Santa nodigt u uit!

Op de kerstmarkt Keulen is het moeilijk kiezen uit de vele houten kerstdecoraties, handgemaakte glassculpturen, kaarsen, sieraden en andere Duitse snuisterijen. De schilderachtige kerstmarkt onder de Dom biedt een prachtig decor. Tevens is het genieten van de Glühwein en andere lekkernijen op de kerstmarkt Keulen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Historisch Keulen

Op de kerstmarkt Keulen loopt de Kerstman hoogstpersoonlijk rond om u welkom te heten. U treft vele kerstkraampjes aan met een enorm aanbod aan speelgoed, kerstballen in vele kleuren en vormen, kribben, kerstboomversieringen, muziekdozen, en engeltjes in vele soorten en maten.

Natuurlijk is de Dom van Keulen het hele jaar door bepalend in de stad maar in de periode rondom de kerst laat hij zich van de beste kant zien. De twee slanke, gotische torens domineren het stadsbeeld en het is alleen al een ervaring om binnen in de kathedraal omhoog te kijken en te beseffen dat mensen in de Middeleeuwen dit wonder van bouwkunst wisten te realiseren. De Dom is echt het middelpunt van de stad Keulen, te bewonderen tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt Keulen.

De kerstmarkt in Keulen behoort samen met de kerstmarkt in Düsseldorf tot de grotere kerstmarkten in Duitsland. Ondanks de grote, verliest de kerstmarkt niet zijn gezelligheid door de mensen. Op de pleintjes en in de versierde straatjes is genoeg te beleven. Van uitgebreid kerstshoppen tot genieten van alle lekkernijen.  

Maar niet alleen in de periode rondom de kerst is deze historische stad een bezoek waard. Wij adviseren u om ons aanbod voor een stedentrip Keulen eens te bekijken.

Nieuwsgierig naar andere steden? Bekijk nu ons aanbod kerstmarkt Düsseldorf en kerstmarkt Berlijn. Of bekijk de kerstmarkten in Belgie.

Onze gasten beoordelen een bezoek aan de kerstmarkt Keulen met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Keulen

Er is veel te zien en te doen tijdens een kerstmarkt Keulen, maar toch willen we nog enkele tips op een rijtje zetten.

Colonius

Keulen Colonius

De Colonius is een telecommunicatietoren en is de hoogste toren van Keulen. Van 1981 tot 2005 was de toren een toeristische bezienswaardigheid die ook geopend was voor het publiek. De toren had een uitkijkplatform en een draaiend restaurant. Helaas is de Colonius inmiddels gesloten voor publiek maar de toren blijft een leuke bezienswaardigheid.

Dom

Dom

De Dom van Keulen is een kathedraal die is gebouwd in de gotische stijl en die ongeveer maar liefst 600 jaar in beslag genomen heeft. Nu nog wordt er aan de kathedraal gewerkt. De kathedraal is ca. 157 meter hoog. Via 500 treden is de toren van de kathedraal te beklimmen zodat je een prachtig uitzicht over Keulen hebt. Een andere bezienswaardigheid van de Dom is de fameuze schatkamer met al haar schatten, middeleeuwse ivooren voorwerpen en edelsmeetwerk.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

Rond de beroemde Dom is een gezellige kerstmarkt met veel vertier. Een bezoek meer dan waard!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Na vorig jaar Dusseldorf te hebben gedaan zijn wij dit jaar naar de kerstmarkt van Keulen geweest. Wat een sprookje! Ook hotel Gunnewig Kommerz was dik in orde!

Kaart van Keulen

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment