Cruisen over de Rijn

Onze riviercruises over de Rijn zijn een uitstekende manier om ons buurland te ontdekken of verder te verkennen. Zo snel u aan boord stapt ben u eigenlijk al op uw vakantiebestemming, want de Rijn stroomt natuurlijk helemaal door Nederland. Of de bestemming van uw Rijnreis nu de kerstmarkten van Keulen en Düsseldorf zijn of plaatsen als Rüdesheim, Koblenz of Boppard, de Rijn biedt alle ingrediënten voor een heerlijke riviercruise vakantie.

Gaat u mee met één van onze mooie Rijncruises?

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Reisaanbod

Een riviercruise over de Rijn, de langste rivier van Europa is in ieder jaargetijde een aanrader. Of u nu in het voorjaar gaat, in de zomer, in het najaar of in de winter. U stapt in Nederland aan boord voor uw Rijnreis en bent al snel in een hele andere wereld.

Het Rijndal biedt talloze bezienswaardigheden. Wanneer we met onze Rijncruise vanuit Nederland vertrekken passeren we allereerst imposante steden als Keulen en Düsseldorf om vervolgens kennis te maken met bijvoorbeeld Rüdesheim, Koblenz, Bonn of Boppard. De meest opvallende burchten langs de Rijn zijn de Drachenfels bij Königswinter, Stolzenfels bij Koblenz, Lahneck boven Lahnstein en de Marksburg bij Braubach.

Het, volgens velen, het mooiste deel van de Rijn ligt tussen Bingen en Koblenz. Hier baant de rivier zich in veel bochten door het leisteengebergte. Bovenop de steile oevers staan dichte loofbossen en terrasvormige wijngaarden. In de smalle inhammen zien we oude vakwerkhuizen en kerktorens, terwijl op de steile rotsen en hellingen burchten de wacht houden. Deze zgn 'Romantische Rijn' is een geliefde bestemming voor een Rijncruise 2016.

U bent bij ons aan het juiste adres voor een Rijncruise met o.a. de cruiseschepen;  Horizon, Azolla, Salvinia, Da Vinci en Statendam van Feenstra Rijnlijn (Feenstra Cruises) maar ook voor rijncruises met o.a. de Select Explorer, Switzerland II, Bellefleur en Amadeus Diamond van Friendship Cruises.

Naast onze Rijncruises bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres voor een riviercruise over de Donau een riviercruise door Nederland of een riviercruise door België.

Riviercruise op de Rijn?

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u diverse rijncruises 2016, bekijk onze mogelijkheden voor riviercruises rijn en geniet van alles moois waar we langs varen! Een Rijnreis is bij uitstek de manier om een land en rivier te leren kennen, zowel vanaf het water als de prachtige steden langs de Rijn!

Wilt u volledig verzorgd op vakantie naar en over de Rijn? Boek dan snel een Rijnreisje!

Onze gasten beoordelen onze Rijncruises met gemiddeld een

8,6
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke regio’s van de Rijn die u tijdens een riviercruise over de Rijn kunt bezoeken.

Düsseldorf

Düsseldorf is de rijkste stad van Duitsland en dat is te zien in de vele boetieks en warenhuizen. De binnenstad van Düsseldorf van Düsseldorf is niet groot en alles is makkelijk te voet bereikbaar. In de zomer heeft de stad vele terrassen op de pleinen en langs de Rijnpromenade. In de decembermaand vindt u hier de wereldberoemde kerstmarkten.

Keulen

Keulen heeft een geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinen en daarvan is nog veel terug te vinden in de Altstadt. De Keulse Dom is het kenmerk van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheid. Tussen de Alter Markt en de Rijn vindt u mooie straatjes met veel cafés en restaurants. Winkelen is een andere attractie van Keulen. Er zijn lange autovrije winkelstraten en grote warenhuizen. In de decembermaand vindt u hier talloze prachtige kerstmarkten.

Koblenz

Koblenz is de plaats van het 'Deutsches Eck', waar de rivieren de Moezel en de Rijn samenvloeien. De stad heeft een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. De nauwe straten, romantische stegen en mooie pleinen met vaak fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Naast terrassen en restaurants vind u hier vele wijnlokalen, hier kunt u genieten van de uitstekende lokale wijnen.

Rüdesheim

Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje aan de Rijn. Het ligt in het gedeelte van de Rijn dat ook wel de Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door een laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Burcht Ehrenbreitstein net buiten Koblenz vind ik een echte aanrader. Het ligt hoog boven de rivier en biedt een prachtig uitzicht over de Rijn.

Trudy

Ervaringen van onze klanten

De vakantie begon al toen we met de taxi van huis gehaald werden. Daarna werd het alleen nog maar nog beter. Leuke mensen, een mooie boot en onderweg heel veel gezien.

De kerstmarktcruise is ons echt uitstekend bevallen. We hadden een prachtige hut, we hebben aan boord heerlijk gegeten en we hadden voldoende tijd om de kerstmarkten van Düsseldorf en Keulen te bezoeken. Echt een aanrader!

Wij hebben zeer genoten van ons Rijnreisje en het volgende liedje meermaals uit volle borst gezongen! Ja zo'n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn 's Avonds in de manenschijn, schijn, schijn Met een lekker potje bier, bier, bier Aan de zwier, zwier, zwier, op de rivier, vier, vier Zo'n reisje met een nieuwerwetse schuit, schuit, schuit Allemaal in de kajuit, juit, juit 't Is zo deftig, 't is zo fijn, fijn, fijn Zo'n reisje langs de Rijn!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment