Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, Wald 8-daagse busreis

 • Walensee
 • Liechtenstein
 • Chur
 • Lindau
 • Lech
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Sfeervol hotel met prachtige ligging
 • Geniet van mooie landschappen, routes en gezellige steden
 • Inclusief boottocht over de Walensee
 • Al jaren een topper
 • Vorarlberg op z'n mooist!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een afwisselende busreis naar de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Wald am Arlberg, ca. 785 km
 2. Dag 2: Silvretta Hochalpenstrasse, ca. 160 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, Wald

Inleiding

Een afwisselende busreis naar de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Das Ländle, zoals de Vorarlberger liefkozend zijn landje noemt, is het kleinste en meest westelijk gelegen Bundesland van Oostenrijk. We maken een uitstapje naar Liechtenstein en Zwitserland en nemen een kijkje in de 'koninklijke' wintersportplaats Lech. De Sonnenkopf is de huisberg van Wald. Het is absoluut de moeite waard om ook hier eens met de gondelbaan naar boven te gaan om van het prachtige Alpenlandschap te genieten!

 1. Dag 1: Wald am Arlberg, ca. 785 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting de Duitse grens. We pauzeren regelmatig en dineren in Zuid-Duitsland. In de loop van de avond komen we aan in Wald. De hotelier verwelkomt ons met een welkomstdrankje en geeft alvast wat informatie over het hotel en de omgeving.

 2. Dag 2: Silvretta Hochalpenstrasse, ca. 160 km

  We doen het vanochtend rustig aan en vertrekken pas rond 10.00 uur uit ons hotel voor een schitterende tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse. Dit is één van de populairste en mooiste bergwegen van de Alpen. Via Galtür rijden we naar de Bielerhöhe (2030 meter hoogte) waar het Silvretta stuwmeer ligt. We vervolgen de weg via Partenen en Schruns terug naar ons hotel. N.B. De tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse is afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien deze niet geopend is kan het dagprogramma van deze week iets anders ingedeeld worden.

 3. Dag 3: Innsbruck en Bergisel, ca. 250 km

  Na het ontbijt rijden we via de Arlbergpas naar Innsbruck waar u de tijd heeft om een bezoek te brengen aan de pittoreske binnenstad. Het beroemde ‘Gouden Dak’ mag u zeker niet missen. In de middag bezoeken we de Springschans Bergisel, waar u met de lift naar boven kan. Ook een bezoek aan het nabijgelegen museum ‘Das Tirol Panorama’ is mogelijk.

 4. Dag 4: Bodensee, St. Gallen en Lindau, ca. 260 km

  Vandaag staat er een mooie dagtocht in de omgeving van de Bodensee op het programma. We rijden naar St. Gallen in Zwitserland, dat opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze bezienswaardige stad kunt u bijvoorbeeld de kathedraal of de stiftsbibliotheek bekijken. Daarna vervolgen we onze weg via een mooie route naar Lindau, gelegen aan de Bodensee. Lindau is gebouwd op het grootste eiland in de Bodensee en is door twee bruggen met het vasteland verbonden.

 5. Dag 5: Liechtenstein en Walensee met boottocht in Zwitserland, ca. 230 km

  Vandaag gaan we Zwitserse impressies opdoen! De eerste stop is in Vaduz, de kleine hoofdstad van het vorstendom Liechtenstein. Al van ver trekt Schloss Vaduz de aandacht. U kunt een goede indruk van de stad krijgen door een stadstour te maken met een boemeltreintje (excl.). Na de koffiepauze rijden we naar de Walensee, een prachtig meer wat door de Zwitserse Alpen slingert. Vanaf Walenstadt maakt u een boottocht naar het plaatsje Quinten (boottocht incl.). Dit dorp ligt aan de voet van de 2200 meter hoge berg, de 'Churfirsten', en is alleen te voet of per boot bereikbaar. Er is een bezienswaardige kapel en in het dorpswinkeltje is de Quintener wijn te koop. U heeft hier ook de gelegenheid te lunchen in één van de restaurantjes. Na ca. 1,5 uur gaat de boottocht weer verder naar Weesen. Hier wordt u door de touringcar opgewacht. In de namiddag bezoeken we Bad Ragaz in het Taminadal (indien de pas geopend is). Bad Ragaz is een mooi gelegen kuuroord en bekend vanwege de zuivere lucht.

 6. Dag 6: Chur en Arosa Express in Zwitserland, ca. 215 km

  We gaan via Feldkirch en Vaduz naar Chur in Zwitserland. Chur is een prachtige stad met een indrukwekkende kathedraal. U heeft vanaf Chur tevens de mogelijkheid om een prachtige treintocht met de Arosa Express te maken, één van de bekendste Alpentreinen van Zwitserland (treinreis excl. € 30 p.p., opgave en betaling bij boeking). Tussen Chur en Arosa, over een afstand van 26 km, overwint de trein een hoogteverschil van ca. 1000 meter. Arosa is zeer mooi en zonnig gelegen op een 1800 meter hoog plateau. U kunt een wandeling maken rondom de Untersee, van waar u de top van de Weisshorn (2657 meter) kunt zien, de winkels in de hoofdstraat bekijken of een terrasje pakken en genieten van de schitterende omgeving. Vervolgens keren we per trein terug naar Chur. Vanaf Chur reizen we met de bus terug naar ons hotel in Wald.

 7. Dag 7: Lech en vrije middag, ca. 120 km

  We rijden via het prachtige Grosswalsertal en Schoppernau naar Lech. Hier brengt de Nederlandse koninklijke familie de wintersportvakantie door. Via Zürs en de Flexenpass rijden we terug naar Wald. In de middag maakt de hotelier met de liefhebbers een wandeling van ca. 2 uur naar het mooie plaatsje Klösterle. Terug kunt u met de postbus of te voet. Bij terugkomst in het hotel staat er koffie met gebak voor u klaar.

 8. Dag 8: Nederland, ca. 785 km

  Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van hotel Landhaus Sonnblick en rijden via de Duitse snelwegen terug naar onze wisselplaats. Na het afscheidsdiner keert u via de servicelijnen huiswaarts.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Landhaus Sonnblick in Wald
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • 1x Koffie met gebak in het hotel
 • 1x BBQ-avond (weersafhankelijk)
 • 1x Wandeling met de hotelier naar Klösterle
 • Boottocht over de Walensee
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook