Comfortabel per trein

Een treinreis Antwerpen boeken? Dat kan! Wij bieden u een uitgebreid aanbod aan treinreizen Antwerpen. U reis snel en eenvoudig per InterCity waarna een midden in het centrum aankomt. De meeste hotels liggen op loopafstand van het station! Vooraf aan uw treinreis Antwerpen kunt u al kiezen voor een dagje museum of een Visit Antwerp Card voor al het openbaar vervoer en korting op vele bijzondere attracties.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Verrassend Antwerpen

De naam van Antwerpen is - zo wil de legende - afkomstig van de Romeinse soldaat Silvius Brabo die de hand van een vijandige reus afhakte en in de Schelde wierp. Al eeuwen waakt Brabo, de befaamde handwerper uit vroegere tijden, als standbeeld over de Grote Markt van Antwerpen. Een markt die omringd is door prachtige gildehuizen uit de Renaissance en als belangrijkste gebouw het 16e eeuwse stadhuis heeft. Maar er is meer te zien in Antwerpen. Wandelend langs de Schelde tijdens uw treinreis Antwerpen komt u al gauw bij Het Steen, een eeuwenoude burcht en vandaar is het niet ver naar het stokoude gedeelte van Antwerpen met o.a. het Begijnhof. Naast Brabo is ook Rubens een naam die voortleeft in de geschiedenis van Antwerpen. De beroemde schilder uit de Gouden Eeuw heeft hier gewoond en gewerkt; dat is terug te zien in zijn vroegere woonhuis. En natuurlijk kan er in de talloze cafés en kroegjes genoten worden van vele, vele soorten Belgisch bier. Antwerpen is een stad die zijn verleden koestert en tegelijkertijd bruist van energie. Keuze genoeg voor uw treinreis Antwerpen! 

Een andere Vlaamse stad bezoeken? Denk eens aan een treinreis Brussel of treinreis Gent.

Onze klanten beoordelen een treinreis Antwerpen met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden van Antwerpen

Een treinreis Antwerpen is een mooie gelegenheid voor een weekendje weg! Antwerpen staat bekend als shoppingparadijs, met name op en rond de bekende Meir en het overdekte winkelcentrum op de Groenplaats. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Het Steen, het Stadhuis uit de 16e eeuw, de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Nergens kunt u meer genieten van de Vlaamse keuken dan hier! Buiten de gebaande paden kunt u heerlijk eten in de trendy wijken Eilandje en 't Zuid.

Grote Markt

Grote Markt

Midden in het centrum van Antwerpen, bevindt zich de Grote Markt, met vele gildehuizen en het stadhuis uit de 16e eeuw. Hier vind je vele restaurantjes en cafeetjes waar het heerlijk toeven is.

Het Steen

Het Steen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en dateert ongeveer uit de 13e eeuw. Het Steen was ooit een onderdeel van de versterking langs de Schelde. In vroegere tijden werd het Steen ook gebruikt als gevangenis.

Kathedraal van Antwerpen

Kathedraal van Antwerpen

De toren van deze kathedraal staat op de erfgoedlijst van UNESCO, en is een gotisch bouwwerk wat werd gebouwd tussen 1352 en 1530. Tijdens de middeleeuwse beeldenstorm is veel van het oorspronkelijke interieur verloren gegaan. Hierdoor is deze wel weer heel bijzonder omdat er elementen terug te vinden zijn uit verschillende eeuwen.

Stadspark

stadspark

Het grootste park in het centrum van Anwerpen is het Stadspark. Het is ca. 14 hectare groot en gelegen in de Joodse wijk, dicht bij het Centraal Station. Naast een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich ook nog een aantal bunkers in het park. Er is ook een grote speeltuin voor de kinderen in het park.

Zoo

Antwerpen zoo

De Antwerpse Zoo is de één van de oudste dierentuinen van Europa. De dierentuin ligt heel centraal in Antwerpen, dichtbij het Centraal Station. In de Zoo vind je meer dan 5000 dieren en door zijn historische gebouwen is het heel sfeervol en heeft het een unieke uitstraling. Belangrijk: de sluitingstijden varieren van 17.30 tot 19.00 uur.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

't Zuid is de trendy wijk van Antwerpen. Op en rond de Vlaamse- en de Waalse Kaai zijn vele uitstekende restaurants te vinden.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Een heerlijke treinreis Antwerpen gehad! De treinreis verliep snel en hotel Ibis Styles City Center ligt praktisch naast het Station.

Kaart van Antwerpen

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen