Zwitserse bergen en Toscaanse heuvels 13-daagse autorondreis Zwitserse bergen & Toscaanse heuvels

 • Kandersteg
 • Oeschinensee
 • Bonn
 • Zwitserse bergen en Toscaanse heuvels
 • San Gimignano
 • 19 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Zwitserland & Italië
 • Wandelparadijs Kandersteg & romantisch Luzern
 • Lucca, Siena & Assisi
 • Inclusief ontbijt
 • Nieuwe reis
 • Unieke reis

Via Duitsland reist u naar Kandersteg in Zwitserland. Trek uw wandelschoenen aan of pak de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. In Italië staan de mooiste Toscaanse kunststeden op het programma, via Lucca naar San Gimignano en Siena. In Umbrië mag een bezoek aan Assisi, de stad van Franciscus en patroonheilige van

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Meckenheim, ca. 269 km
 2. Dag 2: Meckenheim - Kandersteg, ca. 605 km
 3. Volledig 13 daags programma

Over Zwitserse bergen en Toscaanse heuvels

Intro

Via Duitsland reist u naar Kandersteg in Zwitserland. Trek uw wandelschoenen aan of pak de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. In Italië staan de mooiste Toscaanse kunststeden op het programma, via Lucca naar San Gimignano en Siena. In Umbrië mag een bezoek aan Assisi, de stad van Franciscus en patroonheilige van Italië, niet ontbreken. De rondreis eindigt in de romantische stad Luzern.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Bonn of Keulen
- Wandelparadijs Kandersteg en de Oeschinensee
- Lago Maggiore
- Pisa en Lucca
- San Gimignano en Siena
- Florence
- Perugia en Assisi
- Spello en Spoleto
- Todi en Orvieto
- Sfeervol Luzern
- Het glinsterende Vierwoudstrekenmeer

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Meckenheim, ca. 269 km

  U rijdt vanuit Nederland naar Meckenheim in Duitsland voor een tussenovernachting. Meckenheim is aantrekkelijk gelegen dichtbij het populaire Rijn- en Ahrdal. Met steden als Keulen en Bonn in de nabijheid de perfecte uitvalsbasis om natuur, cultuur en shoppingplezier te combineren.

 2. Dag 2: Meckenheim - Kandersteg, ca. 605 km

  Na het ontbijt rijdt u richting Kandersteg in Zwitserland waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Kandersteg ligt in het Berner Oberland op 1200 m hoogte en biedt een fantastisch uitzicht op het Blümlisalpmassief. Het plaatsje met zo'n 1000 inwoners heeft met z'n houten chalets z’n dorpskarakter behouden en is 's zomers een uitgesproken wandelparadijs. Na aankomst in het hotel kunt u na de lange autorit even de benen strekken met een wandeling.

 3. Dag 3: Kandersteg en de Oeschinensee

  Trek na het ontbijt uw wandelschoenen aan of pak de gondelbaan naar de Oeschinensee, een idyllisch diepblauw bergmeer, dat ook een flitsende zomerrodelbaan te bieden heeft. Na een dag in de natuur ontspant u in het nieuwe wellnesscenter van Hotel Alfa Soleil of u schuift aan voor een heerlijke maaltijd in Nico’s restaurant.

 4. Dag 4: Kandersteg - Lago Maggiore - Montecatini Terme, ca. 520 km

  De reis gaat verder naar Italië. Maak een rit langs het prachtige Lago Maggiore; bezoek Stresa en het befaamde Isola Bella. In het mondaine en centraal gelegen kuuroord, Montecatini Terme ten westen van Florence, verblijft u de komende 4 nachten.

 5. Dag 5: Pisa en Lucca, ca. 60 km

  Ten westen van Montecatini is de mooiste route wellicht eerst via het stadje Collodi, met het Pinocchio doolhof, naar Lucca; omringd door een brede stadsmuur en vol mooie kerken en intieme pleintjes. Even verderop ligt Pisa, waar de toren steeds rechter komt te staan. Via Vinci, met haar museum over de uitvindingen van Leonardo terug naar Montecatini.


 6. Dag 6: San Gimignano en Siena, ca. 210 km

  Ten zuiden van Montecatini begint het Chianti gebied. In deze streek ligt het middeleeuwse San Gimignano, waar een dertiental torens het stadsbeeld bepalen. Verderop ligt wellicht Toscane's mooiste middeleeuwse stad, Siena. Het schelpvormige plein, il Campo, is onovertroffen, de kathedraal een plaatje.


 7. Dag 7: Florence, ca. 50 km

  Eerst een waarschuwing. De schrijver Stendhal hield er een syndroom aan over, te veel kunst op een dag, kortom Florence. Voor de liefhebbers van kunst mag het museum de Uffizi niet overgeslagen worden. Florence is ook de stad van de David, Michelangelo's beroemdste beeldhouwwerk. Er zijn er officieel drie van deze schone jongeling, maar vele duizenden in de talloze winkeltjes.


 8. Dag 8: Montecatini Terme - Bettona, ca. 215 km

  De reis gaat verder naar Umbrië, Bettona is uw eindbestemming voor vandaag. Onderweg zou u een tussenstop kunnen maken in Arezzo. De laatste 4 nachten verblijft u in Bettona.


 9. Dag 9: Perugia en Assisi, ca. 27 km

  Perugia is de hoofdstad van Umbrië, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italië, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.


 10. Dag 10: Spello en Spoleto, ca. 58 km

  Spello is één van de meest charmante stadjes van Umbrië. De smalle straatjes zijn prachtig versierd met bloemen en planten, wat een kleurrijk tafereel oplevert. Spoleto beschikt over verschillende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de 12e eeuwse Duomo met een typisch Romaanse gevel. Er zijn ook nog sporen van een oud Romeins amfitheater.

 11. Dag 11: Todi en Orvieto, ca. 70 km

  Todi is zeker een bezoek waard. Daarna langs de Tiber naar Orvieto bekend om de witte wijn en haar magnifieke kathedraal. Ook ondergronds is in Orvieto met haar Etruskische oorsprong veel te zien.


 12. Dag 12: Bettona - Luzern, ca. 710 km

  Via Bologna en Milaan rijdt u weer naar Zwitserland, de laatste overnachting is geregeld in de romantische stad Luzern. Wandel over de middeleeuwse kapelbrug die met de beschilderde panelen tot een van de oudste overdekte houten bruggen van Europa wordt gerekend. Verken de oude binnenstad, breng een bezoek aan het Zwitsers Transportmuseum of maak een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer.

 13. Dag 13: Luzern - Utrecht, ca. 800 km

  De rondreis eindigt na het ontbijt, een fijne reis huiswaarts gewenst. Wilt u nog meer tijd in Luzern doorbrengen, kunt u uw verblijf uiteraard verlengen.


Additionele informatie

Bij boeking van deze autorondreis kunt u direct na boeking een handige reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.De voordelen van de reisgids:

- Compacte reisgids van 300 pagina's

- Met uitneembare kaart

- Met wandelroutes en excursies

- Tips voor genieten en actief bezig zijnEnkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen.* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.
 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 12 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • Met de gastenkaart (die u bij check-in in Hotel Alfa Soleil ontvangt) gratis openbaar vervoer tussen Kandersteg, Adelboden en Reichenbach
 • City Ticket voor o.a. gratis openbaar vervoer (bus en trein) in de regio Luzern (deze kaart ontvangt u ter plaatse bij de receptie)
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids Toscane (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Tolvignet Zwitserland, parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook