Trendsetting

Boek een treinreis Gent en geniet van de vele voordelen die wij u kunnen bieden. U reist eenvoudig en snel met de InterCity Brussel en stapt over in Antwerpen. In ons aanbod vindt u zorgvuldig geselecteerde hotels in elke categorie. Ook kunt u eenvoudig vooraf uw Gent City Card reserveren voor al het openbaar vervoer, uw museumbezoek of een ontspannen boottocht op de Leie.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

De verborgen parel

Gent bruist en dat is te merken! Op cultureel gebied spant deze Vlaamse stad de Kroon. Gent staat bol van interressante musea zoals het Stadsmuseum, het S.M.A.K, de Kunsthal en de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods. In het Kunstenkwartier zijn de meeste musea op loopafstand van elkaar te vinden. Gent blijft vernieuwen en mede door de vele studenten staat de stad altijd garant voor gezelligheid. Verken Gent lopend, fietsend, per koets of per boot. Geniet van de smaakvolle restaurants en de uitstekende Vlaamse keuken tijdens uw treinreis Gent!

Benieuwd naar andere mooie Vlaamse steden? Bekijk eens treinreis Antwerpen of treinreis Brussel.

Onze klanten beoordelen een treinreis Gent met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Gent

Gent ontdekken per trein? Dat kan bij ons. Geniet van deze trendbewuste shoppingstad. Bezoek het middeleeuwse kasteel Gravensteen en de Sint Baafskathedraal. Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele toprestaurants die de stad rijk is. Shoppingfanaten kunnen hun hart ophalen in de bekende Veldstraat en omliggende straten. Een treinreis Gent is een belevenis!

Belfort

Belfort

Het Belfort van Gent heeft een 95 meter hoge toren en komt uit omstreeks 1313.  Het staat in het centrum van Gent, tegen de Gentse Lakenhalle uit 1425. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en Sint-Baafskathedraal. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument en sinds 1999 behoort het ook tot het Werelderfgoed van Unesco. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de hele stad!

Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.

Muziekcentrum Bijloke

Muziekcentrum Bijloke

Deze oorspronkelijk middeleeuwse ziekenzaal is omgebouwd tot een hedendaagse concertzaal. Na jaren van verbouwen en renoveren is het Muziekcentrum De Bijloke uitgegroeid tot een heus muziekcentrum. Mede door de bijzondere akoestiek is het bijwonen van een concert hier heel bijzonder. Voor jazzliefhebbers is Muziekcentrum De Bijloke gelijk aan het befaamde Gentse Jazz Festival.

Sint Baafskathedraal

Sint Baafskathedraal

De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk genoemd, telt tegenwoordig niet minder dan 22 altaren. De bouw van de kerk heeft enkele honderden jaren geduurd en heeft een indrukwekkende mix van de Renaissance, Barok en classistische stijl. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kathedraal is de bezichtiging van het wereldberoemde drieluik 'Aanbidding van het Lam Gods', gemaakt door de kunstschilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck.

Stadhuis

Stadhuis

Het Gentse stadhuis aan de Botermarkt, bestaat, net als andere historische gebouwen in Gent, uit diverse stijlen uit diverse eeuwen. Het stadhuis heeft verschillende zalen, en deze kunnen onder leiding van een gids bezocht worden. De buitenkant van het stadhuis is voorzien van allerlei beelden en ornamenten en is al zeker het bekijken waard!

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Vooral rond de Vrijdagmarkt zijn veel speciaalzaken te vinden op het gebied van exclusieve designer mode van jonge topontwerpers.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Onze reis naar Gent was een belevenis! Op aanraden een treinreis geboekt en hotel Ibis Kathedraal. Wat een perfecte ligging! Wij komen zeker terug!

Kaart van Gent

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment