Het Meer van Genève, Leysin 10-daagse busreis

 • Wijnvelden Meer van Genève
 • Golden Pass Express
 • Lausanne
 • Montreux
 • Leysin
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Genieten van cultuur en Zwiters natuurschoon, gecombineerd in één reis
 • Inclusief Golden Pass Panoramic treinrit van Gstaad naar Montreux
 • Prima 3-sterren hotel in het centrum van Leysin

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Deze reis neemt u mee naar het mooie Meer van Genève. Geniet van de vergezichten, hoge bergen en diepe dalen met ongerepte natuur. Uw verblijf in het 3-sterren hotel Alpine Classic in het mooie Leysin en de vele inbegrepen excursies, maken deze vakantie zeer compleet.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 620 km
 2. Dag 2: Basel en Leysin, ca. 250 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Het Meer van Genève, Leysin

Intro

Deze reis neemt u mee naar het mooie Meer van Genève. Geniet van de vergezichten, hoge bergen en diepe dalen met ongerepte natuur. Uw verblijf in het 3-sterren hotel Alpine Classic in het mooie Leysin en de vele inbegrepen excursies, maken deze vakantie zeer compleet.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 620 km

  Na de koffie op de wisselplaats rijden we via Duitsland naar de omgeving van Basel voor diner en overnachting. Er worden regelmatig pauzes gehouden voor lunch, koffie of thee.

 2. Dag 2: Basel en Leysin, ca. 250 km

  We maken een stop in Basel, de culturele hoofdstad van Zwitserland, gelegen aan de oevers van de Rijn. Basel heeft een historische stadskern met een fantastisch gotisch stadhuis en de Münster kerk, met twee spitse torens het symbool van de stad. In de loop van de middag komen we aan in het Alpine Classic Hotel, ons thuis voor de aankomende week.

 3. Dag 3: Lausanne, ca. 125 km

  We maken een mooie maar rustige dagtocht naar Lausanne. Onderweg zien we middeleeuwse stadjes en kleine zonovergoten wijndorpen waar wijnen worden gemaakt die tot de beste van de wereld behoren. Lausanne is mooi gelegen aan het Meer van Genève, met uitzicht op de Franse Alpen. We vinden hier één van de mooiste gotische kerken van Zwitserland, pittoreske straatjes, de prachtige kathedraal Notre Dame en het Olympisch Museum.

 4. Dag 4: Gstaad en treintocht naar Montreux (inclusief), ca. 140 km
  Na het ontbijt rijden we naar de plaats Gstaad. Gelegen op 1050 meter is dit ’s winters één van de meest exclusieve wintersportplaatsen. Ook in de zomer is het heerlijk vertoeven midden in dit prachtige berglandschap. Gstaad heeft een charmant autovrij centrum met elegante winkels en huizen in chaletstijl. ’s Middags stappen we in de trein voor een onvergetelijke treinreis door het landschap van Saanenland naar het Meer van Genève. In Montreux stappen we uit en aansluitend rijden we per bus weer terug naar Leysin.
 5. Dag 5: Aigle en vrije middag, ca. 35 km

  In de ochtend rijden we naar Aigle, gelegen aan de voet van de met wijnstokken bedekte hellingen van de Alpen van Vaud. Aigle heeft een klein centrum met smalle straatjes en winkels. U kunt het middeleeuwse kasteel bezoeken, dat op een heuvel waakt over de wegen naar het Rhônedal en het Berner Oberland. In het kasteel vindt u een museum met vele bijzondere wijnetiketten (entree excl.). De middag is vrij te besteden in Leysin. U kunt ervoor kiezen om, indien geopend, met de gondel naar de top van de Berneuse te gaan op ca. 2000 meter (excl.). In het roterende restaurant op de top heeft u een adembenemend panorama over de Mont Blanc en de Matterhorn.

 6. Dag 6: Blonay en tandradbaan naar Les Pleiades, ca. 75 km

  Een rustige maar mooie dag vandaag! We rijden naar Blonay, waar we met de moderne tandradbaan naar Les Pleiades gaan op 1340 meter hoogte. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over het meer van Genève en Montreux. Op de top genieten we in een typisch chalet-restaurant van een kop koffie en lekker stuk gebak (excl.).

 7. Dag 7: Maison Cailler en La Maison de Gruyère, ca. 135 km

  We bezoeken chocoladefabriek Maison Cailler waar de familie Cailler, uitvinder van melkchocolade en chocolade met hazelnoten, al volgens een 200 jaar geldende traditie de hoogste kwaliteit chocolade en pralines maakt. Daarna rijden we naar Gruyère, een beeldschone stad met uitzicht op de Saane vallei. In de lokale kaasmakerij ziet u de 400 jaar oude geschiedenis en productie van één van Zwitserlands bekendste kaasproducten, de Gruyère kaas.

 8. Dag 8: Montreux en Vevey, ca. 85 km
  Vandaag staan de plaatsen Montreux en Vevey op het programma, beide gelegen aan het Meer van Genève. Door het milde klimaat bloeien hier veel bloemen en planten direct aan het water, waardoor de kleurige wandelpromenades doen denken aan de plaatjes van een ansichtkaart. U kunt het Chateau Chillon bezoeken, een mooi middeleeuws kasteel gelegen op een eiland in het meer. De beroemdste inwoner van Vevey was Charlie Chaplin, die hier de laatste 25 jaar van zijn leven woonde.
 9. Dag 9: Bern en omgeving Basel, ca. 300 km

  Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we huiswaarts. Onderweg stoppen we in het plaatsje Trubschachen bij De Wereld van Kambly waar de bekendste biscuits van Zwitserland vandaan komen. Ook bezoeken we kort de stad Bern, waarvan de oude binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft één van de langste winkelpromenades van Europa met allerlei boetiekjes, galerijen en terrasjes. Diner en overnachting in de omgeving van Basel.


   

 10. Dag 10: Nederland, ca. 620 km

  De laatste etappe naar de wisselplaats in Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u aansluitend naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in de omgeving van Basel
 • 7 Overnachtingen in Alpine Classic Hotel in Leysin
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Golden Pass Panoramic treinrit van Gstaad naar Montreux
 • Bezoek chocoladefabriek Maison Cailler en Kaasmakerij La Maison du Gruyère
 • Tandradbaan naar Les Pleiades
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook