Texel en IJsselmeer 10-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Texel
 • Haarlem
 • Zaandam
 • Texel en IJsselmeer
 • Zutphen
 • 26 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief High Tea
 • Maak kennis met de Nederlandse visserijhistorie
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

Deze prachtige reis door Nederland aan boord van de gezellige Rembrandt van Rijn laat u kennismaken met de Nederlandse visserijhistorie. Plaatsen als Enkhuizen, het Texelse Oudeschild, Stavoren en Urk mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie combinatie met de oude Hanzestede die we later deze reis aandoen. In Hasselt, Deventer en Zutphen zijn nog veel oude gebouwen en bezienswaardigheden

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Haarlem
 2. Dag 2: Haarlem - Zaandam
 3. Volledig 10 daags programma

Over Texel en IJsselmeer

Intro

Deze prachtige reis door Nederland aan boord van de gezellige Rembrandt van Rijn laat u kennismaken met de Nederlandse visserijhistorie. Plaatsen als Enkhuizen, het Texelse Oudeschild, Stavoren en Urk mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie combinatie met de oude Hanzestede die we later deze reis aandoen. In Hasselt, Deventer en Zutphen zijn nog veel oude gebouwen en bezienswaardigheden bewaard gebleven.

mps Rembrandt van Rijn

Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.

Hutten

De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconaditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.

Bereikbaarheid

Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging

’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met
creditcard kunt afrekenen.

Faciliteiten

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi (voor één aansluiting per hut, meerdere aansluitingen tegen betaling) in alle landen.

Bijzonderheden

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Cruise informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.


Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)
Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.
Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Dit houdt in dat u al bij boeking verplicht was om aan ons door te geven dat u een hulpmiddel meeneemt. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Haarlem

  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan
  boord van de Rembrandt van Rijn. Tijdens
  het diner gooien we de trossen los en zetten
  we koers naar Haarlem. Onder het genot van een drankje kunt u 's avonds in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

 2. Dag 2: Haarlem - Zaandam

  Na het ontbijt kunt u Haarlem bezichtigen. In het centrum zijn veel musea gevestigd. De meeste van hen zijn gehuisvest in één van de prachtige monumenten die Haarlem rijk is. De grootste en meest bekende zijn het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Ook een bezoek aan de Sint-Bavokerk of de Jopenkerk is de moeite waard. Deze laatste dient echter niet meer als kerk maar als een gezellige bierbrouwerij. Rond het middaguur varen we verder naar Zaandam. De nabij gelegen Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen.

 3. Dag 3: Zaandam - Hoorn
  Hoorn was één van de machtigste steden ten tijde van de Gouden Eeuw. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit deze periode, maar ook in de oude haven is deze sfeer nog aanwezig. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden.
 4. Dag 4: Hoorn - Enkhuizen - Stavoren

  We volgen de kustlijn van het IJsselmeer
  naar het noorden. De eerste plaats waar we
  vandaag aanleggen is Enkhuizen. Ervaar de prachtige historie van deze stad. Aan het
  eind van de middag steken we het IJsselmeer
  over naar Stavoren. De ligging aan het IJsselmeer en de verbinding met de Friese meren maakt deze plaats tot een ideale plek voor watersporters. Het is hier in de zomermaanden dan ook gezellig druk.

 5. Dag 5: Stavoren - Harlingen
  We verlaten Stavoren en via de Waddenzee bereiken we het Friese Harlingen. In de binnenstad staan nog vele mooie panden die het historische karakter van de stad weergeven. De vele straatjes, waar vroeger pakhuizen stonden, verbinden de grachten met elkaar.
 6. Dag 6: Harlingen - Oudeschild (Texel)

  Al vroeg maken we de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Een aanrader is om hier het zeehondenopvangcentrum Ecomare te bezoeken.

 7. Dag 7: Oudeschild (Texel) - Lemmer
  Tijdens het ontbijt zetten we via de Waddenzee en het IJsselmeer onze reis voort naar Lemmer. De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes of strijk neer op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.
 8. Dag 8: Lemmer - Hasselt - Deventer
  Hasselt, Deventer en Zutphen zijn allen Hanzesteden. Door het Hanzeverbond en de gunstige ligging aan de rivier, werd de handel in goederen gemakkelijker en brak er een 'gouden tijd' aan voor deze steden. Die rijke periode is nog goed terug te zien in de prachtige panden in de binnensteden. In de loop van de middag komen we aan in Deventer. Deze stad wordt ook wel de Koekstad genoemd vanwege de Deventer Koek die hier al eeuwenlang volgens strikte voorschriften wordt gebakken en verhandeld.
 9. Dag 9: Deventer - Zutphen
  In de middag vervolgen we onze reis naar de Torenstad. Zutphen wordt zo genoemd vanwege zijn grote historische gebouwen die de skyline van de stad vormen. Vanavond geniet u van een overheerlijk Farewell Dinner.
 10. Dag 10: Zutphen - Arnhem
  Als afsluiting van de reis wacht u deze ochtend nog een heerlijke Champagnebrunch in het restaurant. Als we aan het einde van de ochtend de IJssel verlaten komen we via de Nederrijn om 11.00 uur weer aan in Arnhem waar wij afscheid van u nemen.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 9 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • High Tea en High Wine
 • Drie avonden met live muziek
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook