Tromsø, Lofoten & Vesterålen 10-daagse autorondreis / 10-daagse fly-drive

 • Tromsø midzomer
 • Tromsø - ijskathedraal
 • Uitzicht bij Langnes - omgeving Tromsø
 • Hamn I Senja
 • Hamn i Senja - Foto: Foap
 • 19 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Tromsø, "Parijs van het Noorden"
 • Verblijf in traditioneel vissershuisje
 • Lofoten & Vesterålen
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Nieuwe reis
 • Rustig programma
 • Ontdek de 'Parels' van het noorden

In het uiterste noorden van Europa ligt een land met gletsjers, diepe fjorden, weidse hoogvlaktes en een scherenkust met honderden eilandjes. Rotstekeningen, Vikingwoningen, middeleeuwse kerken en vissersdorpjes laten een geschiedenis zien die duizenden jaren teruggaat. De bruisende stad Tromsø combineert prima met de wonderschone eilandengroepen Lofoten & Vesterålen. En, u heeft tijdens de midzom

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Tromsø - Sommarøy, ca. 60 km
 2. Dag 2: Omgeving Sommarøy
 3. Volledig 10 daags programma

Over Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Intro

In het uiterste noorden van Europa ligt een land met gletsjers, diepe fjorden, weidse hoogvlaktes en een scherenkust met honderden eilandjes. Rotstekeningen, Vikingwoningen, middeleeuwse kerken en vissersdorpjes laten een geschiedenis zien die duizenden jaren teruggaat. De bruisende stad Tromsø combineert prima met de wonderschone eilandengroepen Lofoten & Vesterålen. En, u heeft tijdens de midzomer een aantal extra uurtjes om van dit moois te genieten.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt. Het is niet mogelijk om de rondreis op basis van halfpension te reserveren. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Reist u met 3 personen?

In Noorwegen is een 3-persoonskamer in bijna alle gevallen een 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed is een opklapbed of sofabed (dus niet volwaardig). De ruimte in de kamer wordt daardoor beperkt. Voor een optimaal comfort raden we aan een 2- en 1-persoonskamer te reserveren.


Hotels in Noorwegen

U verblijft in een standaard kamer. Deze kamers zijn gemiddeld ca. 10-15 m2 groot en beschikken minstens over een telefoon en televisie. In de badkamer treft u in de meeste gevallen een douche (een bad is niet gebruikelijk), wastafel en toilet. De hotels hebben een (ontbijt)restaurant en soms wat extra faciliteiten als een bar, zwembad of een fitnessruimte. In het algemeen zijn de hotels eenvoudig ingericht, maar prima geschikt voor 1 of 2 overnachtingen tijdens uw rondreis.


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Bezoek de IJskathedraal van Tromsø
- Ervaar de magische scherenkust
- Maak een safari op zoek naar zeearenden en walvissen
- Maak kennis met de Samicultuur
- Heerlijk toeren op Nationale Toeristenroutes
- Beleef de Midzomer

Dagprogramma eigen vervoer

 1. Dag 1: Tromsø - Sommarøy, ca. 60 km
  De rondreis start op het eilandje Kvaløya in het natuurpareltje Sommarøy. Met haar witte zandstranden en lieflijke baaien met kristalhelder water is dit een geliefde zomerbestemming.
 2. Dag 2: Omgeving Sommarøy

  Na uw uitgebreide ontbijt kunt u zich opmaken voor een dag vol outdooractiviteiten. Lekker wandelen langs het water of een fiets huren en een mooie route maken. Maar u kunt ook het water op, huur een kayak of maak een fjordsafari of een spectaculaire tocht met een RIB boot.

 3. Dag 3: Sommarøy - Gryllefjord, ferry en ca. 80 km

  U verlaat Sommarøy en neemt de lokale ferry (ca. 1 uur) van Brennsholmen naar Botnhamn. Ga op tijd weg want de kustroute naar Gryllefjord is de Senja Nationale Toeristenroute. Steile bergen, prachtige stranden en kristalhelder water, kleine vissersdorpjes, baaien, eilandjes en inhammen vormen alles bij elkaar adembenemende panorama's. Bij Bergsbotn ligt een spectaculair uitzichtpunt, een van de kenmerken van de toeristenroutes.

Dagprogramma met vlucht

 1. Dag 1: Vlucht naar Tromsø - Sommarøy, ca. 60 km
  Na aankomst op de luchthaven, die dichtbij de stad is gelegen, haalt u de huurauto op en rijdt u in westelijke richting over het eilandje Kvaløya naar het natuurpareltje Sommarøy. Met haar witte zandstranden en lieflijke baaien met kristalhelder water is dit een geliefde zomerbestemming.
 2. Dag 2: Omgeving Sommarøy

  Na uw uitgebreide ontbijt kunt u zich opmaken voor een dag vol outdooractiviteiten. Lekker wandelen langs het water of een fiets huren en een mooie route maken. Maar u kunt ook het water op, huur een kayak of maak een fjordsafari of een spectaculaire tocht met een RIB boot.

 3. Dag 3: Sommarøy - Gryllefjord, ferry en ca. 80 km

  U verlaat Sommarøy en neemt de lokale ferry (ca. 1 uur) van Brennsholmen naar Botnhamn. Ga op tijd weg want de kustroute naar Gryllefjord is de Senja Nationale Toeristenroute. U rijdt langs steile bergen, witte, bijna subtropische stranden met azuurblauw water, kleine vissersdorpjes, baaien, eilandjes en inhammen. Ze zorgen voor adembenemende panorama's. Bij Bergsbotn ligt het meest spectaculaire uitzichtpunt, een van de kenmerken van de toeristenroutes.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Bed- en badlinnen, opgemaakte bedden en eindschoonmaak in de Rorbuer
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar Noorwegen v.v.
 • Huurauto
 • Parkeer- en tolgeld en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 150 - € 200

 • Parkeren
 • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons echter onmogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen en als dit wél het geval is, zijn ze niet te reserveren. In Scandinavië worden op veel (openbare) plekken parkeerkosten gevraagd. In grote steden kan dit oplopen tot € 30 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.


Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook