Imposant en levensgroot

De kerstmarkt Brussel herkent u aan de indrukwekkende kerstboom en de levensgrote kerststal met levende dieren in combinatie met werkelijk prachtige kerstdecoraties. Marktkraamhouders uit heel Europa verkopen bijzondere kerst gerelateerde specialiteiten uit eigen land of streek, heerlijk kerstshoppen! Een bezoek aan de kerstmarkt Brussel is welhaast een must!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

De leukste kerstcadeau's!

De kerstmarkt Brussel is één lange aaneenschakeling van meer dan 220 kraampjes, startend aan de Grote Markt en eindigend aan de Baksteenkaai. In de sfeervolle stands worden de meest uiteenlopende winterwaren verkocht. Uitgebreid kerstshoppen is dus geen probleem in Brussel. 

Naast de leukste kerstcadeaus is het vooral ook heerlijk smullen van alle Belgische lekkernijen waarbij de échte Brusselse wafels natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn er talrijke attracties, zoals het straattheater, het enorme reuzenrad en de grote schaatsbaan. U blijft continue in de kerstsfeer tijdens uw bezoek aan de kerstmarkt Brussel.

Brussel is vanuit Nederland prima bereikbaar per trein en auto. De kerstmarkt in Brussel leent zich uitstekend voor een weekendje weg. De stad en kerstmarkt biedt genoeg vertier voor 2 dagen of meer. Boek een hotel nabij de grote markt in Brussel en kom helemaal in de kerstsfeer of geniet van uitgebreid kerstshoppen in deze heerlijke stad!

Een andere kerstmarkt bezoeken? Bekijkt u ons aanbod kerstmarkt Antwerpen of een kerstmarkt Gent.

Brussel is ook een heerlijke stad om in de andere seizoenen te bezoeken. Bekijkt u ons aanbod voor een stedentrip Brussel.

Onze klanten beoordelen een bezoek aan de kerstmarkt Brussel met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Brussel

Voor uw bezoek aan de kerstmarkt Brussel hebben wij onderstaand nog enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet. Uiteraard is een bezoek aan Brussel het hele jaar door leuk.

Atomium

Atomium

Het Atomium staat in het Heinzelpark in Brussel en staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het monument staat voor het metaal 'ijzer' dat destijds sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de jaren vijftig. Uiteindelijk is er besloten om de constructie van negen bollen van aluminium te vervaardigen en niet van staal. De bedoeling was om het gebouw zes maanden te laten staan. Aan het einde van de wereldtentoonstelling is uiteindelijk besloten om het gebouw, dat toch heel populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Grote Markt

Grote Markt

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is het plein in het centrum van Brussel, de Grote Markt. Al in de 11e eeuw was de Grote Markt het centrum van de stad. Aan de Grote Markt vind je onder andere het Stadhuis, het beroemde Broodhuis en diverse gildehuizen. Naast de bloemenmarkt op het plein zijn er ook talloze café's en restaurants. Regelmatig vinden er ook concerten of manifestaties plaats. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Manneke Pis nieuw

Het beroemdste Brusselse beeldje is 58 cm groot en staat op een sokkel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het beeldje is gemaakt als versiering van een fontein en is inmiddels wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die in de loop der jaren zijn ontstaan hierover.  

St. Michiels Kathedraal

St Michiels Kathedraal

De St. Michiels kathedraal is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw vond er een grootschalige restauratie van het gebouw plaats. Regelmatig vinden er feestvieringen, concerten en tentoonstellingen plaats. Tegen betaling is de kathedraal open voor publiek.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

Op en rond de Grote Markt is de kerstsfeer volop aanwezig. Geniet van Brussel en de sfeer rond de kerstmarkten!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Wij boekten een voordelig verblijf in hotel Leopold. Elke dag een heerlijke wandeling naar de kerstmarkt van Brussel!

Kaart van Brussel

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen