Glühwein en kaneel!

De kerstmarkt Düsseldorf is bij uitstek geschikt als een uitstapje voor het hele gezin. Terwijl de ouders langs de vele kraampjes slenteren, waar de dampende Glühwein met kaneel opstijgen, en hun kerstinkopen doen kunnen de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan of kerstvoorstelling. Zo komt iedereen aan zijn trekken op de kerstmarkt Düsseldorf.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Düsseldorf

Het sfeervolle en historische centrum van de stad wordt voor de kerstmarkt Düsseldorf omgetoverd tot een sprookje. Op diverse pleinen staan de kerstkraampjes opgesteld en door alle straten van de stad ademt het kerst. Dit gebeurt door middel van kerstverlichting en kerstdecoraties. Niets wordt vergeten; alles wordt aangekleed. Het is immers kerst en dat moet iedereen weten ook! Dat is wat de kerstmarkt Düsseldorf zo bijzonder en anders maakt ten opzichte van de rest. Wat te denken van de grote kastanjebomen die Düsseldorf zo kenmerkt: alle bomen zijn prachtig en uniek versierd. De kerstsfeer laat je niet meer los als je eenmaal binnen bent.

Vanwege de afstand is het redelijk goed te doen om op 1 dag een bezoek te brengen aan de Kerstmarkt Düsseldorf. Maar de stad leent zich ook uitstekend voor een langer verblijf! Zo is een stedentrip Düsseldorf  leuk in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkt. Düsseldorf is een moderne metropool, een stad die bruist van leven en activiteit. Wat te denken van de beroemde Königsallee, een prachtige winkelstraat met een keur aan exclusieve zaken. Het slenteren langs winkels kan worden afgewisseld met een bezoek aan de Kunsthalle of het Kunstmuseum waar moderne kunst in al haar facetten wordt getoond. En als contrast is het dan leuk om naar de 'Altstadt' aan de rivier de rijn, het is een trefpunt voor iedereen die van gezelligheid houdt. En die gezelligheid is in de talloze cafeetjes, bars en restaurants zeker te vinden. Kortom genoeg te doen om een weekend te genieten van de kerstmarkt in Düsseldorf.

Ook nieuwsgierig naar een andere Duitse stad? Bekijk eens ons aanbod kerstmarkt Berlijn en kerstmarkt Keulen.

Onze klanten beoordelen een bezoek aan Düsseldorf met een

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden van Düsseldorf

Tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt Düsseldorf komt u ogen tekort, maar toch hebben wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Altstadt

altstadt

Het oudste deel van de stad. In de Tweede Wereldoorlog is hier bijna alles verwoest, maar na de oorlog weer in originele staat opgebouwd. Rond de Bolker Strasse en de Markt Platz met het eeuwenoude raadhuis zijn vele bars en terrassen. Winkelen kan uitstekend in de Flinger Strasse.

Basiliek St. Lambertus

St. Lambertus

Prachtige gotische basiliek in de Altstadt, gebouwd in de 13e en 14e eeuw.

Rheinturm

Rheinturm

Gelegen in de wijk Mediahafen. De toren en dagelijks te beklimmen en vanuit de top rest een prachtig zicht over het Ruhrgebied en bij goed weer zelfs tot aan Keulen. In de top van toren bevindt zich een prima restaurant.

Rheinuferpromenade

Rheinufer

Gezellige boulevard met uitzicht op de Rijn. Deze autovrije promenade is vanuit de Altstadt makkelijk te vinden en is altijd druk op zonnige dagen. Op minder zonnige dagen zijn de terrassen overdekt.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

Breng eens een bezoekje aan de Gustaf Grundgens Platz. Hier staat elk jaar een prachtige IJsbaan voor de nodige winterpret.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Wij zijn met de bus naar de kerstmarkten geweest. Alles was van begin tot eind prima geregeld. Ook de chauffeur was heel aardig!

Kaart van Düsseldorf

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment