Sfeervol en fonkelend

Op de kerstmarkt Antwerpen vindt u een spetterend winterplezier. De Grote Markt, Suikerrui, Handschoenmarkt en de Groenplaats worden ieder jaar omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. De geur van het kerstgroen en gebrande noten komen u tegemoet. Het zou toch geweldig zijn als het dan ook nog eens sneeuwt; romantiek op de kerstmarkt Antwerpen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Antwerpen

De kerstmarkt Antwerpen is het ideale uitje voor het hele gezin, en lekker dichtbij. Het historische verleden straalt van de prachtige gebouwen, kerken en pleinen af. Meer plezier en vermaak vindt u op de schaatsbaan waar sierlijke pirouettes worden gedraaid, terwijl u langs de kant geniet van een glas Glühwein of een kop warme chocolademelk. In het kerstdorp op de Groenplaats komt de kerstmarkt helemaal tot zijn recht. De fonkelende kerstverlichting en sfeervolle muziek zorgen voor een plezierige sfeer in dit middeleeuwse stadsgedeelte. Aan kerstsfeer in Antwerpen geen gebrek!

De beroemde Meir is de winkelstraat bij uitstek, maar ook in de kleine oude straatjes vindt u vele winkeltjes en boetiekjes. In de talloze cafés en restaurants kunt u genieten van een Belgisch biertje of een heerlijke maaltijd. Uiteraard kent Antwerpen ook vele gezellige markten, zoals bijvoorbeeld de beroemde 'Vogeltjesmarkt' bij het Theaterplein. Er is keuze genoeg voor uw kerstmarkt Antwerpen!

Een andere kerstmarkt bezoeken? Denk eens aan een kerstmarkt Brussel of een kerstmarkt Gent.

Maar ook is een bezoek door het jaar heen aan Antwerpen een leuk uitstapje. Bekijkt u ons aanbod voor een stedentrip Antwerpen.

Onze gasten beoordelen een bezoek aan de kerstmarkt Antwerpen met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Antwerpen

Voor uw bezoek aan de kerstmarkt Antwerpen hebben wij onderstaand nog enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet. Uiteraard is een bezoek aan Antwerpen het hele jaar door leuk.

Grote Markt

Grote Markt

Midden in het centrum van Antwerpen, bevindt zich de Grote Markt, met vele gildehuizen en het stadhuis uit de 16e eeuw. Hier vind je vele restaurantjes en cafeetjes waar het heerlijk toeven is.

Het Steen

Het Steen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en dateert ongeveer uit de 13e eeuw. Het Steen was ooit een onderdeel van de versterking langs de Schelde. In vroegere tijden werd het Steen ook gebruikt als gevangenis.

Kathedraal van Antwerpen

Kathedraal van Antwerpen

De toren van deze kathedraal staat op de erfgoedlijst van UNESCO, en is een gotisch bouwwerk wat werd gebouwd tussen 1352 en 1530. Tijdens de middeleeuwse beeldenstorm is veel van het oorspronkelijke interieur verloren gegaan. Hierdoor is deze wel weer heel bijzonder omdat er elementen terug te vinden zijn uit verschillende eeuwen.

Stadspark

stadspark

Het grootste park in het centrum van Anwerpen is het Stadspark. Het is ca. 14 hectare groot en gelegen in de Joodse wijk, dicht bij het Centraal Station. Naast een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich ook nog een aantal bunkers in het park. Er is ook een grote speeltuin voor de kinderen in het park.

Zoo

Antwerpen zoo

De Antwerpse Zoo is de één van de oudste dierentuinen van Europa. De dierentuin ligt heel centraal in Antwerpen, dichtbij het Centraal Station. In de Zoo vind je meer dan 5000 dieren en door zijn historische gebouwen is het heel sfeervol en heeft het een unieke uitstraling. Belangrijk: de sluitingstijden varieren van 17.30 tot 19.00 uur.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

De Groenplaats heeft ongetwijfeld de gezelligste kerstmarkt van Antwerpen. Geniet tijdens de decembermaand van de gezelligheid!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Met kerst zijn wij naar Antwerpen geweest. Heerlijk gegeten en de kerstmarkt bezocht. Ons hotel Ramada Plaza was uitstekend!

Wij boekten hotel Ibis Centrum vanwege de ligging! Wij hebben heerlijk gewinkeld en genoten van de gezellige sfeer op de kerstmarkten.

Kaart van Antwerpen

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen