Kerst in het Salzkammergut 8-daagse busreis

 • Passau
 • Passau
 • Passau
 • kerstmarkt Salzburg
 • Salzburg kerstmarkt
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Verblijf in het historische centrum van Vöcklabruck
 • Bezoek aan o.a Salzburg, Wels en Bad Ischl
 • Mooi en divers programma
 • Luxury class touringcar
 • Meren, bergen en de Oostenrijkse Gemütlichkeit!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een prachtige kerstreis naar het romantische merengebied Salzkammergut.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Omgeving Zuid-Duitsland, ca. 500 km
 2. Dag 2: 23/12: Passau en Vöcklabruck, ca. 350 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in het Salzkammergut

Inleiding

Een prachtige kerstreis naar het romantische merengebied Salzkammergut.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Passau
- Vöcklabruck
- Salzburg
- Oberndorf
- Wels
- Fuschlsee
- Mondsee
- Attersee
- Wolfgangsee
- Bad Ischl
- Regensburg

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Besneeuwde bergtoppen, de heldere meren van het Salzkammergut en het historische Salzburg zijn het decor van deze sfeervolle reis. Verhalen uit het verleden, glühwein op de kerstmarkt en historische gebouwen zullen tijdens de stadswandeling door Salzburg de revue passeren. Maar tijdens deze complete kerstreis zijn er meer hoogtepunten, zoals de boottocht over de Wolfgangsee, een paardenkoetstocht en het bezoek aan Oberndorf.

 1. Dag 1: 22/12: Omgeving Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Na de koffie op de wisselplaats vangt de reis naar het Oostenrijkse Salzkammergut aan. Over de Duitse autobahn via Keulen, Frankfurt en Würzburg bereiken we aan het einde van de middag ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 2. Dag 2: 23/12: Passau en Vöcklabruck, ca. 350 km

  Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We maken een stop in het in kerstsfeer getooide Passau. Blikvanger van Passau is de St. Stephansdom met het imposante orgel. Op het Domplein kunt u een wandeling maken over de sfeervolle kerstmarkt. In de namiddag reizen we door naar ons hotel in Vöcklabruck waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

 3. Dag 3: 24/12: Salzburg en Oberndorf, ca. 170 km

  De stad van Mozart, het sfeervolle Salzburg, is in deze periode helemaal in kerstsfeer gehuld. Samen met onze gids bezoeken we het historische centrum van Salzburg. We wandelen langs het geboortehuis van Mozart, langs de Dom en natuurlijk is er gelegenheid om de kerstmarkt te verkennen op zoek naar leuke souvenirs. Aansluitend rijden we naar Oberndorf waar voor het eerst het lied ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ ten gehore werd gebracht. Dit wereldberoemde lied werd in 1818 gecomponeerd en geschreven door Franz Gruber en Joseph Mohr. We bezoeken de Stille Nacht Kapel om daar met mensen uit de hele wereld om 17.00 uur gezamenlijk het Stille Nacht te zingen. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel waar u wordt verrast met koffie, thee of warme chocolademelk en Oostenrijkse kerstkoekjes.

 4. Dag 4: 25/12: Vier Merentocht, ca. 125 km

  Na een rustige ochtend in Vöcklabruck waarbij er gelegenheid is om een kerkdienst bij te wonen, rijden we na de lunch in het hotel (inclusief) in de vorm van een ‘Kalte Platte’ een prachtige tocht rondom de mooiste meren van het Salzkammergut. Om te beginnen zien we de Mondsee, waar in het dorpje Mondsee de kerk staat waar de trouwceremonie van Maria en kapitein Von Trapp uit de bekende musical Sound of Music plaats vond. Dan is het de beurt aan de kristalheldere Fuschlsee, dit meer is wereldberoemd geworden als decor voor de trilogie van Sissi films. Schloss Fuschlschlösser, een kasteel aan de westkant van het meer was de stand-in voor Schloss Possenhofen. Hierna is het de beurt aan de Wolfgangsee met het dorpje St. Gilgen. Tenslotte keren we via Weyregg aan de Attersee terug naar ons hotel. ’s Avonds genieten we van ons 4-gangen kerstdiner.

   

 5. Dag 5: 26/12: Wels, ca. 100 km

  Vandaag bezoeken we de stad Wels in Oberösterreich. Wels ligt aan de rivier de Traun aan de voet van de Oostelijke Alpen. Sinds prehistorische tijden was er al bewoning langs de rivier en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Door de hele stad vindt u mooie gebouwen zoals kerken, kathedralen en het stadsplein. Samen met een lokale gids maken we een wandeling door het oude centrum. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 6. Dag 6: 27/12: Bad Ischl, ca. 125 km

  De schitterende omgeving van het Salzkammergut nodigt ons uit om nog een dag te genieten van al dit moois. We rijden naar het keizerlijke Bad Ischl, een mondain kuuroord waar de adel al eeuwen geleden naar toe kwam om te genieten van de geneeskrachtige baden. Dit rijke verleden is nog altijd zichtbaar en het mooiste voorbeeld is de Kaiservilla, ooit de zomerresidentie van keizer Franz Josef en Sissi. Bezoek ook een traditionele Konditorei om de lokale lekkernij Zaunerstollen, een chocoladecake te proeven, samen met bijvoorbeeld een échte Wiener Melange. ’s Middags bestaat de mogelijkheid om in een paardenkoets een ritje door de winterse omgeving te maken. Wellicht is ook een boottocht over de Wolfgangsee mogelijk, mits deze niet is dichtgevroren.

 7. Dag 7: 28/12: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Helaas, de tijd van afscheid nemen is aangebroken, maar we maken er nog een echte vakantiedag van. Na het ontbijt vertrekken we naar Regensburg, waar we rond het middaguur zullen aankomen. De oude binnenstad van Regensburg is de enige overgebleven middeleeuwse stad van Duitsland. Neemt u bijvoorbeeld een kijkje bij de St. Peter Dom, de bekendste kerk van Regensburg en de enige gotische kathedraal in Beieren. Aan het einde van de middag reizen we verder naar ons hotel voor diner en overnachting.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 400 km

  Vandaag keren we terug naar de wisselplaats in Nederland. Hier zal een afscheidsmaaltijd voor u gereed staan. Na het diner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 5 Overnachtingen in Hotel Auerhahn in Vöcklabruck
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Koffie, thee of warme chocolademelk met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch ‘Kalte Platte’ incl. koffie of thee op 25/12
 • 4-gangendiner op 25/12
 • Lokale gids in Salzburg
 • Lokale gids in Wels
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 85
1-pers. kamer € 62,50

Comfort
2-pers. kamer € 97,50
1-pers. kamer € 75

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

Met onze taxiservice naar Didam

U heeft de mogelijkheid om bij de reizen die via onze wisselplaats rijden voor slechts € 145 per persoon per retour de taxiservice van uw voordeur naar de wisselplaats te boeken. Afhankelijk van de route en planningen kunnen ritten gecombineerd worden, maar de maximale extra reistijd zal nooit meer bedragen dan 1,5 uur. De taxi’s of minibussen zijn geschikt voor maximaal 7 personen. U kunt het taxivervoer selecteren nadat u de vertrekdatum van uw keuze heeft geselecteerd bij 'VERVOER NAAR WISSELPLAATS'.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook