Nederland en België 7-daagse riviercruise met mps Horizon

 • Antwerpen
 • Antwerpen
 • Op de Maas bij Maastricht
 • Roermond
 • Hasselt
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Horizon
 • Pre-Night
 • Met eigen De Jong Intra reisleiding
 • Volpension

Groepsgrootte min. 60 en max 97 deelnemers

Stap in Arnhem aan boord van de Horizon en vaar mee naar de mooiste steden in Nederland en België.

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Dordrecht
 2. Dag 2: Dordrecht - Antwerpen
 3. Volledig 7 daags programma

Over Nederland en België

Inleiding

Stap in Arnhem aan boord van de Horizon en vaar mee naar de mooiste steden in Nederland en België.

mps Horizon
Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze reisleiding zal u iedere reis met raad en daad terzijde staan. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met onze reisleiding voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.
Hutten
De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.
Bereikbaarheid
Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.
Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant. Het 4-gangen diner serveren we aan tafel. Er is 1x per week een Captains Dinner. ’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vindt u iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie.
Faciliteiten
Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich in het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij de meeste cruises heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis wifi in de lounge, bar en hal (niet in België). U kunt aan boord van de Horizon uw barrekening per pin betalen.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden De kok aan boord van de Horizon kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade.

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.
Reisleiding

Deze cruise wordt begeleidt door onze eigen de Jong Intra Vakanties reisleidster. Zij staat u tijdens de hele reis met raad en daad terzijde en samen met schipper Pascal en zijn deskundige staf zorgt zij voor een gevarieerd dag- en avondprogramma.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. 

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord van de Horizon is vanwege veiligheid technische redenen niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator is helaas niet mogelijk. 

 


 Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Deze bourgondische reis door Nederland en België combineert alle geneugten van het leven. Heerlijk genieten van cultuur, geschiedenis, culinaire verrassingen, gezelligheid en diverse winkelmogelijkheden. Imposante steden als Antwerpen en Maastricht wisselen we af met prachtige provinciestadjes als Dordrecht en Cuijk. Stapt u mee aan boord van de Horizon?

 1. Dag 1: Arnhem - Dordrecht

  De inscheping geschiedt op zaterdagochtend in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is gooien we om 09.30 uur de trossen los en varen we naar onze eerste bestemming Dordrecht. Onderweg zal de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u nader kennis maken met uw medepassagiers. Na het diner kunt u nog een wandeling maken in Dordrecht. Deze stad kunt u heel goed te voet ontdekken. 

 2. Dag 2: Dordrecht - Antwerpen
  Na een vroeg vertrek uit Dordrecht bereiken we aan het begin van de middag het sfeervolle Antwerpen. De rest van dag kunt u in deze stad doorbrengen. Een bezoek aan de bekende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Begijnhof of het Diamantmuseum is zeker de moeite waard. Het is tevens een winkelstad bij uitstek. De Keyserlei en de Meir, met een uitgebreid aanbod van winkels, cafés en terrassen, zijn ware trekpleisters voor de vele toeristen in deze stad. U vindt er diverse winkels zoals boetiekjes, bonbonwinkeltjes en diamantwinkels.
 3. Dag 3: Antwerpen - Hasselt

  Terwijl u van het ontbijt geniet, varen we naar Hasselt. Hier zullen we aan het begin van de middag afmeren. Deze stad heeft tevens de bijnaam 'Hoofdstad van de Smaak' en dankt dit aan zijn vele horeca- en modezaken. Wist u dat jenever en Hasselt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Midden in de stad vindt u het Jenevermuseum, dat een bezoek zeker waard is.

 4. Dag 4: Hasselt - Maastricht

  Maastricht, onze bestemming van vandaag, is zonder twijfel dé bourgondische hoofdstad van Nederland. Een stad met een groot historisch verleden. In Maastricht is van alles te beleven. Zo zijn er onder andere diverse musea, schatkamers, kunstgalerijen en theaters. Het centrum barst van de monumenten, zoals statige oude huizen, kloosters, eeuwenoude stadsmuren met torens en ingenieuze ondergrondse verdedigingswerken. Smalle winkelstraten met prachtige panden en niet te vergeten het Vrijthof. Aan dit plein vindt men gezellige cafés, terrassen en de imposante oude Sint Servaasbasiliek.

   

 5. Dag 5: Maastricht - Roermond
  We bevinden ons inmiddels op de Nederlandse Maas, onderweg naar Roermond. Deze sfeervolle stad, ook wel 'Bruisend hart van Limburg' genoemd, is rijk aan culturele bezienswaardigheden. De binnenstad met haar mooie pleinen herbergt een schat aan historische bouwwerken, zoals kerken en oude handelshuizen. De winkelliefhebbers kunnen vandaag ook hun hart ophalen. Zowel in de binnenstad als het outletcentrum zijn de winkels geopend. Het oude karakter van de binnenstad en gezellige terrassen zorgen voor een mooie dag.
 6. Dag 6: Roermond - Cuijk
  Deze ochtend genieten we al varend van de omgeving van Noord-Limburg. Na de lunch arriveren we in Cuijk. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid gelegenheid het Brabantse plaatsje bezichtigen. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt een muzikant voor een gezellige avond.
 7. Dag 7: Cuijk - Arnhem

  Deze prachtige reis door Nederland en België is bijna ten einde. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het weer tijd om afscheid te nemen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • De Jong Intra reisleiding
 • 6 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook