Adembenemend

De kerstmarkt Gent is zeer bijzonder en zeer de moeite waard, in het oude centrum met haar schitterende gevels en grachten. U kunt er genieten van culinaire verrassingen en overnachten in bijzondere accommodaties. Een bezoek aan de kerstmarkt Gent is betoverend!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Sfeervolle kerstmarkt

Deze middeleeuwse stad is van verre al herkenbaar aan zijn torenrij, vier statige torens bij al even markante gebouwen. Het meest opmerkelijke in deze rij is de Sint Baafskathedraal. Beroemde schilderijen zoals de 'Aanbidding van het Lam Gods', schilderijen van Rubens en van Jan van Eijck zijn hier te bezichtigen tijdens uw kerstmarkt Gent.

De glorie van Gent gaat eigenlijk nog veel verder terug in de tijd. Een bewijs hiervan is bijvoorbeeld het indrukwekkende Gravensteen, een acht eeuwen oude vesting van waaruit de Graven van Vlaanderen regeerden. Ook de talloze musea, zoals het stadsmuseum Gent geven u inzicht in het verleden tijdens een kerstmarkt Gent maar zij geven u ook een goed beeld van de moderne en alledaagse kunst.

Heden ten dagen is Gent een bruisende en een authentieke stad met veel (chique) winkels, café's en uitstekende restaurants in bijvoorbeeld het tegenwoordige populaire Patershol. U merkt het al: tijdens uw kerstmarkt Gent vermaakt u zich dag en nacht.

De kerstmarkt Gent staat bekend als gezellig en intiem. Iedereen doet mee om de kerstsfeer uit te dragen, restaurants, winkels en etalages zien er schitterend uit met de versiering. Wanneer u op zoek bent naar een gezellige kerstmarkt en ook nog gewoon van de stad zelf wilt genieten is Gent de ideale bestemming.

Benieuwd naar andere mooie Vlaamse steden in de kerst periode? Bekijkt u ons aanbod kerstmarkt Antwerpen of kerstmarkt Brussel. Of liever kerstshoppen in Parijs?

Een bezoek aan Gent kunt u natuurlijk ook buiten de kerst om doen, bekijkt u ons aanbod voor een stedentrip Gent.

Onze klanten beoordelen een bezoek aan Gent met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Gent

Tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt Gent kunt u ook de volgende onderstaande bezienswaardigheden ook bezoeken.

Belfort

Belfort

Het Belfort van Gent heeft een 95 meter hoge toren en komt uit omstreeks 1313.  Het staat in het centrum van Gent, tegen de Gentse Lakenhalle uit 1425. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en Sint-Baafskathedraal. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument en sinds 1999 behoort het ook tot het Werelderfgoed van Unesco. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de hele stad!

Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.

Muziekcentrum Bijloke

Muziekcentrum Bijloke

Deze oorspronkelijk middeleeuwse ziekenzaal is omgebouwd tot een hedendaagse concertzaal. Na jaren van verbouwen en renoveren is het Muziekcentrum De Bijloke uitgegroeid tot een heus muziekcentrum. Mede door de bijzondere akoestiek is het bijwonen van een concert hier heel bijzonder. Voor jazzliefhebbers is Muziekcentrum De Bijloke gelijk aan het befaamde Gentse Jazz Festival.

Sint Baafskathedraal

Sint Baafskathedraal

De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk genoemd, telt tegenwoordig niet minder dan 22 altaren. De bouw van de kerk heeft enkele honderden jaren geduurd en heeft een indrukwekkende mix van de Renaissance, Barok en classistische stijl. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kathedraal is de bezichtiging van het wereldberoemde drieluik 'Aanbidding van het Lam Gods', gemaakt door de kunstschilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck.

Stadhuis

Stadhuis

Het Gentse stadhuis aan de Botermarkt, bestaat, net als andere historische gebouwen in Gent, uit diverse stijlen uit diverse eeuwen. Het stadhuis heeft verschillende zalen, en deze kunnen onder leiding van een gids bezocht worden. De buitenkant van het stadhuis is voorzien van allerlei beelden en ornamenten en is al zeker het bekijken waard!

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Shirley
  Shirley

Elk jaar vindt het evenement Winterdroom plaats in Gent met veel muziek, lekker eten en leuke attracties. Een tip voor families met kinderen!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Wij boekten een kerstarrangement in Ibis Kathedraal. Erg leuk want een ticket voor Winterdroom was inclusief, net als een drankje en en hapje. Leuk verzorgd!

Kaart van Gent

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment