het Brienzermeer uit te komen. Langs de watervallen lopen diverse wandelpaden in verschillende niveaus.
 5. Dag 5: Brienz - Lugano, ca. 200 km

  Na het ontbijt vervolgt u uw rondreis richting het zuiden naar Lugano waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Lugano ligt aan het gelijknamige meer in het uiterste zuiden van Zwitserland en is beroemd om de mediterrane flair, het prachtige landschap en de spectaculaire uitzichten. De verleidelijke stad wordt ook wel het ‘Monte Carlo’ van Zwitserland genoemd, waar u heen komt om te flaneren op promenades, te dineren aan de oevers van het meer en te winkelen in chique winkelstraten. Met de wilde schoonheid van de omringende bergtoppen is het niet verwonderlijk dat Lugano al lange tijd een van de populairste vakantiebestemmingen is van Zwitserland, een stad die inmiddels ook door filmsterren en beroemdheden is ontdekt.

 6. Dag 6 en 7: Lugano

  Verken Lugano, een van de meest romantische plaatsjes in Zwitserland. Het oude centrum bestaat uit oneindig veel knusse straatjes waar u wilt blijven flaneren. Doordat de stad aan het Meer van Lugano ligt, zijn vakantiekriebels nooit ver te zoeken. U kunt er heerlijk zwemmen of een boottochtje ondernemen naar bv. Gandria of naar Morcote.


  Wist u dat…?


  ...Morcote ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde onderwerpen in Ticino is? Het is niet voor niets dat het pittoreske plaatsje in 2016 tot het mooiste dorp van Zwitserland werd verkozen.


  Droomt u juist van een middag in de bergen, dan pakt u de kabelbaan naar de Monte San Salvatore waar u fantastisch kunt wandelen en genieten van onvergetelijke uitzichten.

 7. Dag 8: Lugano - Hergiswil, ca. 159 km
  De route voert u vandaag in noordelijke richting naar het prachtig gelegen Hergiswil, de toegangspoort tot Centraal Zwitserland. U rijdt langs de zuidelijke oevers van het Vierwoudstrekenmeer en vindt Hergiswil aan de westelijke kant, aan de voet van de wereldberoemde berg Pilatus. U verblijft de komende 2 nachten in Hergiswil.
 8. Dag 9: Hergiswil
  Neem de tijd voor een bezoek aan Luzern, verscholen in een indrukwekkend bergpanorama en op slechts ca. 10 minuten rijden. Het stadsbeeld van Luzern wordt bepaald door de middeleeuwse kapelbrug, één van de oudste overdekte houten bruggen van Europa. Of zoek het vandaag wat hogerop en ga één van Luzerns bergen op, de beroemde Pilatus of de Rigi. Het uitzicht over de bergtoppen en het Vierwoudstrekenmeer is er één die u niet snel meer zult vergeten.
 9. Dag 9: Hergiswil - Utrecht, ca. 800 km
  Uw rondreis eindigt na het ontbijt, een fijne reis huiswaarts gewenst. Wilt u nog meer tijd in Hergiswil doorbrengen, kunt u uw verblijf uiteraard verlengen.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 6 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 3 overnachtingen op basis van halfpension (Hotel Brienz, Brienz)
 • Met de 'Ticino-Karte' (die u in Hotel De la Paix, Lugano ontvangt) o.a. gratis gebruik van het openbaar vervoer (bus en trein) in de regio Tessin (bv. gratis trein naar Locarno, Chiasso en Bellinzona) en vanuit het hotel gratis bus naar het centrum van Lugano
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden. Een tolvignet is verplicht in Zwitserland.
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook