Fascinerend Sicilië 11-daagse vlieg-busrondreis

 • Taormina
 • Cefalu
 • Palermo
 • Fascinerend Sicilië
 • Forza d'Agrò
 • 36 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Bezoek aan diverse filmlocaties uit The Godfather
 • Inclusief dagexcursie naar de Etna tot op 1850 meter hoogte!
 • Rechtstreekse vluchten naar Catania
 • Nederlandse reisleiding
 • Kruip in de huid van The Godfather en geniet van schitterend Sicilië!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Tijdens deze reis nemen we u mee door de diverse landschappen en het rijke verleden van Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse zee. Laat uw verbeelding spreken wanneer we ons verdiepen in de gewelddadige verhalen van de maffia en op bezoek gaan bij verschillende filmlocaties uit de Amerikaanse speelfilm The Godfather. Ook maken we een bijzondere dagtocht naar de vulkaan de Etna; de pracht

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Taormina, ca. 50 km
 2. Dag 2: Cefalù en Palermo, ca. 290 km
 3. Volledig 11 daags programma

Over Fascinerend Sicilië

Intro

Tijdens deze reis nemen we u mee door de diverse landschappen en het rijke verleden van Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse zee. Laat uw verbeelding spreken wanneer we ons verdiepen in de gewelddadige verhalen van de maffia en op bezoek gaan bij verschillende filmlocaties uit de Amerikaanse speelfilm The Godfather. Ook maken we een bijzondere dagtocht naar de vulkaan de Etna; de prachtige vergezichten en gapende kratermond mag u absoluut niet missen!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Taormina, ca. 50 km

  Ons vliegtuig raakt op de luchthaven van Catania de Siciliaanse bodem, waar uw reisleider en chauffeur u opwachten om u naar het hotel in de omgeving van Taormina te brengen. Afhankelijk van de vluchttijd kunt u alvast de Siciliaanse sfeer proeven.

 2. Dag 2: Cefalù en Palermo, ca. 290 km

  Na het ontbijt rijden we langs de kust via Messina naar Cefalù. Cefalù is een schilderachtige en levendige plaats met vele kleine straatjes en is schitterend gelegen aan de noordkust. Het stadje is beroemd om haar middeleeuwse kathedraal, die hoog boven het stadje uittorent. Daarna rijden we naar de hoofdstad Palermo, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. 

 3. Dag 3: Monreale en Palermo, ca. 50 km

  We gaan vroeg op pad om Monreale te ontdekken. We bezichtigen de indrukwekkende kathedraal, een van de belangrijkste middeleeuwse monumenten van Italië, en het klooster naast de kerk. Daarna staat de hoofdstad van Sicilië, Palermo, op het programma. We maken kennis met onze lokale gids en beginnen aan de wandeling door deze drukke en fascinerende wereldstad. Tijdens de stadswandeling zien we de vele hoogtepunten waaronder de kathedraal en de Catherinakerk. Ook heeft u de mogelijkheid om het Massimo Theater te bezoeken, waar enkele van de laatste scènes van The Godfather zijn opgenomen. Herleef het grijpende moment wanneer de dochter van Don Vito Corleone op de trappen voor het theater van het leven werd beroofd. 


   


   


   

 4. Dag 4: Corleone, Santa Margherita di Belice en Castelvetrano, ca. 130 km

  We steken het eiland over in zuidwestelijke richting. Onze eerste stop is Corleone, bekend als een strategische plek voor de maffia families die in de jaren 80 de macht overnamen. De stad was de thuisbasis van Totò Riina, de baas der bazen onder de maffia. Onder leiding van een lokale gids maken we kennis met het gewelddadige verleden van de stad en de anti-maffia bewegingen. U kunt hier desgewenst The Godfather's House Museum bezoeken (excl.). Vervolgens rijden we via het stadje Santa Margherita di Belice naar Castelvetrano, waar we zullen dineren en overnachten.


   

 5. Dag 5: Selinunte en vrije middag, ca. 70 km

  Na het ontbijt gaan we allereerst de beroemde Griekse tempels van Selinunte bekijken. Aansluitend rijden we door naar het strand van Mazara del Vallo, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. De rest van de dag heeft u vrij om te genieten van de zon en het water op het strand van Castelvetrano.

 6. Dag 6: Agrigento en Piazza Armerina, ca. 220 km

  In de ochtend staan we oog in oog met de prachtige Dorische tempel van Concordia in Agrigento. Vervolgens rijden we verder naar het hart van het eiland: Piazzia Armerina, waar we een Romeinse villa met fascinerende mozaïekvloeren bezoeken. We dineren en overnachten in de omgeving van Piazza Armerina.

 7. Dag 7: Noto, Siracusa en omgeving Taormina, ca. 260 km

  We rijden dwars door het ruige binnenland naar het fraaie plaatsje Noto. Na een aardbeving in 1693 werd Noto geheel herbouwd tot een schitterende barokstad en is nu een groot openluchtmuseum. Vervolgens rijden we door naar Siracusa, een mooie stad gelegen in een grote baai en belangrijk voor de scheepvaart. We bezoeken Ortigia, het oude gedeelte en richten onze aandacht op de kathedraal en de Arethusa-fontein. Vervolgens zetten we onze reis voort naar de omgeving van Taormina, waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

 8. Dag 8: Vrije dag

  Een dag om lekker te luieren en alle indrukken van de voorgaande dagen te laten bezinken. Liever op pad? Een aanrader is een bezoek aan het gezellige en levendige stadje Taormina met vele winkeltjes en uitnodigende terrasjes. Uw reisleider voorziet u graag van advies.

 9. Dag 9: Savoca en Forza d'Agrò, ca. 50 km

  Vandaag staan de Siciliaanse dorpen Savoca en Forza d’Agrò op het programma. Savoca is een van de mooiste dorpjes van Sicilië en kent een aantal bekende filmlocaties uit The Godfather. Geniet van een drankje in de bekende bar Vitelli en bezoek de kerk van San Nicolò. Aansluitend rijden we naar het charmante stadje Forza d’Agrò, waar u de Santissima Annunziata kerk, het plein en het ouderlijk huis van de jonge Vito Corleona kunt bezichtigen. Vergeet vooral ook niet te genieten van alle panoramische uitzichten welke de stad te bieden heeft. 

 10. Dag 10: De Etna, ca. 120 km

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Etna. Al van verre kunt u de besneeuwde top zien, die we deze ochtend zullen bezoeken. De bus brengt ons naar een hoogte van ca. 1850 meter, tot de Silvestri kraters. Vanaf deze hoogte is de basiskleur van de lava zwart, een echt maanlandschap. Voor de liefhebbers is het mogelijk om met de kabelbaan en jeeps de krater op ca. 3.500 meter hoogte te bezichtigen (kabelbaan en jeep excl.). Aansluitend brengen we een bezoek aan een honingproducent op de hellingen van de Etna. 

 11. Dag 11: Nederland

  Het is vandaag tijd om afscheid te nemen van dit fascinerende eiland. We rijden naar de luchthaven Fontana Rossa van Catania vanwaar het vliegtuig u weer naar Nederland terugbrengt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Catania v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 1 Overnachting in omgeving Taormina
 • 2 Overnachtingen in Palermo
 • 2 Overnachtingen in Castelvetrano
 • 1 Overnachting in omgeving Piazza Armerina
 • 4 Overnachtingen in omgeving Taormina
 • 10x Ontbijt en 10x diner
 • Lokale stadsgids in Palermo
 • Lokale stadsgids in Corleone
 • Audioguide van dag 3 t/m dag 7
 • Bezoek aan de Etna tot 2000m (excl. kraterbezoek)
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘Extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook