Kerst en Oud en Nieuw in Karinthië 13-daagse busreis

 • Centrum van Gmund
 • Karinthië
 • Gmünd
 • Gmünd
 • Arrensleetocht
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Verblijf in een sfeervol hotel met een uitstekende verzorging
 • Bezoek aan o.a. Spittal, Tarvisio en Klagenfurt
 • Inclusief een fakkelwandeling met glühwein
 • Luxury class touringcar
 • Spetterende feestdagen in het gastvrije Oostenrijk!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Gmünd, uw verblijfplaats tijdens deze reis, is een middeleeuws stadje met oude muren, stadspoorten en twee kastelen. Deze kerstreis vindt plaats in een prachtig landschap met romantische meren, waarvan de Wörthersee, de Millstättersee en de Weissensee de bekendste zijn. Natuurlijk staan er mooie dagtochten op het programma, zoals een bezoek aan Villach, Klagenfurt en buurland Italië. Bij aankomst

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 580 km
 2. Dag 2: 23/12: Gmünd, ca. 500 km
 3. Volledig 13 daags programma

Over Kerst en Oud en Nieuw in Karinthië

Intro

Gmünd, uw verblijfplaats tijdens deze reis, is een middeleeuws stadje met oude muren, stadspoorten en twee kastelen. Deze kerstreis vindt plaats in een prachtig landschap met romantische meren, waarvan de Wörthersee, de Millstättersee en de Weissensee de bekendste zijn. Natuurlijk staan er mooie dagtochten op het programma, zoals een bezoek aan Villach, Klagenfurt en buurland Italië. Bij aankomst in Gasthof Prunner wordt u welkom geheten door de gastvrije familie Prunner.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Het Gasthof ligt aan het prachtige hoofdplein in het centrum van Gmünd.
Kamers
Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, badkamer met douche en toilet. De kamers in het Gästehaus bevinden zich in Gästehaus Prunner op ca. 500 m van het Gasthof.
Faciliteiten
Receptie, bar, wijnkelder en sfeervol restaurant. Gratis wifi in het hele hotel. Geen lift (kamers op de 1e en 2e verdieping).
Bijzonderheden
Uitgebreid ontbijt en 3-gangendiner met schaaltje salade.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Gmünd
- Karinthische meren
- Spittal
- Kerstboomexpeditie
- Stadswandeling Gmünd
- Lienz
- Klagenfurt
- Tarvisio (Italië)
- Villach

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 580 km

  Aangekomen op de wisselplaats kunt u genieten van een kopje koffie. Als iedereen gearriveerd is vertrekken we vanaf onze wisselplaats en rijden richting het zuiden. We overnachten en dineren in het zuiden van Duitsland.

 2. Dag 2: 23/12: Gmünd, ca. 500 km

  Na het ontbijt rijden we verder door Oostenrijk. In de namiddag komen we aan in Gmünd, waar de familie Prunner ons van harte welkom heet met een welkomstdrankje.

 3. Dag 3: 24/12: Kerstboomexpeditie en stadswandeling

  Vanochtend kunt u samen met de hotelier een wandeling in de bosrijke omgeving van Gmünd maken. Tijdens deze wandeling wordt de kerstboom omgezaagd welke tijdens uw verblijf in het hotel mede voor de kerstsfeer zal zorgen. Na het optuigen van de kerstboom maken we nog een stadswandeling door Gmünd met aansluitend glühwein en kerstkoekjes. 's Avonds kunt u een nachtmis bijwonen.

 4. Dag 4: 25/12: Vrije dag

  Deze Eerste Kerstdag heeft u een vrije dag. 's Middags kunt u genieten van de lunch en 's avonds van het galadiner in Gasthof Prunner.

 5. Dag 5: 26/12: Vrije ochtend en Spittal, ca. 45 km

  De ochtend kunt u naar eigen wens invullen. In de middag maken we een halve dagtocht naar het plaatsje Spittal, gelegen aan de voet van de 2142 meter hoge Goldeck en omgeven door water; aan de ene kant stroomt de rivier de Drau en aan de andere zijde ligt de Millstättersee. Hier ziet u o.a. Schloss Porcia, een kasteeltje in renaissancestijl dat is gelegen aan de Burgplatz.

 6. Dag 6: 26/12: Karinthische meren, ca. 120 km

  Karinthië staat bekend om de vele meren zoals de Millstättersee en de Weissensee. We rijden via de Millstättersee naar het plaatsje Millstatt waar we een stop maken. Vervolgens verder langs de zuidzijde van de Ossiachersee naar Steindorf am Ossiachersee. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

 7. Dag 7: 28/12: Halve dagtocht Lienz, ca. 160 km

  We maken een halve dagtocht naar de kleurrijke stad Lienz, tevens hoofdstad van de deelstad Ost-Tirol. Het aantrekkelijke stadje heeft een gezellig centrum. Neem een kijkje in de van oorsprong romaanse parochiekerk Liebburg en geniet van een lekker kopje koffie met Oostenrijkse apfelstudel. Op de terugweg naar ons hotel werpen we een blik op Schloss Bruck. Dit kasteel ligt op een heuvel aan de rand van de stad en werd gebouwd halverwege de 13e eeuw.


   

 8. Dag 8: 29/12: Klagenfurt, ca. 175 km

  Vandaag staat een dagtocht naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, op het programma. Hier kunt u o.a. de Domkerk bezoeken. Op de Neuen Platz is een gezellige oudejaarsmarkt met typische drankjes en souvenirs. U ziet vandaag tevens de beroemde Wörthersee. Aan de westpunt van de Wörthersee ligt het mondaine plaatsje Velden, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht.

 9. Dag 9: 30/12: Tarvisio (Italië) en Villach, ca. 170 km

  We maken een uitstapje naar buurland Italië. In het plaatsje Tarvisio kunt u de overdekte markt bezoeken met o.a. kleding, tassen, lederwaren en groente en fruit. Vergeet hier vooral niet op uw aankopen af te dingen! Op de terugweg stoppen we in de levendige grensplaats Villach. Opgravingen hebben aangetoond dat Villach rond 1500 v. Chr. al werd bewoond. Als u geluk heeft kunt u in de omgeving het ‘geestverdrijven’ zien, waarbij verklede ‘Krampussen’ de geest van het oude jaar verdrijven.

 10. Dag 10: 31/12: Vrije ochtend en arrensleetocht

  De ochtend is ter vrije besteding. Na de lunch in het hotel kunt u deelnemen aan een optionele arrensleetocht op de Katschberg. De rit gaat 4 km het beschermde natuurgebied Gontal in met een pauze in de authentieke Pritzhutte. De tocht duurt ongeveer 2 uur (excl.). 's Avonds organiseert het hotel wederom een galadiner. Om middernacht zullen we met elkaar proosten op een mooi en gelukkig Nieuwjaar!

 11. Dag 11: 1/1: Vrije dag

  Vandaag heeft u een vrije ochtend en middag om na te genieten van alle indrukken van de afgelopen dagen. Voor vanavond staat er een fakkelwandeling inclusief glaasje glühwein door de winterse omgeving van Gmünd op het programma.

 12. Dag 12: 2/1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Na het ontbijt beginnen we aan het eerste deel van onze terugreis. We rijden naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 13. Dag 13: 3/1: Nederland, ca. 500 km

  We vervolgen onze weg over de Duitse snelwegen om in de loop van de middag bij onze wisselplaats aan te komen. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 


 


 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 10 Overnachtingen in Gasthof Prunner in Gmünd
 • 12x Ontbijt en 12x diner
 • Welkomstdrankje
 • Glühwein met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch op 25/12 en 31/12
 • Galadiner met live muziek op 25/12
 • Galadiner en champagne op 31/12
 • Kerstboomexpeditie en stadswandeling Gmünd op 24/12
 • Fakkelwandeling met glühwein op 1/1
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook