Bloemeneiland Madeira, Funchal 8-daagse vlieg-busreis

 • Noordkust Boaventura, Madeira
 • Santana, Madeira
 • Botanische tuinen, Funchal
 • Camara de Lobos, Madeira
 • Funchal, Madeira
 • 23 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Unieke reis waarbij u geniet van de fantastische natuur
 • Spectaculaire optionele excursies en inclusief wijnproeverij!
 • Verblijf in een 4-sterren hotel
 • Nederlandse reisleiding
 • Vol geuren en kleuren!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Gaat u mee op ontdekkingsreis door het kleurrijke, geurrijke, exotische en groene eiland Madeira?

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Funchal, ca. 25 km
 2. Dag 2: Stadswandeling Funchal, botanische tuin, wijnproeverij en vrije middag, ca. 15 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Bloemeneiland Madeira, Funchal

Inleiding

Gaat u mee op ontdekkingsreis door het kleurrijke, geurrijke, exotische en groene eiland Madeira?

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Op het subtropische eiland Madeira is het altijd lente. Er heerst een heerlijk klimaat met veel zonuren. Tweederde van het eiland is natuurgebied met bergen, valleien, watervallen, steile kliffen en uitgestrekte witte zandstranden. Het landschap is nergens hetzelfde. De natuur is een feest voor uw zintuigen en bloemen spelen overal op het eiland een hoofdrol. In het landschap liggen oude dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, terwijl de hoofdstad Funchal juist heel levendig is.

 1. Dag 1: Funchal, ca. 25 km

  Op de luchthaven van Funchal worden we welkom geheten waarna we naar Hotel Girassol in Funchal gaan, onze uitvalsbasis van de komende week. Om de dag af te sluiten en de vakantie in te luiden, raden we u een poncha aan, het traditionele drankje van Madeira, gemaakt met passievrucht en een bijzonder instrument om alle ingrediënten goed te mengen. Gaat u er één proberen?

 2. Dag 2: Stadswandeling Funchal, botanische tuin, wijnproeverij en vrije middag, ca. 15 km

  Een kennismaking met de hoofdstad van Madeira, Funchal. We maken een stadswandeling door de sfeervolle straatjes en bekijken de mooie Sé kathedraal. De aroma’s komen u tegemoet als we richting de Mercado dos Lavradores lopen. Op de markt worden exotische groenten, fruit, bloemen, specerijen en vers gevangen vis verkocht door marktlui die in traditionele klederdracht gestoken zijn. Ook bezoeken we vandaag de botanische tuin met een enorme diversiteit aan bloemen en planten uit de hele wereld. We sluiten de ochtend af met een bezoek aan een oud wijnhuis, waar we de heerlijke Madeirawijnen proeven. Proost! De middag is ter vrije besteding. Lekker rondstruinen in de stad waar nog steeds de sfeer van de ontdekkingsreizigers hangt.

 3. Dag 3: Levada wandeling en jeepsafari, ca. 80 km

  Vandaag kunt u genieten van de rust en het heerlijke klimaat. Of gaat u mee op een indrukwekkende dagtocht? Vanochtend maken we een gemakkelijke Levada wandeling van ca. 6 km. De Levada-kanalen zijn Madeira's unieke irrigatiesysteem. Het zijn smalle kanalen waardoor het regenwater vanuit het noorden naar het zuiden wordt geleid. De begeleide wandeling loopt dwars door de typische landbouwterrassen en biedt een panoramisch uitzicht op het eiland. Aansluitend maken we een spannende tocht per jeep. Met een ervaren chauffeur rijdt u 'off-road' over het eiland, onderweg is het volop genieten van de natuur. Deze dagtocht is optioneel en kost ca. € 61 p.p. (opgave bij boeking, betaling ter plaatse, min. 2 pers.).

 4. Dag 4: Dagtocht West-Madeira inclusief lunch, ca. 150 km

  We beginnen de dag met een rit langs de zonnige zuidkust van Madeira op weg naar het vissersdorpje Camara de Lobos. We zien de op een na hoogste zeeklif ter wereld; de imposante Cabo Girão. Via de Encumeada, een bergpas op 1000 meter hoogte, gaat de tocht verder naar São Vicente. In het vissersplaatsje Porto Moniz lunchen we gezamenlijk. Onderweg zult u versteld staan van de vele watervallen die vanaf de hoogvlakte en de bergen in zee uitkomen. In Porto Moniz vindt u enkele bijzondere natuurzwembaden in de lava rotsen. Op de terugweg rijden we over de Paul da Serra hoogvlakte alvorens we via Ponta do Sol afdalen naar Funchal. Een heerlijke dag!

 5. Dag 5: Dolfijnen en walvissen safari

  Een unieke dag als u ervoor kiest vandaag mee te gaan met een 3 uur durende tocht per catamaran op zoek naar dolfijnen, walvissen en schildpadden. Voor een onvergetelijke sensatie zullen we bij een gunstige wind de zeilen hijsen. Tijdens de zomermaanden kunt u zelfs zwemmen onder de kliffen van Cabo Girão. Klimt u aan boord voor een ontspannen reis met een gekwalificeerde bemanning die u alles vertelt over de walvisachtigen die we zien? Deze boottocht is optioneel en kost ca. € 41 p.p. (opgave bij boeking, betaling ter plaatse, min. 2 pers.).

 6. Dag 6: Halve dagtocht Oost-Madeira en vrije middag, ca. 100 km

  Een ochtend door de groene en bosrijke omgeving van Oost-Madeira. Vanuit Funchal rijden we naar de op een na hoogste bergtop van het eiland: de Pico do Arieiro. Bij Ribeiro Frio ligt een forellenkwekerij en een kleine botanische tuin. Hoog op het eiland krijgt u een goede indruk van Madeira's laurisilva, oftewel laurierwoud. De tocht gaat door naar Santana met de typische driehoekige huisjes met rieten daken. Bijzonder is dat men hier nog zoveel mogelijk volgens de oude tradities leeft en lokale producten veelal ambachtelijk produceert. Vanmiddag heeft u een vrije middag.

 7. Dag 7: Porto Santo

  Madeira kent praktisch iedereen, maar het meest noordelijk gelegen eiland Porto Santo is een van de best bewaarde geheimen van Portugal. Dit piepkleine eiland maakt deel uit van de Madeira-archipel en wordt ook wel 'gouden eiland' genoemd, waarschijnlijk omdat het een 9 km lang zandstrand heeft. Op Porto Santo trouwde Columbus en bracht stervoetballer Ronaldo een deel van zijn jeugd door. We varen per ferry vanuit Funchal in 2,5 uur naar de haven van Porto Santo waar een Engelssprekende gids ons op wacht voor een 2,5 uur durende rondrit over het eiland. U zult genieten van het uitzicht op de Pico do Castelo en het panorama bij Miradouro da Portela. Maar ook een verkoelend drankje op het Largo do Pelourinho in de schaduw van een drakenbloedboom is bijzonder. Deze boom heeft een lugubere naam, maar dat komt door het kenmerkende rode sap - het zogenaamde drakenbloed - dat de boom uitscheidt wanneer men in de bast snijdt. In de namiddag keren we per ferry terug naar Funchal. Deze excursie is optioneel en kost ca. € 82 p.p. (opgave bij boeking, betaling ter plaatse, min. 2 pers.).

   

 8. Dag 8: Amsterdam, ca. 45 km

  Uw vakantie zit er weer op. U zult ongetwijfeld nog vaak terug denken aan de geuren en vooral kleuren van Madeira. We rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Funchal v.v. met overstap in Lissabon met TAP Air Portugal
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage max. 10 kilo p.p. (max. 55 x 40 x 20 cm)
 • 1 Stuk ruimbagage max. 23 kilo p.p.
 • Deskundige lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 7 Overnachtingen in Hotel Girassol in Funchal
 • 7x Ontbijt
 • 1x Lunch in Porto Moniz op vrijdag
 • Wijnproeverij
 • Entree botanische tuin
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook