Sicilië per eigen auto (agriturismo) 14-daagse autorondreis inclusief ferry overtocht, verblijf in agriturismo

 • Sfeer
 • Etna
 • Trinacria
 • Sicilië per eigen auto (agriturismo)
 • Palermo
 • 13 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Inclusief ferry
 • Bezoek de Etna vulkaan
 • Verblijf in agriturismo
 • Inclusief reisgids

Een unieke kans om kennis te maken met het prachtige Sicilië. U maakt de reis per eigen auto, waarbij een comfortabele overtocht per ferry van Genua naar Palermo is inbegrepen. Tijdens de reis maakt u kennis met alle hoogtepunten van Sicilië. U kunt kiezen uit verblijf in keurige 4-sterrenhotels. Bij deze reis overnacht u in typisch Siciliaanse agriturismi; landelijk gelegen en kleinschalige accom

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Badenweiler, ca. 685 km
 2. Dag 2: Badenweiler - Genua, ca. 515 km
 3. Volledig 14 daags programma

Over Sicilië per eigen auto (agriturismo)

Intro

Een unieke kans om kennis te maken met het prachtige Sicilië. U maakt de reis per eigen auto, waarbij een comfortabele overtocht per ferry van Genua naar Palermo is inbegrepen. Tijdens de reis maakt u kennis met alle hoogtepunten van Sicilië. U kunt kiezen uit verblijf in keurige 4-sterrenhotels.


Bij deze reis overnacht u in typisch Siciliaanse agriturismi; landelijk gelegen en kleinschalige accommodaties met hotelfaciliteiten. Door de landelijke ligging verblijft u vaak midden in de natuur en liggen de agriturismi niet op loopafstand van een stadje. Ook kan de toegangsweg naar de agriturismo uit onverharde wegen bestaan. Wij raden u aan te kiezen voor een verblijf op basis van halfpension, zodat het diner 's avonds is inbegrepen. Geniet van huisgemaakte specialiteiten en het gemak; u hoeft niet meer met de auto op pad om een restaurant te zoeken. Op deze manier ontdekt u het échte Sicilië!


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Selinunte
- Palermo
- Trapani
- Agrigento
- Piazza Armerina
- Etna
- Catania
- Siracusa
- Taormina

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Badenweiler, ca. 685 km

  Vandaag vertrekt u vanuit Nederland voor uw reis naar Sicilië. U overnacht halverwege in Zuid-Duitsland.


 2. Dag 2: Badenweiler - Genua, ca. 515 km

  U vervolgt uw reis naar Genua, waar u 's avonds inscheept op de ferry naar Palermo. Uw overnachting is aan boord van de ferry.


 3. Dag 3: Palermo - Selinunte, ca. 115 km

  Tegen de avond komt u aan in de haven van Palermo, waarna u uw reis vervolgt richting Selinunte. De komende 3 nachten overnacht u in Agriturismo Case di Latomie, westelijk op Sicilië.

 4. Dag 4: Trapani en omgeving, ca. 160 km

  Na de lange reis van de afgelopen dagen kunt u vandaag heerlijk relaxen op één van de mooie stranden. Of gaat u op zoek naar de rijke cultuur van Sicilië? In dat geval adviseren wij u Trapani en omgeving te ontdekken; bezoek Segesta, waar u de Dorische tempel kunt bezichtigen. Andere bezienswaardigheden in deze regio zijn het Middeleeuwse dorpje Erice of de zoutpannen van Trapani.

 5. Dag 5: Selinunte en omgeving, ca. 60 km

  Na het ontbijt kunt u Selinunte gaan ontdekken. Breng een bezoek aan de Griekse tempels, het eiland Mozia gelegen in een lagune of het wijnstadje Marsala.


 6. Dag 6: Selinunte - Agrigento, ca. 120 km

  Vandaag rijdt u verder langs de kust zuidwaarts richting Agrigento. Onderweg kunt u de plaatsen Sciacca, Caltabellotta en de Griekse ruïnes van Eraclea Minoa bezoeken, voordat u aankomt in Tenuta San Giovanni in San Biagio Platani.

 7. Dag 7: Agrigento en omgeving

  Na het ontbijt adviseren wij een bezoek aan Agrigento. De archeologische bezienswaardigheden van deze stad staan sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Kom hier alles over te weten in het archeologische museum. Een bezoek aan de 'Valle dei Templi' (tempelvallei) mag zeker ook niet ontbreken.


 8. Dag 8: Agrigento - Taormina, ca. 240 km

  Na het ontbijt reist u in noord-oostelijke richting om aan te komen in de omgeving van Taormina. Onderweg kunt u een stop maken bij de Romeinse stad Piazza Armerina, voor een bezoek aan één van de best bewaarde villa's van de Romeinse tijd 'Villa Romana del Casale' met prachtige vloermozaïeken. U vervolgt uw reis naar Motta Camastra waar u incheckt in het Casale Romano Resort of in Il Borgo Resort in Castiglione di Sicilia voor de komende 4 nachten.

 9. Dag 9: Vulkaan Etna

  U heeft de vulkaan de Etna vast al in de verte gezien, tijd voor een nadere ontdekkingstocht! U kunt de vulkaan opwandelen, waarbij u diverse karakteristieke dorpjes passeert, of een blik werpen op de krater.


 10. Dag 10: Taormina en Catania

  Taormina is een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Vanuit het Griekse theater heeft u een prachtig uitzicht over de baai en de Etna. Als er nog genoeg tijd over is, brengt u dan ook een bezoek aan Catania.


 11. Dag 11: Siracusa en omgeving, ca. 120 km

  Na een heerlijk ontbijt suggereren wij u vandaag Siracusa en omgeving te gaan bezoeken. Siracusa is een archeologische stad en was in de oudheid één van de belangrijkste steden in het oude Groot-Griekenland.


 12. Dag 12: Taormina - Palermo, ca. 260 km

  Na een enerverende reis is het tijd geworden om weer terug te keren naar het vaste land. Vanuit Motta Camastra rijdt u terug naar Palermo om vervolgens om 's avonds in te schepen aan boord van de ferry naar Genua. Uw overnachting is aan boord van de ferry.

 13. Dag 13: Genua - Varese, ca. 190 km

  Tegen de avond komt u aan in de haven van Genua, waarna u verder rijdt naar uw volgende bestemming, Varese, ten noorden van Milaan. Hier verblijft u de laatste nacht.

 14. Dag 14: Terug naar Nederland

  Uw reis is nu écht ten einde. Vanaf Varese rijdt u ca. 1000 km terug naar Nederland (Utrecht). Goede reis!


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly & drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.


Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


 


 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 11 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt, 2 overnachtingen aan boord van de ferry op basis van logies
 • Ferry overtocht Genua-Palermo v.v. in een privé binnenhut met max. 4 bedden, inclusief 1 personenauto (max. 1,89 m hoog, 4,99 m lang)
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids Sicilië (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Toeslag halfpension (alleen van toepassing op dag 3 t/m 11; op dag 1, 13 en op dag 2 en 12 aan boord van de ferry is geen halfpension mogelijk)
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook