Kerstshoppen en sfeer opsnuiven

Laat u verrassen door de warm aangeklede stadspleinen op één van de bourgondische kerstmarkten in België. Een kerstmarkt België staat bol met middeleeuwse pracht in een sprookjessfeer die voor iedereen toegankelijk is. Een kerstmarkt België vindt u in de periode november tot en met half januari, heerlijk voor een dagje of weekendje weg! U vindt de kerstmarkten o.a. in Antwerpen, Brussel en Gent.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Kerstkribben en concerten

Geniet tijdens de wonderschone kerstmarkten België van alles wat de Vlaamse kunststeden te bieden hebben. In Antwerpen worden o.a. de Grote Markt en de Groenplaats ieder jaar omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkten.

In Gent vindt het Winterdroom plaats op het St. Pietersplein en omvat culturele uitvoeringen en een aantal kermisattracties met onder andere een zweefmolen en spannende achtbaan. In het Winterdorp kun je genieten van Culinair Gent.

Brussel kent ieder jaar een levensgrote kerstboom en een stal met echt dieren. De kerstmarkt strekt zich uit van de Grote Markt tot aan de Vismarkt. Naast Brussel, Gent en Antwerpen mag ook Brugge niet ontbreken. Op de kerstmarkt in Brugge heerst een intieme kerstsfeer. Je kunt uitgebreid kerstshoppen in een sfeervolle ambiance. Op de grote markt kun je rondzwieren op een verlichte schaatsbaan. Bezoek nu een van de mooie kerstmarkten in België!

Grote kerstmarkten worden georganiseerd in Brussel en Antwerpen. Maar ook in Gent is het goed toeven, op deze intieme kerstmarkt, bekijkt u ons aanbod voor de kerstmarkt Gent.

Mocht u liever niet met uw eigen auto willen rijden dan adviseren wij u eens te kijken bij ons aanbod treinreizen België.

Onze gasten beoordelen onze kerstmarkten België met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van België

Ontdek de sfeervolle kerstmarkten in Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel en geniet van kunst, cultuur en heerlijk eten!

't Eilandje

Eilandje

Het Eilandje is een oude havenbuurt in het noorden van Antwerpen. De buurt dankt zijn naam aan het feit dat het helemaal omgeven is door dokken. De twee oudste dokken van Antwerpen, het Bonapartedok en het Willemdok, zijn tegenwoordig ook het centrum van het Eilandje. U vind hier diverse restaurants en café's. De komende jaren wordt het Eilandje het belangrijkse vernieuwingsproject van de stad Antwerpen.

Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.

Grote Markt

Meir

De Grote Markt van Brugge, officieel 'De Markt', is gelegen in het hart van het historisch centrum van Brugge. Aan de zuidzijde van het grote plein staat één van de bekendste monumenten van de stad, het 12e eeuwse Belfort.  Op het plein geldt een parkeerverbod voor auto's en elke woensdagmiddag is er een markt. Het plein wordt voor talloze evenementen, zoals de jaarlijkse start van de 'Ronde van Vlaanderen'.  Tijdens de kerstperiode is er een grote kerstmarkt. Rondom het plein vind je diverse café's, restaurants en winkels.

 

Meir

Meir

De Meir is de bekendste winkelstraat van Antwerpen en de toegangsweg van het Centraal Station naar het historisch centrum van Antwerpen. In deze winkelstraat vind je een compleet aanbod van alle grote winkelketens. De gehele Meir is autovrij en dat maakt dat het hier zeer aangenaam lopen is, langs alle historische gebouwen. Neem ook een kijkje in de prachtige stadsfeestzaal; een gerenoveerd winkelcomplex dat werkelijk aan alle kanten schittert. Het Hopland en de Schutterhofstraat bereik je ook makkelijk via de stadsfeestzaal.

Vismarkt

Vismarkt

Op de Vismarkt in Brugge kunt u elke dag van de week (behalve zon- en feestdagen) de lekkerste vis kopen en meteen opeten uiteraard!

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Gent is prachtig in de wintermaanden! Erg leuk met kinderen is Winterdroom op het St. Pietersplein met leuke attracties en heerlijk eten!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Afgelopen winter hebben wij de kerstmarkt in Antwerpen bezocht met de Jong Intra Vakanties. Wat een heerlijke sfeer op de Groenplaats en de Grote Markt. Wij komen zeker terug!

Kaart van België

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen