Stralend Sardinië 11-daagse vlieg-busrondreis

 • Cagliari
 • Sinis
 • Bosa
 • Alghero
 • Castelsardo
 • 26 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • De meest complete route door Sardinië
 • Inclusief een dagtocht naar de La Maddalena-archipel!
 • Bezoek aan o.a. Nuoro, Cagliari en Alghero
 • Een boeiende reis door de tijd!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Deze reis zal garant staan voor een zeer afwisselende vakantie.

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Alghero, ca. 140 km
 2. Dag 2: Alghero, Monte d’Accoddi en Porto Torres, ca. 140 km
 3. Volledig 11 daags programma

Over Stralend Sardinië

Inleiding

Deze reis zal garant staan voor een zeer afwisselende vakantie.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Het eiland Sardinië is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en is na Sicilië het grootste eiland van Italië. Diverse volken hebben het eiland veroverd en geregeerd; allemaal hebben ze hun stempel op het landschap, de dorpen, de leefstijl en de cultuur gedrukt. Middeleeuwse kerken zijn gebouwd naast Arabische kastelen. Ga mee en reis mee door het verleden en heden van Sardinië.

 1. Dag 1: Alghero, ca. 140 km

  Op de luchthaven van Olbia wordt u verwelkomd door uw reisleider en chauffeur om daarna te beginnen aan de tocht naar de westkust van Sardinië. Als de vluchttijden het toelaten, bekijken we onderweg een zeer oude olijfboom en een prehistorische tempel. We verblijven drie nachten nabij Alghero.


 2. Dag 2: Alghero, Monte d’Accoddi en Porto Torres, ca. 140 km

  We beginnen met een bezoek aan de vestingstad Alghero. Als de zee het toelaat kunt u een boottocht naar de druipsteengrotten van Neptunus maken (boottocht excl.). Anders rijden we naar de indrukwekkende rotskust Capo Caccia waar u de grotten via een trap kunt bezoeken (entree excl.). Vervolgens rijden we naar het oudste monument van Sardinië, Monte d’Accoddi, een altaar dat 6000 jaar geleden gebouwd is. Verder nemen we een kijkje in de kathedraal van Porto Torres.

 3. Dag 3: Saccargia en Castelsardo, ca. 190 km

  Een bezoek aan de beroemdste kerk van Sardinië, de Basiliek van de Heilige Drievuldigheid van Saccargia, mag niet ontbreken. De basiliek is een van de beroemdste kerken van Italië in de Romaans-Pisaanse stijl en maakte ooit deel uit van een groot kloostercomplex. Via het verstilde stadje Sedini rijden we richting Castelsardo en maken een stop bij de Roccia dell’Elefante. Vanaf de Monte Casteddazzu zijn rotsblokken naar beneden gerold en na eeuwenlange blootstelling aan de weerselementen uitgesleten in de vorm van een olifant. We sluiten de dag af in Castelsardo, bekend om de kunstnijverheid en vlechtwerk. 

 4. Dag 4: Bosa, schiereiland Sinis en Cagliari, ca. 260 km

  We rijden vanochtend langs een mooie kustweg naar Bosa. Het kleurrijke dorpje is fraai gelegen in een vallei met vele kleurrijke huizen. Mocht u geen zin hebben om te wandelen, laat u dan rondrijden door een tuktuk. Na het bezoek aan de stad rijden we naar het schiereiland Sinis. Een 19 kilometer lange landtong met ruige kliffen, kwartsrijke stranden, lagunes met schildpadden en zoute meren. De komende drie nachten verblijven we nabij hoofdstad van Sardinië, Cagliari.

   

   

 5. Dag 5: Cagliari en San Sperate, ca. 60 km

  In de ochtend heeft u alle tijd om Cagliari te verkennen. We maken een wandeling door de oudste historische wijk van Cagliari, Castello. Wanneer we de oude stadspoorten passeren bezichtigen we o.a. oude gebouwen, torens en de Santa Maria kathedraal. Vervolgens bezoeken we de botanische tuin. In de middag rijden we naar het kunstenaarsdorp San Sperate met mooie muurschilderingen en een tuin met muzikale stenen. 

   
 6. Dag 6: Iglesias, Tempel van Antas en Pan di Zucchero, ca. 250 km

  We rijden naar het zuidwesten van Sardinië waar resten van de vroegere mijnbouw nog onmiskenbaar aanwezig zijn. Het stadje Iglesias werd in de 13e eeuw zelfs speciaal gesticht voor de heropening van de Romeinse mijnen. Aansluitend bezoeken we de tempel van Antas. Deze tempel werd door de Puniërs opgericht om de verbondenheid tussen de Carthagers en de Sarden te symboliseren. Tot slot een bezoekje aan het 'suikerklontje' Scoglio Pan di Zucchero, een witte rots die afhankelijk van de zon en weersomstandigheden van kleur verandert. 

   

   
 7. Dag 7: Su Nuraxi, Laconi en Nuoro, ca. 200 km

  We zetten koers richting Nuoro en bezoeken onderweg het indrukwekkende Su Nuraxi in Barumini. Dit is de grootste en best bewaarde Nuraghische archeologische opgraving en UNESCO Werelderfgoed. In het ongerepte binnenland duiken vervolgens de kenmerkende menhirs op. Een aantal zijn ondergebracht in het adellijke paleis in Laconi dat we ook bezoeken. In de loop van de middag bereiken we de stad Nuoro, waar we twee nachten verblijven.

   

   
 8. Dag 10: Dagtocht La Maddalena-archipel

  Vandaag beleven we een speciale dag, we brengen namelijk een bezoek aan La Maddalena: een beschermde archipel bestaande uit 7 grote en 55 kleine eilanden en uitgeroepen tot Nationaal Park. Voordat we aan boord gaan voor de overtocht maken we nog een korte stop in Palau. Het herkenningspunt van Palau is de beroemde 'Roccia dell 'Orso', een granieten steen zo groot als een flatgebouw in de vorm van een berenkop. Langs enkele mooie natuureilanden varen we per motorboot naar het eiland La Maddalena. Vervolgens rijden we naar het naastgelegen eiland Caprera, waar we prachtige plekjes en stranden met uitzicht op vele eilanden tot aan Corsica bezoeken. Hierna maken we een rondrit over La Maddalena en heeft u de tijd om het gelijknamige stadje te verkennen. 

   

   


   
 9. Dag 8: Nuoro, Monte Ortobene en Orgosolo, ca. 60 km

  Vanochtend staat Nuoro op het programma waar u in het volksmuseum een prachtige collectie klederdrachten kunt bekijken. Na dit bezoek gaan we het binnenland van Sardinië ontdekken. We rijden via een schuilhut voor geitenhoeders, gelegen onder een steen in de vorm van een ei, naar de Monte Ortobene. Dan is het de beurt aan Orgosolo, dat dankzij de film 'Banditi a Orgosolo' berucht en beroemd is geworden. Aansluitend maken we een stop nabij Mamoiada om samen met herders te lunchen (lunch incl.). 

   

   
 10. Dag 9: Genna Silana, Tomba dei Giganti en San Teodoro, ca. 145 km

  Vandaag gaan we weer richting het noorden. Op de bergpas Genna Silana is er tijd om een wandeling te maken en te genieten van de uitzichten. Diep beneden in het dal bevindt zich een van de diepste en mooiste kloven van Europa, de Su Gorropu. Een mooie tocht door de Sardijnse natuur leidt ons vervolgens naar hunebedachtige monumenten uit de bronstijd, ook wel Tomba dei Giganti genoemd, oftewel graf van de reuzen. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel nabij San Teodoro voor het laatste verblijf van twee nachten.

 11. Dag 11: Nederland, ca. 30 km

  We nemen afscheid van stralend Sardinië en keren terug naar de luchthaven van Amsterdam.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Olbia v.v. met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 3 Overnachtingen nabij Alghero
 • 3 Overnachtingen nabij Cagliari
 • 2 Overnachtingen nabij Nuoro
 • 2 Overnachtingen nabij San Teodoro
 • 10x Ontbijt en 10x diner
 • 1x Lunch met de herders
 • Dagtocht La Maddalena-archipel
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘Extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook