Cruisen door Duitsland

De riviercruises door Duitsland zijn een uitstekende manier om ons buurland te ontdekken of verder te verkennen. De Rijn, de Moezel en de Neckar zjn allemaal uniek en allemaal uitstekend geschikt voor een fijne cruisevakantie.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Reisaanbod

Een riviercruise Duitsland is in ieder jaargetijde een aanrader. Of u nu in het voorjaar gaat, in de zomer of in december. U stapt in Nederland aan boord en bent al snel in een hele andere wereld. Wijnvelden, kastelen, heuvels en pittoreske plaatsjes wisselen elkaar in snel tempo af. Of u nu kiest voor een cruise over de Rijn, over de Moezel of over de Neckar ieder gebied heeft zijn charme.

Tijdens een riviercruise Duitsland leert u dit prachtige land beter kennen vanaf het water. U heeft tijdens de riviercruise de mogelijkheid indrukwekkende Duitse steden te ontdekken als bijvoorbeeld Düsseldorf en Rüdesheim. Een riviercruise Duitsland is bij uitstek de manier om een land te leren kennen, zowel vanaf het water als de prachtige steden.

Naast onze riviercruises Duitsland bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres voor een riviercruise over de Donau of een riviercruise door Nederland.

Wilt u volledig verzorgd op vakantie? Boek dan snel een riviercruise Duitsland!

Onze gasten beoordelen onze riviercruises Duitsland met gemiddeld een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke regio’s van Duitsland die u tijdens een riviercruise door Duitsland kunt bezoeken.

Cochem

De geschiedenis van Cochem stamt, net als vele andere Moezelstadjes uit de tijd van de Kelten en de Romeinen. Het pittoreske stadje aan de Moezel staat met namen bekend vanwege de 1000 jaar oude Reichsburg. De burcht is gebouwd op een ruim 100 meter hoge markante heuvel vlak buiten Cochem en is daardoor al van ver zichtbaar.

Düsseldorf

Düsseldorf is de rijkste stad van Duitsland en dat is te zien in de vele boetieks en warenhuizen. De binnenstad van Düsseldorf van Düsseldorf is niet groot en alles is makkelijk te voet bereikbaar. In de zomer heeft de stad vele terrassen op de pleinen en langs de Rijnpromenade. In de decembermaand vindt u hier de wereldberoemde kerstmarkten.

Keulen

Keulen heeft een geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinen en daarvan is nog veel terug te vinden in de Altstadt. De Keulse Dom is het kenmerk van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheid. Tussen de Alter Markt en de Rijn vindt u mooie straatjes met veel cafés en restaurants. Winkelen is een andere attractie van Keulen. Er zijn lange autovrije winkelstraten en grote warenhuizen. In de decembermaand vindt u hier talloze prachtige kerstmarkten.

Koblenz

Koblenz is de plaats van het 'Deutsches Eck', waar de rivieren de Moezel en de Rijn samenvloeien. De stad heeft een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. De nauwe straten, romantische stegen en mooie pleinen met vaak fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Naast terrassen en restaurants vind u hier vele wijnlokalen, hier kunt u genieten van de uitstekende lokale wijnen.

Rüdesheim

Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje aan de Rijn. Het ligt in het gedeelte van de Rijn dat ook wel de Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door een laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Vooral in december breng ik graag een bezoek aan Keulen, uiteraard vanwege de kerstmarkten. Maar ook in de zomer is deze Duitse stad bijzonder gezellig. Veel terrassen, cafés en restaurants, de imposante Dom en natuurlijk uistekende winkelmogelijkheden.

Trudy

Ervaringen van onze klanten

De cruise over de Moezel met de Horizon was echt TOP!

De vakantie begon al toen we met de taxi van huis gehaald werden. Daarna werd het alleen nog maar nog beter. Leuke mensen, een mooie boot en onderweg heel veel gezien.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment