Hollandsch Pracht 10-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • zaandam
 • Enkhuizen
 • Dordrecht
 • Medemblik
 • Hoorn
 • 24 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief Farwell Cocktail
 • Laat u verrassen door de charmes van Nederland
 • Volpension

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem neemt u mee door Holland

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Gorinchem
 2. Dag 2: Gorinchem - Dordrecht
 3. Volledig 10 daags programma

Over Hollandsch Pracht

Inleiding

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem neemt u mee door Holland

mps Johann Strauss
Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.
Hutten
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt niet over een (trap)lift, ook niet naar het Zonnedek. Passagiers die minder goed ter been zijn adviseren wij een hut op het Bovendek te boeken.
Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs
aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.
Faciliteiten
Aan boord bevinden zich een lobby, receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Indien u een eigen hulpmiddel wilt meenemen, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit voor u bij de rederij aanvragen en aan u terugkoppelen. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is. 


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Als u zich wilt laten verrassen door de oneindige variatie in het Nederlandse landschap, dan is dit echt een reis voor u. Van Hanzestad tot het IJsselmeer, van Friesland tot de Waddeneilanden en van de Noord-Hollandse steden tot de vestingstad Gorinchem. Elk stukje Nederland heeft zijn eigen charme. Zo beleeft u tijdens deze cruise hoe rijk het Nederlandse verleden en heden eigenlijk zijn

 1. Dag 1: Arnhem - Gorinchem
  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner lichten we het anker en varen we via de Pannerdense Kop de Waal af. Bij Nijmegen vormt de St. Stevenskerk boven de oude stad een prachtig panorama. Stroomafwaarts komen we o.a. langs Slot Loevestein en zo arriveren wij in de loop van de avond in Gorinchem.
 2. Dag 2: Gorinchem - Dordrecht
  Tientallen monumenten herinneren aan de tijd dat Gorinchem een centrum was van visserij, markten, scheepvaart, handel én als vesting een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie. Het is de grootste vesting die nog vrijwel helemaal intact is. Met een wandeling over de vestingwallen, die helemaal rond lopen, heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Dordrecht. We blijven hier de rest van de middag en de gehele avond, dus er is voldoende tijd om één van de oudste steden van Nederland te ontdekken.
 3. Dag 3: Dordrecht - Zaandam - Hoorn
  Tijdens het ontbijt arriveren we in Zaandam. De nabij gelegen Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Hier maakt u kennis met het leven dat zich hier afspeelde in de 18e en 19e eeuw. In de loop van de avond zetten we koers via het IJ en het IJsselmeer naar Hoorn.
 4. Dag 4: Hoorn - Enkhuizen
  De levendige havenstad Hoorn, gelegen aan het IJsselmeer, herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden. In de loop van de middag bezoeken we Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en het bekendste gebouw.
 5. Dag 5: Enkhuizen – Oudeschild (Texel)
  We blijven deze ochtend nog even in Enkhuizen liggen voordat we de oversteek over de Waddenzee maken naar Texel. Met een beetje geluk zien we onderweg naar Texel nog een groepje zeehonden op een zandbank liggen. Op Texel meren we aan in de vissershaven van Oudeschild.
 6. Dag 6: Oudeschild (Texel) – Medemblik
  Tijdens de lunch verlaten we Texel en gaan we via het IJsselmeer naar Medemblik. In het centrum van deze watersportplaats tref je een mix van modern en historisch naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de haven van de historische binnenstad. Op één van de terrasjes kunt u al genietend van een drankje de drukte op het water bekijken.
 7. Dag 7: Medemblik - Lemmer
  Rond het middaguur varen we naar Lemmer. De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes of strijk neer op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.
 8. Dag 8: Lemmer – Lelystad – Kampen
  In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Bataviawerf of koopjes jagen in Bataviastad. Tijdens de lunch gooien we de trossen los om vervolgens over het Ketelmeer naar Kampen te varen. Hier zullen wij in de loop van de middag afmeren. De historische hanzestad Kampen is een gezellige stad met veel historische gebouwen.
 9. Dag 9: Kampen – Deventer
  Aan het begin van de middag komen we in Deventer aan. Ook Deventer behoort tot één van de Hanzesteden wat duidelijk zichtbaar is in de gezellige binnenstad. De vele historische gebouwen geven de handelsrijke geschiedenis uit de Gouden Eeuw van deze stad goed weer. Vanavond zal uw kapitein u uitnodigen voor het Farewell Dinner.
 10. Dag 10: Deventer - Arnhem
  Al vroeg voor het ontbijt gooien we de trossen los en varen we over de IJssel en de Nederrijn naar Arnhem. Om 11.00 uur nemen we weer afscheid van u. We zijn er zeker van dat u heeft genoten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 9 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Twee avonden met live muziek
 • High Tea
 • High Wine
 • Farewell Cocktail
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook