Italia à la Carte 16-daagse autorondreis

 • Sorrento
 • Toscane
 • Assisi
 • Riva del Garda
 • Pompeï
 • 12 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • de eeuwige stad Rome
 • opgravingen Pompeï
 • Centraal gelegen hotels
 • Nieuwe reis
 • Hét recept voor een reis langs alle hoogtepunten!

Een bijzondere complete reis voor een eerste kennismaking met Italië; in 16 dagen ontdekt u al het moois dat Bella Italia te bieden heeft.

Vervoersmogelijkheden
16-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Tignale, ca. 1190 km
 2. Dag 2: oostkant Gardameer, ca. 80 km
 3. Volledig 16 daags programma

Over Italia à la Carte

Inleiding

Een bijzondere complete reis voor een eerste kennismaking met Italië; in 16 dagen ontdekt u al het moois dat Bella Italia te bieden heeft.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Gardameer
- Florence
- Siena
- Montecassino
- Rome
- Vesuvius en Pompeï
- Sorrento of Capri
- Tivoli
- Assisi
- Bologna
- Venetië
- Treviso

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Een heerlijk recept: een flinke portie Gardameer, voeg er een toefje Florence, een snufje Assisi en een vleugje Siena aan toe, vergeet niet dat scheutje Sorrento, marineer dit alles in azuur; garneer het gerecht met Venetië; laat een kundige kok het bereiden en de schotel vormt de volgende onvergetelijke reis.

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Tignale, ca. 1190 km

  De eerste 3 nachten overnacht u in Tignale, aan de westkant van het Gardameer. Indien u een overnachtingshotel op de route bij wilt boeken, dan raden we van harte een hotel in Luzern aan.

 2. Dag 2: oostkant Gardameer, ca. 80 km

  Via Riva del Garda rijdt u langs de oostkant van het Gardameer naar het gezellige plaatsje Garda. Maak een wandeling over de boulevard en geniet van een glas wijn op één van de vele terrasjes. Ook kunt u de ferry nemen vanuit Maderno, binnen 30 minuten staat u al aan de overkant van het meer in Torri del Benaco. Het is dan nog slechts 7 km rijden naar Garda.

 3. Dag 3: westkant Gardameer, ca. 60 km

  Via een panoramische route rijdt u langs de westkant van het Gardameer naar Sirmione, één van de meest karakteristieke stadjes aan het meer. Het is gelegen op een schiereiland en het centrum is autovrij.

 4. Dag 4: Tignale - Modena - Barberino Tavarnelle, ca. 330 km

  Langs Verona en Bologna op weg naar Toscane. Een mooie tussenstop is het charmante stadje Modena. Voor auto(sport)liefhebbers staat in Maranello bij Modena het Ferrari museum met een mooie collectie van dit befaamde automerk. De komende 2 nachten verblijft u in Barberino Tavarnelle, ten zuiden van Florence.

 5. Dag 5: Florence

  Vandaag staat Florence op het programma, maar eerst een waarschuwing. De schrijver Stendhal hield er een syndroom aan over, te veel kunst op een dag. Voor de liefhebbers van kunst mag het Uffizi museumi niet overgeslagen worden. Florence is ook de stad van de David, Michelangelo's beroemdste beeldhouwwerk. Er zijn er officieel drie van deze schone jongeling, maar vele duizenden in de talloze winkeltjes.

 6. Dag 6: Barberino Tavarnelle - Siena - Grottaferrata, ca. 310 km

  U trekt verder zuidwaarts. De route voert langs Siena door het zuiden van Toscane langs Montepulciano naar Grottaferrata, waar u 2 nachten zult verblijven.

 7. Dag 7: Rome, ca. 20 km

  Vandaag staat Italië's hoofdstad op het programma. In Rome zult u zich zeker niet vervelen. Voor het gemak laat u uw auto bij het hotel staan en neemt u de trein (vanuit Frascati) naar Rome.

 8. Dag 8: Grottaferrata - Montecassino - Massa Lubrense, ca. 275 km

  Verder naar het zuiden. Onderweg mag u de abdij van Montecassino niet missen. U verblijft de komende 3 nachten nabij Sorrento, in Massa Lubrense.

 9. Dag 9: Sorrento of Capri

  Sorrento is één van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels, met vele terrasjes en winkels. Of kiest u voor een boottocht naar het eiland Capri, dat wereldberoemd is om haar schoonheid. Vanuit Sorrento gaan met grote regelmaat veerboten.

 10. Dag 10: Vesuvius en Pompeï, ca. 50 km

  Vandaag staat een bezoek aan een indrukwekkende vulkaan op het programma. De Vesuvius heerst majestueus over de Golf; aan haar voet ligt Pompeï met de mooiste opgravingen van de antieke oudheid.

 11. Dag 11: Massa Lubrense - Tivoli - Assisi, ca. 450 km

  Terug naar het noorden waar u 2 nachten verblijft vlakbij Assisi. Onderweg moet u zeker stoppen in Tivoli. Bij de Villa d’Este bevindt zich een van Italië’s mooiste tuinen, vol beelden en verkoelende
  fonteinen.

 12. Dag 12: Assisi

  Assisi behoort tot één van de mooiste stadjes van Italië, een bezoek aan deze stad mag dan ook niet ontbreken. Assisi is de 'stad van de vrede', door de invloed van de heilige S. Franciscus en zijn kloosterorde. Naast oude straatjes zijn er vele mooie pleinen met prachtige kerken.

 13. Dag 13: Assisi - Treviso, ca. 415 km

  Op weg naar Treviso passeert u Bologna, bekend om haar torens en tortellini. U overnacht de laatste 3 nachten in Treviso nabij Venetië.

 14. Dag 14: Venetië, ca. 40 km

  Al snel bent u in Venetië, Italië's meest feestelijke stad. De Rialto-brug, duiven voeren op het San Marco-plein of een gondeltochtje? Reden genoeg om de stad met een bezoek te vereren.

 15. Dag 15 Venetië of Treviso?

  Heeft u nog niet alles van Venetië gezien, dan kunt u deze dag benutten om deze romantische stad verder te ontdekken. Ook Treviso is de moeite van het bezoeken waard. Maak een wandeling door de historische binnenstad of geniet van een drankje op één van de vele terrasjes die de stad rijk is.

 16. Dag 16: Treviso - Nederland (Utrecht), ca. 1200 km

  Na een fijne reis en vele indrukken is het tijd om huiswaarts te gaan. Afhankelijk van uw plannen kunt u een laatste overnachting regelen in bijvoorbeeld Neurenberg in Zuid-Duitsland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 15 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Reisbeschrijving
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar Italië v.v.
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook