Sisi, in het spoor van de Keizerin 9-daagse autorondreis

 • Slot Belvedere, op ca. 7 minuten loopafstand van het hotel!
 • Slot Neuschwanstein
 • Beieren omgeving
 • Beieren omgeving
 • Sfeer Beieren
 • 17 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Inclusief entree Schloss Schönbrunn
 • Boottochje op de Chiemsee
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Unieke reis

Treed in de voetsporen van Sisi, de Keizerin van Oostenrijk en bezoek de mooiste plaatsen in Duitsland en Oostenrijk die aan haar herinneren. Met als hoogtepunt een bezoek aan de hoofdstad Wenen.

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Nederland - München, afstand ca. 800 km
 2. Dag 2: Kasteel Neuschwanstein & München
 3. Volledig 9 daags programma

Over Sisi, in het spoor van de Keizerin

Inleiding

Treed in de voetsporen van Sisi, de Keizerin van Oostenrijk en bezoek de mooiste plaatsen in Duitsland en Oostenrijk die aan haar herinneren. Met als hoogtepunt een bezoek aan de hoofdstad Wenen.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren we een ander hotel in de omgeving van uw bestemming.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Ontdek München
- Maak een boottochtje over de Chiemsee
- Bad Ischl, verblijfplaats van de keizerin
- UNESCO werelderfgoed aan de Hallstättersee
- Twee volle dagen in Wenen
- Inclusief entree Slot Schönbrunn

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Verhalen en inspiratie genoeg, dus het is niet verwonderlijk dat er een autoroute is ontstaan langs de belangrijkste bezienswaardigheden, verblijfplaatsen en herinneringen aan deze Oostenrijkse keizerin. De route slingert langs de oevers van de Main tot aan de voet van de Duitse Alpen en is een aaneenschakeling van cultuur, geschiedenis en natuurschoon. Ontdek de Beierse gastvrijheid en keuken met regionale specialiteiten als witte worst, pretzels, knoedelgerechten en uiteraard Beiers bier en Frankenwijn.

 1. Dag 1: Nederland - München, afstand ca. 800 km
  Vanuit Nederland neemt u de voor u snelste route naar München in het zuiden van Duitsland. De hoofdstad van de deelstaat Beieren staat vooral bekend om het Oktoberfest, maar ook buiten deze periode is de stad leuk om te bezoeken. In de Tweede Wereldoorlog werd vooral de binnenstad verwoest, maar veel gebouwen zijn opgebouwd in de oude stijl, waardoor u denkt in een historische stad rond te lopen. Bezoek tijdens de komende dagen in ieder geval de Marienplatz, het oude en nieuwe Raadhuis, een van de vele interessante musea en natuurlijk proeft u een lokaal gebrouwen biertje in een gezellig café of restaurant. Tijdens het Oktoberfest in München (periode 15.9.2023 t/m 3.10.2023) verblijft u overigens beide nachten in Augsburg, een stad op 80 km noordwestelijk van München gelegen. U kunt München dan tijdens een dagtocht bezoeken, maar hou rekening met drukte.
 2. Dag 2: Kasteel Neuschwanstein & München

  Na het ontbijt maakt u zich op voor een bezoek aan het kasteel Neuschwanstein, een sprookjeskasteel dat uitstekend behouden is. Het was de trouwlocatie van de jongste zus van keizerin Sisi, hertogin Sophie Charlotte. Het witte kasteel met de spitse torens is alleen met een gids te bezichtigen. Om het laatste stukje naar het kasteel af te leggen, kunt u gebruik maken van een ritje met een koets. Het kasteel werd gebouwd in 1869 en de bouw stopte in 1886, toen de excentrieke Koning Ludwig II overleed. Walt Disney werd geïnspireerd en bouwde het kasteel van Doornroosje in Disneyland, Californië met Neuschwanstein in zijn achterhoofd. Er zijn 200 kamers, maar slechts 15 zijn volledig ingericht. U heeft een mooi uitzicht over de groene groene regio Allgäu in Beieren.

 3. Dag 3: München - Traunkirchen, afstand ca. 230 km
  Er zijn verschillende manieren om naar Oostenrijk te reizen, maar we sturen u richting de Chiemsee (spreek uit Kiemsee), aangezien hier een boottochtje op het programma staat. Het is het grootste meer in Beieren en u gaat aan boord in Prien am Chiemee, het Kneipp-kuuroord van Beieren. Er liggen een aantal eilanden in de Chiemsee en u vaart naar het grootste, het Herreninsel, waar u slot Herrenchiemsee bezoekt. Dit was de residentie van Koning Ludwig II. U krijgt een rondleiding in dit juweeltje van een paleis, een kopie van het Franse Versailles. De kamers zijn vol pracht en praal en ook de tuin met barokke fonteinen en goed onderhouden bloemperken is heerlijk. U vaart weer terug naar het vasteland en zet uw reis voort naar Oostenrijk, via Salzburg. U verblijft in het Salzkammergut.
 4. Dag 4 en 5: Bad Ischl & Hallstatt
  Er staan deze dagen enkele bezienswaardigheden op het programma. In Bad Ischl kunt u de Kaiservilla bezoeken. Dit was de zomerresidentie van het keizerlijk paar en hier werd ook de Sisi-trilogie gefilmd. In het Museum der Stadt Bad Ischl (entree inbegrepen) verloofden Sisi en Franz Joseph zich. Sisi was toen nog maar 16 jaar. Het Marmorschlössl in Tudorstijl was ook een favoriete verblijfsplaats van het paar. Hier vinden wisselende tentoonstellingen plaats. Drink een kopje koffie met een stuk gebak in de Hofkonditorei Zauner. Breng ook een bezoek aan Hallstatt en de Hallstättersee. Het hele gebied en de stad stond vroeger in het teken van de zoutwinning en de aanwezige zoutmijn en is nu UNESCO werelderfgoed. Benut de tijd voor een mooie wandeling en geniet van de schoonheid van het landschap. Het is niet verwonderlijk dat het keizerspaar hier hun vrije tijd doorbrachten.
 5. Dag 6: Traunkirchen - Wenen, afstand ca. 250 km

  Na het ontbijt verlaat u het Salzkammergut en rijdt u in oostelijke richting naar de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U verblijf hier twee volle dagen, dus onderweg naar Wenen kunt u halverwege een leuke stop maken bij het statige Artstetten kasteel in de Wachau vallei. In het kasteelpark wandelt u in de sporen van aartshertog Franz Ferdinand, de neef van keizer Franz Joseph. U vervolgt de Sisi-route, die Sisi naar Wenen aflegde, langs de Donau via de plaatsen Melk, Dürnstein en Krems.

 6. Dag 7 en 8: Wenen
  De aankomende twee dagen staan volledig het teken van de Oostenrijkse hoofdstad: Wenen. Het aantal bezienswaardigheden in Wenen is ongekend groot. Neem in ieder geval de tijd voor een bezoek aan het prachtige paleis Schönbrunn, het minstens zo mooie paleis Belvedère, de Stephansdom in het gezellige centrum waar zich ook de opera en het beroemde Hotel Sacher bevinden en de Hofburg met de Spaanse Rijschool. U ontvangt een Sisi-ticket, dat toegang geeft tot Schönbrunn, het Sisi Museum en het Meubelmuseum en daarnaast zijn er nog een andere leuke excursies te reserveren om de stad nog beter te ontdekken.
 7. Dag 9: Einde rondreis
  Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting in de hotels

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook