Glacier- en Bernina Express 10-daagse bus- en treinrondreis

 • Bernina Express
 • Bern
 • Meer van Geneve, Montreux
 • Glacier Express
 • Gstaad
 • 29 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Indrukwekkende reis!
 • Inclusief 2 spectaculaire treintochten ter waarde van € 155!
 • Verblijf in twee uitstekend beoordeelde hotels
 • Luxury class touringcar
 • Met een rit dwars door de 'Swiss Grand Canyon'!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een echte TOP reis. Tijdens deze rondreis genieten we vanuit de luxury class touringcar en vanuit de beroemde Express treinen van het prachtige Zwitserse Alpenlandschap.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 580 km
 2. Dag 2: Bern en Martigny, ca. 285 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Glacier- en Bernina Express

Inleiding

Een echte TOP reis. Tijdens deze rondreis genieten we vanuit de luxury class touringcar en vanuit de beroemde Express treinen van het prachtige Zwitserse Alpenlandschap.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

De sfeer van machtige Alpentoppen, prachtige excursies en twee van de beroemdste treinreizen ter wereld, de Glacier Express en de Bernina Express, zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie. We hebben de reis zo samengesteld dat u niet iedere dag hoeft in en uit te pakken. Daarnaast zijn twee heel bijzondere treinreizen inclusief in de reissom van deze reis. U ontdekt zo een zomers Zwitserland op een bijzondere manier!

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 580 km

  Via de servicelijnen bereikt u de wisselplaats waar een kopje koffie klaar staat. Vervolgens beginnen we aan onze reis. Onderbroken door enkele stops rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Bern en Martigny, ca. 285 km

  De stad Bern is prachtig gelegen in een bocht van de rivier de Aare. De Spittalgasse in het centrum is bijna 7 km lang en vol winkels, galerijen, boetiekjes en terrasjes. Tegen het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Martigny waar we de komende drie nachten verblijven.

 3. Dag 3: Chamonix of Mont Blanc Express, ca. 90 km

  Deze dagtocht brengt ons naar de Franse kant van de Alpen. U kunt er voor kiezen om met de touringcar naar Chamonix te reizen, maar u kunt ook per beroemde Mont Blanc Express (excl. ca. € 18 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse) afreizen naar de Frans-Zwitserse grens. U stapt dan in Martigny in de trein en onderweg kunt u genieten van de schitterende omgeving van de Mont Blanc. Vanaf de grens rijden we met onze touringcar door naar Chamonix. Ook vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de top van de Mont Blanc.

 4. Dag 4: Montreux, Golden Pass Express en Gruyères, ca. 230 km

  Na het ontbijt rijden we naar de mondaine stad Montreux, gelegen tegen het decor van de Zwitserse en Franse Alpen. De stad heeft een fraaie promenade aan het meer, een met bloemen versierde boulevard, een haven waar de nostalgische stoomradboten aanmeren en talrijke cafés en terrasjes. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om met de GoldenPass Classic Express mee te reizen naar Gstaad (excl. ca. € 30 p.p. opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Vanuit de Panorama wagon heeft u een schitterend uitzicht over de Alpen en het meer van Genève. In Gstaad wordt u weer opgewacht door de touringcar en vervolgen we onze route naar Gruyères waar de beroemde kaas van Zwitserland gemaakt wordt. Het stadje heeft een middeleeuws centrum met stadsmuren en een mooi kasteel. Vanuit Gruyères rijden we via een mooie route terug naar Martigny.

 5. Dag 5: Glacier Express, ca. 280 km

  Eén van de absolute hoogtepunten van deze reis! We rijden eerst naar Brig, vanwaar we per Glacier Express naar Chur reizen. Bij ons reist u, en dat is uniek, ook door de 'Swiss Grand Canyon' waar de Rijn langs honderden rotspartijen stroomt. In Chur staat de bus gereed om u naar het hotel in Tiefencastel te brengen. Hier verblijft u de komende vier nachten.

 6. Dag 6: Chur en vrije middag, ca. 80 km

  We doen het vandaag rustig aan en maken een halve dagtocht naar Chur, de hoofdstad van het kanton Graubünden. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met smalle straten, boektiekjes, horlogewinkels en restaurants. 's Middag heeft u de tijd om een mooie wandeling te maken. 

 7. Dag 7: Passentocht, St. Moritz en Davos, ca. 155 km

  We reizen over de hoogste bergtoppen via Savognin en de Julierpas naar St. Moritz. Deze tocht neemt ons mee door de schitterend gelegen regio Oberengadin en St. Moritz en biedt ons prachtige vergezichten over de Berninaketen. Vervolgens rijden we over de Fluela-pas naar Davos voordat we weer terugkeren naar het hotel.

 8. Dag 8: Bernina Express, ca. 115 km

  Weer een fantastische tocht! De Bernina Express is volgens velen de mooiste Alpenspoorlijn. Vanaf Tiefencastel rijdt de trein via keertunnels en het bekende Landwasser viaduct naar een hoogte van 2200 meter de Bernina pas op, om vervolgens naar Tirano in Italië af te dalen. Vanaf Tirano zal de bus ons weer terug brengen naar Tiefencastel. Een dag om niet snel meer te vergeten. Deze treinrit kan eventueel in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.

 9. Dag 9: Watervallen van Schaffhausen en Zuid-Duitsland, ca. 395 km

  Na het ontbijt beginnen we langzaam aan onze terugreis. Onderweg maken we een stop in Liechtenstein en Schaffhausen. Schaffhausen is een stad met een mooie ligging en de hoogste watervallen van de Rijn. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 610 km

  Met de nodige stops om de benen te strekken, rijden we terug naar de wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 3 Overnachtingen in Hotel Porte d'Octodure in Martigny
 • 4 Overnachtingen in Hotel Albula & Julier in Tiefencastel
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Treintocht met de Glacier Express dwars door de 'Swiss Grand Canyon'
 • Treintocht met de Bernina Express
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook