Hoogtepunten van Malta en Gozo 10-daagse autorondreis

 • Valletta haven
 • Festival
 • Valletta
 • Hoogtepunten van Malta en Gozo
 • Balkon Mdina
 • 10 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Wellness
 • Al jaren een topper
 • Tip van onze expert
 • Twee eilanden tijdens een prachtige reis

Maak kennis met het veelzijdige Malta en Gozo tijdens deze schitterende autorondreis. Malta en ook Gozo hebben een zeer rijke historie en zijn door de eeuwen heen vaak aangevallen en overgegaan in andere handen. U zult de Engelse invloed vast ervaren want elke inwoner spreekt Engels en het verkeer is links georiënteerd. Een aantal hoogtepunten van deze reis: Mdina, Marsaxlokk, Mosta en de restante

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Malta - Sliema
 2. Dag 2: Valletta
 3. Volledig 10 daags programma

Over Hoogtepunten van Malta en Gozo

Intro

Maak kennis met het veelzijdige Malta en Gozo tijdens deze schitterende autorondreis. Malta en ook Gozo hebben een zeer rijke historie en zijn door de eeuwen heen vaak aangevallen en overgegaan in andere handen. U zult de Engelse invloed vast ervaren want elke inwoner spreekt Engels en het verkeer is links georiënteerd. Een aantal hoogtepunten van deze reis: Mdina, Marsaxlokk, Mosta en de restanten van de Azure Window op Gozo. Gaat u ook eens een kijkje nemen in het vlakbij gelegen Paceville in St. Julian's met vele winkels en een druk uitgaansleven. Dit in combinatie met het heerlijk zonnige klimaat maakt Malta een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie.


Verblijf

Uw hotels

U verblijft in prima 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt volgens onderstaand schema. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Valletta
- Blue Grotto
- Marsaxlokk
- Gozo
- Mdina
- Mosta
- Mellieha

Dagprogramma

 1. Dag 1: Malta - Sliema

  De rondreis start in Sliema, waar u de komende 3 nachten verblijft.

 2. Dag 2: Valletta

  Valletta, de hoofdstad van Malta is echt een juweeltje. Met haar smalle straatjes en de vele historische gebouwen proeft u hier goed de geschiedenis van Malta. De diashow Malta Experience in Valletta biedt u een goede kijk op de geschiedenis van Malta. De St. John's Cathedral is ook zeker een bezoekje waard. In Merchants Street is iedere dag een kleine markt. Vanaf de Upper Barakka Gardens heeft u een magnifiek uitzicht over The Three Cities en het Fort St. Angelo. Zak voor de lunch af naar het lager gelegen The Waterfront, een gezellige kade met diverse restaurants en terrassen.

 3. Dag 3: Marsaxlokk en Blue Grotto

  Vandaag gaat u naar het zuiden van Malta. Een bezoek aan Marsaxlokk, een zeer pittoreske plaats waar de haven vol met kleurrijke Luzzu ligt, de typische Maltezer visserbootjes. Aansluitend een bezoek aan de Blue Grotto. Deze is alleen te bereiken met een klein vissersbootje (ca. € 8 p.p., niet inbegrepen). De schoonheden in en rond deze grotten in het heldere blauwe water zijn wereldberoemd.

 4. Dag 4: Malta - Gozo

  Vandaag rijdt u naar de ferry-terminal en neemt u de ferry (niet inbegrepen) naar Gozo. Bij aankomst in de haven van Gozo ziet u het mooie Grand Hotel al op de heuvels liggen. Hier verblijft u de komende 3 nachten.

 5. Dag 5: Gozo

  Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een aantal hoogtepunten op Gozo, zoals de zoutpannen nabij de plaats Marsalforn en de grot van Calypso. De hoofdstad Victoria met haar mooie citadel en gezellige markt is een bezoek zeker waard. 

 6. Dag 6: Vrije dag

  We raden u aan om vandaag eens lekker te genieten aan het strand van Ramla-Il-Hamra of een mooie wandeling te maken op het eiland Gozo.

 7. Dag 7: Gozo - Malta

  De laatste dag alweer op Gozo! Uiteraard kunt u Gozo niet verlaten zonder de Ggantija Tempels, een prehistorisch tempelcomplex bezocht te hebben. 's Middags neemt u de ferry (niet inbegrepen) terug naar Malta. U verblijft de laatste 3 nachten in het Solana Hotel & Spa in Mellieha.

 8. Dag 8: Mdina en Mosta

  Mdina is ook wel bekend als de "stille stad". Deze oude hoofdstad van Malta ademt pure stilte uit binnen haar muren. Wanneer u door de straatjes loopt, waant u zich in de Middeleeuwen. Aansluitend naar Mosta met haar bekende koepelkerk, de op 3 na grootste van Europa. Onderweg kunt u een stop maken bij Ta'Qali, een handwerkersdorp waar u pottenbakkers, glasblazers en edelsmeden aan het werk ziet. Tevens vindt u hier het nationale voetbalstadion.

 9. Dag 9: Mellieha
  Mellieha heeft ondanks haar hooggelegen positie de naam gegeven aan het mooiste strand van Malta: Mellieha Bay. Het stadje zelf is erg gezellig om doorheen te wandelen en heeft vele leuke winkeltjes en restaurants. Een aanrader is een uitstapje naar het op 2 km gelegen filmdecor van de film 'Popeye' in Popeye Village.
 10. Dag 10: Einde van de reis

  De autorondreis eindigt na het ontbijt. Uiteraard kunt u uw verblijf op Malta met een paar dagen verlengen in een van onze hotels!


Additionele informatie

Malta en Gozo zijn kleine eilanden. De afstanden die u per dag aflegt tijdens deze 10-daagse autorondreis zijn gemiddeld 20 – 30 km.

De bootovertocht van Malta naar Gozo v.v. is niet inbegrepen in de prijs (ca. € 16 voor auto met bestuurder + ca. € 5 voor elke extra passagier, prijzen onder voorbehoud, ca. elk uur een afvaart). U koopt ter plaatse een ticket.
Let u erop dat het verkeer op Malta en Gozo links rijdt!


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
Niet inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam - Malta v.v.
 • Autohuur
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Eco-tax
 • Overige maaltijden
 • Bootovertocht van Malta naar Gozo v.v. (ca. € 16 voor auto met bestuurder + ca. € 5 voor elke passagier, prijzen onder voorbehoud). U kunt ter plaatse een ticket kopen.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook