Kerst in Sevilla 6-daagse vliegreis Kerst in Sevilla

 • Sevilla
 • Sevilla
 • Sevilla
 • Sevilla
 • Metropol Parasol- Sevilla
 • 19 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Bezoek aan alle hoogtepunten van Sevilla
 • Verblijf in 4-sterren hotel met uitzicht op oude stadsmuur
 • Inclusief gebruik van openbaar vervoer op de excursiedagen
 • Directe vlucht
 • Nederlandse reisleiding
 • Bijzondere kerstsfeer met Spaans temperament!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is een stad die dag en nacht bruist! Een prachtige bestemming vol temperament, flamenco en architectuur. Kerst in Sevilla is net een sprookje; u kunt hier uren dwalen door de kleurrijk verlichte straatjes en u laten verwennen in één van de honderden kleine restaurantjes met de beste Spaanse tapas! Gegarandeerd geen witte Kerst in Sevilla, maar zonder twijfel ee

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Sevilla
 2. Dag 2: 23/12: Santa Cruz en Alcázar met Nederlandssprekende stadsgids
 3. Volledig 6 daags programma

Over Kerst in Sevilla

Intro

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is een stad die dag en nacht bruist! Een prachtige bestemming vol temperament, flamenco en architectuur. Kerst in Sevilla is net een sprookje; u kunt hier uren dwalen door de kleurrijk verlichte straatjes en u laten verwennen in één van de honderden kleine restaurantjes met de beste Spaanse tapas! Gegarandeerd geen witte Kerst in Sevilla, maar zonder twijfel een mooie periode om de stad te bezoeken in deze sfeervolle kersttijd.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Hotel Exe Sevilla Macarena ligt op 500m van de rivier de Guadalquivir en kijkt uit op de oude stadsmuren van Sevilla.
Kamers
Keurig ingericht en voorzien van tv, telefoon, minibar, kluisje en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Het hotel ligt rondom een patio in de typische stijl van Sevilla, met een restaurant, cafetaria, sportbar, receptie en lift. Daarnaast beschikt het hotel over een zwembad op het dak met een panoramisch uitzicht over de stad. Gratis wifi in het gehele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Santa Cruz wijk
- Alcázar
- Marie Luisa Park
- Plaza de España
- Triana wijk
- Las Setas de Sevilla

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Sevilla

  Na aankomst op de luchthaven van Sevilla wordt u welkom geheten door onze reisleider. Vervolgens wordt u naar uw hotel in het prachtige Sevilla gebracht, waar we de komende vijf nachten verblijven.

 2. Dag 2: 23/12: Santa Cruz en Alcázar met Nederlandssprekende stadsgids

  Na het ontbijt is het tijd om samen met onze Nederlandssprekende stadsgids Sevilla te verkennen. We zien vandaag o.a. de bijzondere Santa Cruz-wijkVeel barretjes waar u met de Sevillanos kunt genieten van een 'vino' met een 'tapa'. Ook de enorme kathedraal van Sevilla moet natuurlijk bekeken worden en het oudste koninklijk paleis van Europa, het Alcázar, met 7 hectare tuin, midden in de stad (entree excl. € 14,50 p.p., opgave en betaling bij boeking). Vanmiddag heeft u de gelegenheid om bijvoorbeeld de kerstmarkt te bezoeken. Vlakbij de kathedraal bevindt zich de traditionele kerstmarkt waar van alles wordt verkocht voor een mooie ‘belén’, oftewel kerststal. Vanavond heeft u de mogelijkheid om een originele flamencoshow bij te wonen (excl. ca. € 35 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 3. Dag 3: 24/12: Triana wijk en Las Setas de Sevilla

  We beginnen vandaag met een bezoek aan de wijk Triana met zijn traditionele Spaanse markt. U kijkt uw ogen uit, zo veelzijdig is deze markt. Vers fruit, ambachtelijke vleeswaren, wijnen, speciaal bier en voor de liefhebbers de beste oesters van Sevilla. In de middag bezoeken we Las Setas ofwel de paddenstoelen van Sevilla, een opvallend houten bouwwerk bestaande uit 4 verdiepingen (entree excl. ca. € 15 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Helemaal bovenop het bouwwerk, op 28,5 meter hoogte is een wandelpad gemaakt, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Het Palacio de las Dueñas, het paleis van de graven van Alba, mag u zeker niet missen. Ook het prachtige stadspaleis Casa de Pilatos is een bezoek waard.

 4. Dag 4: 25/12: Stadswandeling Sevilla

  Vandaag gaan we verder met onze verkenning van de hoofdstad van Andalusië. Samen met onze reisleider bezoeken we het sprookjesachtige Maria Luisa Park, het overweldigende Plaza de España, de Plaza de America en het Mudejar Paviljoen. Vervolgens lopen we langs de Guadalquivir, de rivier van Sevilla, richting de Torre del Oro, aan wiens voet eeuwenlang het goud en zilver van Amerika werd uitgeladen. Vanavond genieten we van een gezamenlijk diner inclusief wijn, bier en frisdrank in de buurt van het hotel.


 5. Dag 5: 26/12: Vrije dag

  Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Sevilla op eigen gelegenheid ontdekken. Op 5 minuten wandelen van het hotel ligt de Basilica de la Macarena; deze basiliek is gebouwd ter ere van de Heilige Maagd en het beeld heeft een ereplek bovenaan het altaar omringd met heilige voorwerpen. Bewonder ook zeker de nabijgelegen stadspoort Puerta la Macarena en de laatste restjes van de stadsmuur. Of breng een bezoek aan het oude EXPO92 terrein, La Cartuja, met het prachtige voormalige 15e eeuwse Karthuizer klooster en keramiekfabriek. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar de historische dorpjes Carmona of Itálica (mede beroemd geworden door Game of Thrones), of zelfs naar sherrystad Jerez de la Frontera of de oude havenstad Cádiz.

 6. Dag 6: 27/12: Sevilla en Nederland

  Deze laatste dag heeft u wederom vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen en te genieten van de kerstsfeer. Naast kerstbomen worden ook de vele sinaasappelbomen versierd met duizenden lichtjes. Indien de vluchttijd het toelaat kunt u nog deelnemen aan een fietstocht met gids door de stad (optioneel ca. € 30 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). U kunt er ook voor kiezen om een ontspannen boottocht over de rivier de Guadalquivir te maken (optioneel ca. € 20 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Geniet vooral nog van het zonnetje en bestel tot slot een heerlijke tapa voor we weer naar de luchthaven vertrekken.


Additionele informatieDeze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Om die reden is het niet toegestaan om rolstoelen en rollators mee te nemen.

 


 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Sevilla v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage, max. 10 kilo p.p. (max. 55 x 35 x 25 cm)
 • Bustransfer van de luchthaven naar het hotel v.v.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • 5 Overnachtingen in Hotel Exe Sevilla Macarena in Sevilla
 • 5x Ontbijt en 1x diner
 • Kerstdiner inclusief wijn, bier en frisdrank in een restaurant in Sevilla op 25/12
 • Gebruik van openbaar vervoer op dag 2, 3 en 4 t.b.v. de excursies
 • Gebruik van audio-oortjes tijdens de excursiedagen
 • Nederlandssprekende stadsgids in Sevilla op 23/12
Reizen per vliegtuig
 • Vliegreis vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Brussel, Charleroi, Düsseldorf of Keulen
 • Handbagage
Niet inbegrepen
Reizen per vliegtuig
 • Ruimbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v. v. (eenvoudig na boeking te reserveren)

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook