Zuidelijk Avontuur 15-daagse autorondreis

 • Siljanmeer
 • Rood saunahuisje bij een meer
 • Göteborg avondopname - Foto: Göran Assner
 • Fika Kanelbulle - Foto: Björn Tesch
 • Meer met boot en huisjes
 • 36 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Oslo & Stockholm citybreak
 • Bezoek de mooie fjorden
 • Hoge klantwaardering
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief reisgids

Het Zuidelijk Avontuur brengt u door afwisselende landschappen en langs de mooiste steden in Zweden en Noorwegen. Bossen, meren, fjells en fjorden worden afgewisseld met cultureel erfgoed en historische bezienswaardigheden.

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
 1. Dag 1: Trollhättan
 2. Dag 2 en 3: Trollhättan - Stockholm, ca. 420 km
 3. Volledig 15 daags programma

Over Zuidelijk Avontuur

Intro

Het Zuidelijk Avontuur brengt u door afwisselende landschappen en langs de mooiste steden in Zweden en Noorwegen. Bossen, meren, fjells en fjorden worden afgewisseld met cultureel erfgoed en historische bezienswaardigheden.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u voornamelijk in 3* plus / 4* hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Enkele Clarion Hotels bieden als extra service een lichte avondmaaltijd, onder andere bestaande uit brood, aardappeltjes, groente en salades, kaasjes. Indien een alternatief hotel wordt aangeboden, is er geen sprake van deze extra service.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Verrassend Göteborg
- Sta versteld bij het Vasaschipmuseum Stockholm
- Werelderfgoed in Falun & Røros
- Bezoek de 'Koningsstad' Trondheim
- Rij over de prestigieuze Atlantic Road
- Maak een cruise door de Geirangerfjord
- Slenter door het kleurrijke Bergen Bryggen
- Frisse neus halen in de bergen bij Geilo
- Twee volle dagen in trendy Oslo

Dagprogramma

 1. Dag 1: Trollhättan

  Uw reis begint in Trollhättan, ten zuiden van het Vänernmeer. U gaat op eigen gelegenheid naar het eerste overnachtingshotel. Trollhättan is de stad van de watervallen, dammen en sluizen. Toen het eerste gedeelte in de 19e eeuw werd gebouwd, sprak men over het achtste wereldwonder. Tegenwoordig stort zich zo’n 300.000 liter water per seconde in de Göta rivier. Een spectaculair schouwspel dat door vele toeristen wordt bekeken en gewaardeerd. De sluizen worden op vaste tijden opengezet: om 15.00 uur.

 2. Dag 2 en 3: Trollhättan - Stockholm, ca. 420 km

  Dwars door het Zweedse landschap, tussen de twee grootste meren door, gaat de reis naar Stockholm. De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes en in de zomer trekken de inwoners massaal naar de archipel om daar heerlijk te relaxen. Het centrum van de stad is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad met kinderkopjes geplaveide straten, scheefstaande en kleurrijke huizen, gotische kerken, het Koninklijk Paleis en vele bars en restaurants. Op het (museum) eiland Djurgården liggen onder ander het Vasa museum, het Abba Museum en het Skansen openluchtmuseum. De stad heeft uitstekende winkelmogelijkheden en het is ook leuk om de stad vanaf het water te bezichtigen. Er zijn vele rondvaarten mogelijk. Neem ook de boot naar het Drottningholmpaleis. U verblijft twee nachten in de omgeving van Stockholm.

 3. Dag 4: Stockholm - Falun, ca. 225 km

  U verlaat Stockholm en rijdt via Uppsala naar Falun, waar u de kopermijnen kunt bezoeken. De koperwinning was vroeger enorm belangrijk in dit gebied. Het stadje ligt helemaal zuidelijk in Dalarna en is de hoofdstad van deze provincie. De kopermijn Falu Koppargruva staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is nog steeds te bezoeken is. De mijn en het museum vertelt over het leven in het mijnstadje toen de koperwinning op het hoogtepunt was. In Gamla Herrgården en in het Östanfors district zijn de oude mijnwerkershuisjes goed bewaard gebleven.

 4. Dag 5: Falun - Idre, ca. 250 km

  Vanuit Falun komt u snel bij het Siljanmeer waar veel te zien is. In Nusnås worden de traditionele houten Dalarnapaardjes gemaakt, in Orsa is het Grönklitt Berenpark interessant en Mora is eveneens een gezellig plaatsje. Daarna gaat u door een puur stukje Zweden met veel bossen naar Idre. Hier ligt de berg de Nipfjäll, met 1190 meter een 'hoogtepunt' in dit beschermde natuurgebied.

 5. Dag 6: Idre - Trondheim, ca. 325 km

  U steekt vandaag de grens met Noorwegen over en rijdt over de fjells en door de dalen naar Trondheim. Onderweg kunt u nog een korte stop maken in Røros. Dit oude mijnwerkersstadje staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, dankzij het zeer goed bewaarde centrum met oude mijnwerkershuisjes en winkels. Trondheim is een leuke stad met de Nidaros dom en een gezellig centrum met houten pakhuizen.


 6. Dag 7 en 8: Trondheim - Surnadal, ca. 120 km

  Na uw ontdekking van Trondheim gaat u in de loop van de middag richting de Noorse fjorden. Surnadal ligt in de provincie Møre og Romsdal. Met bergtoppen van meer dan 2000 meter hoogte, watervallen van honderden meters hoog, een levendig kustgebied en een rijke flora en fauna is dit een schitterend gebied. Wist u dat hier maar liefst 11 fjorden in de regio liggen?
  Op een langere dagexcursie kunt u de stad Molde bezoeken. De rozen- en jazzstad ligt ten zuiden van de Romsdalsfjord. De bijnaam ‘Rozenstad’ dankt Molde aan de schitterende rozenstruiken die vanaf half juli de hoofdstraten sieren. Vanuit Molde kunt u terugrijden via de prestigieuze Atlanterhavsvegen (Atlantic Road) die naar Kristiansund gaat. De weg zig-zagt met bruggen over eilanden net voor de kust van het vasteland. U kunt onderweg een aantal stops maken en genieten van dit staaltje bouwkunde.

 7. Dag 9 en 10 : Surnadal - Ulsteinvik, ca. 220 km

  Een lange, maar indrukwekkende dag vandaag. U vertrekt vroeg en rijdt via de spectaculaire Trollstigveien met maar liefst 11 haarspeldbochten naar Geiranger. Daar neemt u in de middag de ferry door de spectaculaire Geirangerfjord naar Hellesylt en verder naar het eindpunt Ulsteinvik, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag kunt u Ålesund bezoeken of het vogeleiland Runde.


 8. Dag 11: Ulsteinvik - Bergen, ca. 370 km

  Vandaag ontdekt u het fjordenlandschap, dat Noorwegen zo geliefd maakt. Op de route steekt u enkele fjorden over waarvan de Sognefjord met meer dan 200 km de langste fjord van Noorwegen is. Eindpunt is de oude Hanzestad Bergen met de levendige kade Bryggen. De houten, fotogenieke pakhuizen aan de kade zijn eveneens werelderfgoed. Op loopafstand ligt de beroemde Vismarkt; een bezienswaardigheid, of u nu wel of niet van vis houdt. Bij helder weer heeft u een schitterend uitzicht over de stad wanneer u de kabelbaan naar de Mount Floyen neemt. Bergen is een compacte stad dus de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

 9. Dag 12: Bergen - Geilo, ca. 280 km

  U bevindt zich in het gebied van de Hardangerfjord. Langs de Vøringfossen waterval, die met 180 meter de hoogste van Scandinavië is, gaat u naar het eindpunt Geilo, ten noorden van de Hardangervidda.

 10. Dag 13 en 14: Geilo - Oslo, ca. 245 km

  Het laatste deel van deze rondreis brengt u naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. In Oslo treft u een mix van oud en modern. Prachtige kerken en oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, steken af tegen de designwinkels in de lange winkelstraat Karl Johansgate. We raden u aan een van de vele interessante musea en het Vigeland beeldenpark te bezoeken.

 11. Dag 15: Einde rondreis

  Na het ontbijt eindigt uw reis. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Reisbeschrijving
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar Zweden en vanaf Noorwegen
 • Huurauto
 • Parkeer- en tolgeld en lokale ferry’s. Richtlijn ca. € 175 - € 225

 • Parkeren
 • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons echter onmogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen en als dit wél het geval is, zijn ze niet te reserveren. In Scandinavië worden op veel (openbare) plekken parkeerkosten gevraagd. In grote steden kan dit oplopen tot € 30 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook