Sfeervol Toscane en Umbrië - Inclusief vlucht 9-daagse fly-drive

 • San Gimignano
 • Lucca
 • Siena Piazza del Campo
 • Sfeervol Toscane & Umbrië
 • Assisi
 • 10 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Bezoek mooiste plein van Italië in Siena
 • Perugia, hoofdstad van Umbrië
 • Hoge klantwaardering
 • Inclusief reisgids
 • Luxe reis

Toscane en Umbrië vormen tezamen het hart van Italië en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. In een prachtig landschap van glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen, liggen steden versnipperd, waarin een ontegenzeggelijk rijk en kunstzinnig verleden versteend is geraakt. Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele en sfeervolle 4-sterrenho

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: aankomst Montecatini Terme
 2. Dag 2: Pisa en Lucca, ca. 60 km
 3. Volledig 9 daags programma

Over Sfeervol Toscane en Umbrië - Inclusief vlucht

Intro

Toscane en Umbrië vormen tezamen het hart van Italië en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. In een prachtig landschap van glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen, liggen steden versnipperd, waarin een ontegenzeggelijk rijk en kunstzinnig verleden versteend is geraakt. Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele en sfeervolle 4-sterrenhotels.


Deze reis is zowel te boeken met uw eigen auto of per vliegtuig en comfortabele huurauto.


Het is ook mogelijk deze reis te boeken als 13-daagse autorondreis inclusief hotels in Duitsland en Zwitserland, kijk voor meer informatie en prijzen naar de Zwitserse bergen en Toscaanse heuvels.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Lucca
- Pisa
- San Gimignano
- Siena
- Florence
- Spello
- Spoleto
- Perugia
- Assisi
- Todi en Orvieto

Dagprogramma

 1. Dag 1: aankomst Montecatini Terme

  Na een afwisselende rit naar Italië bereikt u Toscane. In het mondaine en centraal gelegen kuuroord, Montecatini Terme ten westen van Florence, verblijft u de komende 4 nachten. Graag doen we u een suggestie voor een hotel op de route door Zwitserland, bijvoorbeeld in Luzern.

 2. Dag 2: Pisa en Lucca, ca. 60 km

  Ten westen van Montecatini is de mooiste route wellicht eerst via het stadje Collodi, met het Pinocchio doolhof, naar Lucca; omringd door een brede stadsmuur en vol mooie kerken en intieme pleintjes. Even verderop ligt Pisa, waar de toren steeds rechter komt te staan. Via Vinci, met haar museum over de uitvindingen van Leonardo terug naar Montecatini.


 3. Dag 3: San Gimignano en Siena, ca. 210 km

  Ten zuiden van Montecatini begint het Chianti gebied. In deze streek ligt het middeleeuwse San Gimignano, waar een dertiental torens het stadsbeeld bepalen. Verderop ligt wellicht Toscane's mooiste middeleeuwse stad, Siena. Het schelpvormige plein, il Campo, is onovertroffen, de kathedraal een plaatje.


 4. Dag 4: Florence, ca. 50 km

  Eerst een waarschuwing. De schrijver Stendhal hield er een syndroom aan over, te veel kunst op een dag, kortom Florence. Voor de liefhebbers van kunst mag het museum de Uffizi niet overgeslagen worden. Florence is ook de stad van de David, Michelangelo's beroemdste beeldhouwwerk. Er zijn er officieel drie van deze schone jongeling, maar vele duizenden in de talloze winkeltjes.


 5. Dag 5: Montecatini Terme - Bettona, ca. 215 km

  De reis gaat verder naar Umbrië, Bettona is uw eindbestemming voor vandaag. Onderweg zou u een tussenstop kunnen maken in Arezzo. De laatste 4 nachten verblijft u in Bettona.


 6. Dag 6: Perugia en Assisi, ca. 27 km

  Perugia is de hoofdstad van Umbrië, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italië, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.


 7. Dag 7: Spello en Spoleto, ca. 58 km

  Spello is één van de meest charmante stadjes van Umbrië. De smalle straatjes zijn prachtig versierd met bloemen en planten, wat een kleurrijk tafereel oplevert. Spoleto beschikt over verschillende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de 12e eeuwse Duomo met een typisch Romaanse gevel. Er zijn ook nog sporen van een oud Romeins amfitheater.

 8. Dag 8: Todi en Orvieto, ca. 70 km

  Todi is zeker een bezoek waard. Daarna langs de Tiber naar Orvieto bekend om de witte wijn en haar magnifieke kathedraal. Ook ondergronds is in Orvieto met haar Etruskische oorsprong veel te zien.


 9. Dag 9: terugreis

  De reis zit erop, met uw eigen auto rijdt u weer huiswaarts. Afhankelijk van uw plannen is veel mogelijk, eventueel zou u wederom in Luzern kunnen overnachten op weg naar huis of een stukje noordelijker in Ringsheim in Zuid-Duitsland.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly & drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.


Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


 


Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook