Stad met vele gezichten

Een treinreis Brussel reserveren? Dat is geen probleem bij ons! U kunt instappen op Amsterdam Centraal, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal voor een ontspannen treinreis Brussel. Maak een keuze uit ons uitstekende aanbod hotels en geniet van alles wat Brussel te bieden heeft. Vooraf kunt u al reserveren voor een Visit Brussels Card. Hiermee heeft u toegang tot alle openbaar vervoer in de stad en kortingen op vele attracties.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Modieus Brussel

Brussel is een stad met vele gezichten. De prachtige Grote Markt met het stadhuis, de prestigieuze winkelstraten met de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen maar ook veel groen met het Jubelpark, Warandepark en het Leopoldpark. Wist u dat Brussel één van de groenste hoofdsteden ter wereld is? Een treinreis Brussel kan goed worden gecombineerd met winkelen. Niet alleen de bekende vlooienmarkten maar ook de boektiekjes rondom de Grote Zavel en de grote merken in en rond de Nieuwstraat vormen een paradijs voor winkelfanaten. Een treinreis Brussel is genieten!

Een andere Vlaamse stad bezoeken? Denk eens aan een treinreis Antwerpen of treinreis Gent.

Onze klanten beoordelen een treinreis Brussel met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Brussel

Bezienswaardigheden te over om te bezoeken tijdens een treinreis Brussel. De Grote Markt, de Zavel maar ook vele interressante musea zoals het Magritte Museum, het Stripmuseum en Bozar. Goed eten en drinken in Brussel is een must. Geniet van de vele internationale restaurants in de trendy Danseartwijk. Boek nu een treinreis Brussel en geniet van alles wat deze stad te bieden heeft.

Atomium

Atomium

Het Atomium staat in het Heinzelpark in Brussel en staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het monument staat voor het metaal 'ijzer' dat destijds sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de jaren vijftig. Uiteindelijk is er besloten om de constructie van negen bollen van aluminium te vervaardigen en niet van staal. De bedoeling was om het gebouw zes maanden te laten staan. Aan het einde van de wereldtentoonstelling is uiteindelijk besloten om het gebouw, dat toch heel populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Grote Markt

Grote Markt

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is het plein in het centrum van Brussel, de Grote Markt. Al in de 11e eeuw was de Grote Markt het centrum van de stad. Aan de Grote Markt vind je onder andere het Stadhuis, het beroemde Broodhuis en diverse gildehuizen. Naast de bloemenmarkt op het plein zijn er ook talloze café's en restaurants. Regelmatig vinden er ook concerten of manifestaties plaats. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Manneke Pis nieuw

Het beroemdste Brusselse beeldje is 58 cm groot en staat op een sokkel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het beeldje is gemaakt als versiering van een fontein en is inmiddels wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die in de loop der jaren zijn ontstaan hierover.  

St. Michiels Kathedraal

St Michiels Kathedraal

De St. Michiels kathedraal is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw vond er een grootschalige restauratie van het gebouw plaats. Regelmatig vinden er feestvieringen, concerten en tentoonstellingen plaats. Tegen betaling is de kathedraal open voor publiek.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

De treny Dansaertwijk is een bezoekje waard. Veel designshops, leuke restaurants en cafés. Brussel ten voeten uit!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Afgelopen week hebben wij een treinreis Brussel gemaakt. Ons hotel Novotel was heerlijk en wij hebben genoten van deze prachtige stad!

Kaart van Brussel

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment