Karinthië en de Hohe Tauern, Mallnitz 10-daagse busreis

 • Nationaal Park Hohe Tauern
 • St. Vincent kerk, Heiligenblut
 • Meer van Bled, Slovenië
 • Kranjska Gora
 • National Park Hohe Tauern
 • 22 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Bezoek aan Kranjska Gora en Bled in Slovenië
 • Mooie natuurtochten zoals de Grossglockner Hochalpenstrasse
 • Gratis gebruik van mountainbikes en wandelartikelen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een prachtige reis met vele extra’s zoals de Kärnten pas en gratis gebruik van mountainbikes en wandelartikelen.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km
 2. Dag 2: Mallnitz, ca. 500 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Karinthië en de Hohe Tauern, Mallnitz

Inleiding

Een prachtige reis met vele extra’s zoals de Kärnten pas en gratis gebruik van mountainbikes en wandelartikelen.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Vakantie in een natuurreservaat! De Hohe Tauern, een eiland van natuur in het hartje van Europa, biedt zoveel mogelijkheden dat u er tijd tekort komt. Een gedeelte van deze streek is tot beschermd natuurgebied verklaard. Dat betekent onder meer dat steenarenden, gieren, steenbokken, edelweiss en alpenroos gespaard blijven. Meer dan tweehonderd toppen stijgen boven de 3000 meter uit. Een vakantie in zo'n bijzondere wereld is echt iets heel anders.

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km

  Al op de wisselplaats in Nederland begint de vakantie. Na een kopje koffie rijden we via de Duitse snelwegen naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting. 

 2. Dag 2: Mallnitz, ca. 500 km

  Direct na het ontbijt rijden we via München, Salzburg, Radstadt en de Katschbergtunnel naar Mallnitz. De chauffeur verstrekt onderweg informatie over de komende dagen en de bezienswaardigheden. Vóór het diner arriveren we in het hotel.

 3. Dag 3: Villach, ca. 160 km

  In de middag staat een tripje naar Villach op het programma. Villach, gelegen aan de Drau, is een gezellige stad, waarvan het centrum gevormd wordt door de 'Hauptplatz' met mooie renaissance huizen. U kunt tevens het museum van Villach of de toren van de Jacobskerk bezoeken.

 4. Dag 4: Grossglockner Hochalpenstrasse, ca. 165 km

  We maken vandaag een dagtocht naar het bergdorp Heiligenblut en de nabijgelegen Grossglockner. De spitse toren van de gotische kerk uit 1483 levert in samenhang met de witte punt van de Grossglockner aan de horizon een uniek beeld op. Geschiedenis en legende weven zich aaneen in de plaats die al eeuwen een druk bezocht bedevaartsoord is. De kerk bezit een laatgotisch vleugelaltaar, dat tot de mooiste en kostbaarste van geheel Oostenrijk behoort. Na Heiligenblut rijden we over de spectaculaire Grossglockner Hochalpenstrasse naar de Franz Josefs Höhe.

 5. Dag 5: Millstättersee en Wörthersee, ca. 225 km

  Vandaag maken we een prachtige dagtocht waarbij de natuur centraal staat. De bekendste meren van Karinthië zijn de de Millstättersee en de Wörthersee. Deze meren staan bekend om de onberoerde oevers enerzijds en druk bezochte promenades anderzijds. Waar vindt u nog meren waaruit u het water kunt drinken? We rijden naar de Millstättersee waar u een mooie wandeling of een boottocht kunt maken. In de middag ontdekken we op een bijzondere manier de Wörthersee en de omliggende meren.

 6. Dag 6: Kranjska Gora en Bled (Slovenië), ca. 275 km

  Na het ontbijt starten we onze Alpentour. We rijden via Spittal an der Drau richting de Karawankenbergen om via de 1073 meter hoge Wurzenpass in Slovenië terecht te komen. In het bekende wintersportoord Kranjska Gora kunt u genieten van de prachtige bergwereld. Bij helder weer ontdekken we de hoogste top van de Julische Alpen, een driekoppige top met een hoogte van 2864 meter. Het doel van vandaag is Bled, idyllisch gelegen tussen de Karawanken en de Julische Alpen aan het gelijknamige meer. Hier heeft u vrije tijd voor bijvoorbeeld een boottocht naar het bedevaartkerkje midden in het meer op een eiland, een tocht per paardenkoets of om gewoon te genieten van de omgeving. Via de Karawankentunnel keren we aan het einde van de middag weer terug naar Mallnitz.

   

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag heeft u een vrije dag die u naar eigen wens kunt indelen. U kunt bijvoorbeeld het informatiecentrum van het Nationale Park in Mallnitz bezoeken, waar u door middel van voorstellingen en geluiden de bergwereld van het Nationale Park Hohe Tauern kunt beleven. Ook een tochtje op een van de mountainbikes van het hotel is een optie.

   
 8. Dag 8: Spittal en vrije middag, ca. 80 km

  We gaan vanochtend naar Spittal. U kunt hier een wandeling maken, neer strijken op een terrasje of een bezoek brengen aan Slot Porcia. 's Middags heeft u een heerlijke vrije middag.

 9. Dag 9: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  We nemen afscheid van Mallnitz en het Nationale Park Hohe Tauern en zetten koers richting Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 550 km

  Na het ontbijt vervolgen we de reis richting eigen land. Op onze wisselplaats krijgt u nog een afscheidsdiner aangeboden. Hierna keert u met de servicelijnen huiswaarts, waar u zonder enige twijfel 'bergen' verhalen over deze excursiereis kunt vertellen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 7 Overnachtingen in Hotel Alber-Tauernhof in Mallnitz
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • 2x Middagsnack in het hotel
 • 1x Specialiteitenbuffet
 • 1x Galadiner
 • Gratis gebruik van mountainbikes (zolang de voorraad strekt)
 • Gratis gebruik van wandelartikelen (zolang de voorraad strekt)
 • Gratis gebruik van sauna, stoombad en fitness
 • Kärnten pas voor gratis toegang of korting op entreeprijzen bij vele bezienswaardigheden
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook