Kerst in het Salzkammergut, St. Georgen im Attergau 8-daagse busreis

 • Salzburg winter
 • Millstattersee
 • Loipe
 • Bad Ischl
 • Passau
 • 10 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Verblijf in het historische centrum van St. Georgen im Attergau
 • Bezoek aan o.a Salzburg, Wels en Bad Ischl
 • Mooi en divers programma
 • Meren, bergen en de Oostenrijkse Gemütlichkeit

Besneeuwde bergtoppen, de heldere meren van het Salzkammergut en het historische Salzburg zijn het decor van deze sfeervolle reis. Verhalen uit het verleden, glühwein op de kerstmarkt en historische gebouwen zullen tijdens de stadswandeling door Salzburg de revue passeren. Maar tijdens deze complete kerstreis zijn er meer hoogtepunten, zoals een prachtige merentocht en een bezoek aan de steden Pas

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Omgeving Zuid-Duitsland, ca. 500 km
 2. Dag 2: 23/12: Passau en St. Georgen im Attergau, ca. 350 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in het Salzkammergut, St. Georgen im Attergau

Intro

Besneeuwde bergtoppen, de heldere meren van het Salzkammergut en het historische Salzburg zijn het decor van deze sfeervolle reis. Verhalen uit het verleden, glühwein op de kerstmarkt en historische gebouwen zullen tijdens de stadswandeling door Salzburg de revue passeren. Maar tijdens deze complete kerstreis zijn er meer hoogtepunten, zoals een prachtige merentocht en een bezoek aan de steden Passau, Bad Ischl en Wels.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvang je hierover tijdig bericht. Afhankelijk van de reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek


Verblijf

Ligging
Gezellige ligging, in het historische centrum van St. Georgen im Attergau. In de directe omgeving vind je diverse winkeltjes en restaurants.
Kamers
Voorzien van tv, telefoon en badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, bar, restaurant en terras. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Omgeving Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Na de koffie op de wisselplaats vangt de reis naar het Oostenrijkse Salzkammergut aan. Over de Duitse autobahn via Keulen, Frankfurt en Würzburg bereiken we aan het einde van de middag ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 2. Dag 2: 23/12: Passau en St. Georgen im Attergau, ca. 350 km

  Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We maken een stop in het in kerstsfeer getooide Passau. Blikvanger van Passau is de St. Stephansdom met het imposante orgel. Op het Domplein kun je een wandeling maken over de sfeervolle kerstmarkt. In de namiddag reizen we door naar ons hotel in St. Georgen im Attergau waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

 3. Dag 3: 24/12: Salzburg en Oberndorf, ca. 170 km

  De stad van Mozart, het sfeervolle Salzburg, is in deze periode helemaal in kerstsfeer gehuld. Samen met onze gids bezoeken we het historische centrum van Salzburg. We wandelen langs het geboortehuis van Mozart, langs de Dom en natuurlijk is er gelegenheid om de kerstmarkt te verkennen. Aansluitend rijden we naar Oberndorf waar voor het eerst het lied ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ ten gehore werd gebracht. Dit wereldberoemde lied werd in 1818 gecomponeerd en geschreven door Franz Gruber en Joseph Mohr. We bezoeken de Stille Nacht Kapel om daar met mensen van over de hele wereld om 17.00 uur gezamenlijk het Stille Nacht te zingen. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel waar we worden verrast met koffie, thee of warme chocolademelk en Oostenrijkse kerstkoekjes.

 4. Dag 4: 25/12: Vier Merentocht, ca. 100 km

  Na een rustige ochtend in St. Georgen im Attergau, waarbij er gelegenheid is om een kerkdienst bij te wonen, rijden we na een ‘Kalte Platte’ lunch in het hotel (inclusief) een prachtige tocht rondom de mooiste meren van het Salzkammergut. Om te beginnen zien we de Mondsee, waar in het gelijknamige dorpje Mondsee de kerk staat waar de trouwceremonie van Maria en kapitein Von Trapp uit de bekende musical Sound of Music plaatsvond. Dan is het de beurt aan de kristalheldere Fuschlsee, dit meer is wereldberoemd geworden als decor voor de trilogie van Sissi. Schloss Fuschlschlösser, een kasteel aan de westkant van het meer was de stand-in voor Schloss Possenhofen. Hierna is het de beurt aan de Wolfgangsee met het dorpje St. Gilgen. Tenslotte keren we via Weyregg aan de Attersee terug naar ons hotel. ’s Avonds genieten we van ons 4-gangen kerstdiner.

 5. Dag 5: 26/12: Wels, ca. 125 km

  Vandaag bezoeken we de stad Wels in Oberösterreich. Wels ligt aan de rivier de Traun aan de voet van de oostelijke Alpen. Door de hele stad vind je mooie gebouwen zoals kerken, kathedralen en het stadsplein. Samen met een lokale gids maken we een wandeling door het oude centrum. Na de rondleiding is er nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 6. Dag 6: 27/12: Bad Ischl, ca. 100 km

  De schitterende omgeving van het Salzkammergut nodigt ons uit om op pad te gaan. We rijden naar het keizerlijke Bad Ischl, een mondain kuuroord waar de adel al eeuwen geleden naar toe kwam om te genieten van de geneeskrachtige baden. Dit rijke verleden is nog altijd zichtbaar en het mooiste voorbeeld is de Kaiservilla, ooit de zomerresidentie van keizer Franz Josef en Sissi. Bezoek ook een traditionele Konditorei om de lokale lekkernij Zaunerstollen, een chocoladecake, te proeven met bijvoorbeeld een échte Wiener Melange. ’s Middags bestaat de mogelijkheid om een ritje in een paardenkoets door de winterse omgeving te maken. Een aanrader is een boottocht over de Wolfgangsee, mits deze niet is dichtgevroren.

 7. Dag 7: 28/12: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Helaas is de tijd van afscheid nemen aangebroken, maar we maken er nog een echte vakantiedag van. Na het ontbijt vertrekken we naar Regensburg, waar we rond het middaguur zullen aankomen. De oude binnenstad van Regensburg is de enige overgebleven middeleeuwse stad van Duitsland. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de St. Peter Dom, de bekendste kerk van Regensburg en de enige gotische kathedraal in Beieren. Aan het einde van de middag reizen we verder naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 400 km

  Vandaag keren we terug naar de wisselplaats in Nederland. Hier zal een afscheidsmaaltijd gereed staan. Na het diner word je naar de opgegeven uitstapplaats gebracht.


Additionele informatie

Bij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.

 

Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.


 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 5 Overnachtingen in Hotel Attergauhof in St. Georgen im Attergau
 • 7x Ontbijt, 2x lunch en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Koffie, thee of warme chocolademelk met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch ‘Kalte Platte’ incl. koffie of thee op 24/12 en 25/12
 • 4-gangendiner op 25/12
 • Lokale gids in Salzburg
 • Lokale gids in Wels
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen je tot niets verplichten, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.


Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf de opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de door u geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft u geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kan je tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

 


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reis je altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: jouw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook