Toscane te kust en te keur, Lido di Camaiore

 1. Italië
 2. Groepsreizen Italië
 3. Toscane, Umbrië en de Marken
 • Manarola village, Cinque Terre
 • Pisa
 • Florence
 • San Gimignano
 • Volterra
 • 27 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Beleef Italië op zijn mooist!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Deze reis is een absolute aanrader waarbij u vele hoogtepunten van Toscane ziet en in een gezellige badplaats verblijft. Toscane is befaamd om haar glooiende heuvellandschap met de verrukkelijke stadjes vol met cultuur en historie. Maar Toscane heeft ook een heerlijke kust met een aantal zeer levendige en aangename badplaatsen op korte afstand van al die prachtige steden. Een absolute aanrader dus

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km
 2. Dag 2: Lido di Camaiore, ca. 630 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Toscane te kust en te keur, Lido di Camaiore

Intro

Deze reis is een absolute aanrader waarbij u vele hoogtepunten van Toscane ziet en in een gezellige badplaats verblijft. Toscane is befaamd om haar glooiende heuvellandschap met de verrukkelijke stadjes vol met cultuur en historie. Maar Toscane heeft ook een heerlijke kust met een aantal zeer levendige en aangename badplaatsen op korte afstand van al die prachtige steden. Een absolute aanrader dus!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km

  We reizen vandaag naar het zuiden. Onderbroken door diverse stops komen we in de loop van de middag aan in de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Lido di Camaiore, ca. 630 km

  De route van vandaag brengt veel moois want de landschappelijke variatie is groot. Wanneer we aan het einde van de middag bij ons hotel in Lido di Camaiore aankomen, hebben we de Zwitserse bergen en het Noord-Italiaanse merengebied achter ons gelaten en genieten we van de zonovergoten Toscaanse kust.

 3. Dag 3: Volterra en San Gimignano, ca. 280 km

  Vandaag ontdekken we het binnenland van Toscane. Eerst bezoeken we Volterra, een stadje met een Etruskisch verleden en een typisch Toscaans stadsbeeld. De entree tot de stad bij 'Le Balze' is spectaculair. Vervolgens gaan we naar het oude San Gimignano waar nog 13 torens resteren van de 72 torens die ooit het stadsbeeld domineerden. De route die we vandaag rijden voert door het afwisselende Toscaanse heuvellandschap waar u geniet van prachtige uitzichten.

 4. Dag 4: Lucca met stadsgids en Pisa, ca. 100 km

  In de ochtend bezoeken we samen met een Nederlandssprekende stadsgids het ommuurde Lucca, waar de stadswallen het domein van fietsers en wandelaars zijn. We wandelen langs Romaanse kerken en pleinen, die mede bepalend zijn voor de charme van de stad. Lucca wordt door velen beschouwd als een van de fraaiste steden van Toscane. U kunt hier tevens de Dom bezoeken. Vanmiddag rijden we naar Pisa, waar we uiteraard het 'Campo dei Miracoli' bezoeken, een veld bezaaid met wonderen. De scheve toren, de Duomo en de Baptisteria liggen hier dicht bij elkaar.

 5. Dag 5: Florence, ca. 240 km

  We beleven vandaag een van de absolute hoogtepunten van deze reis én van Italië, namelijk Florence. We trekken de hele dag uit voor deze enerverende kunststad. Voor sommigen zal de wandeling door het centrum een weerzien zijn, voor anderen een kennismaking, voor allen een verrijking. U kunt hier desgewenst samen met een Nederlandssprekende gids een stadswandeling maken (excl. € 27,50 p.p. incl. audio-oortjes, opgave en betaling bij boeking).

 6. Dag 6: Cinque Terre, ca. 150 km

  Cinque Terre is een schitterend, rotsachtig kustgebied en behoort tot Europa's mooiste natuurgebieden. U zult hier ogen te kort komen en uw camera zal overuren maken. De naam Cinque Terre verwijst naar vijf spectaculair gelegen dorpjes, die zich vastklampen aan de uiterste hoek van een aantal enorm hoge kliffen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoeken we de vijf plaatsen op alternatieve wijze: heen per trein die in elk plaatsje stopt en terug misschien wel per boot. Deze dagtocht is optioneel en kost € 55 p.p. (incl. gids, trein en boot, opgave en betaling bij boeking).

 7. Dag 7: Vrije dag

  'Dolce fare niente', oftewel 'zalig niets doen'. Deze dag is bestemd om Lido di Camaiore nog wat beter te leren kennen, het zeewater te testen of een beetje kleur op te doen.

 8. Dag 8: Pistoia en Vinci, ca. 175 km

  Na het ontbijt rijden we naar Pistoia. Al bij het binnenrijden van de stad zien we de Romeinse oorsprong. Het oude centrum bestaat uit smalle middeleeuwse straatjes, onregelmatig gevormde pleinen, prestigieuze paleizen en kleine torenhuizen. Een verrassende stad en een van de minder bekende steden in het Toscaanse landschap. Vanmiddag staat Vinci op het programma, de geboorteplaats van Leonardo. De weg ernaartoe is al een feest: het vestingstadje Vinci ligt aan de voet van de Montalbano in een groen, glooiend heuvellandschap. Tegenwoordig kunt u in Vinci alles over Leonardo te weten komen. Men eert de wereldberoemde inwoner met onder andere twee speciale musea.

 9. Dag 9: Omgeving Basel, ca. 630 km

  Helaas beginnen we vandaag alweer aan de terugreis en we rijden richting de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 630 km

  De laatste dag van uw reis, waarbij we al vroeg vertrekken richting Nederland. Aangekomen op de wisselplaats staat nog een afscheidsdiner voor u klaar. Hierna brengen de servicelijnen u naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in omgeving Basel
 • 7 Overnachtingen in Hotel Liu in Lido di Camaiore (of gelijkwaardig)
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • Nederlandssprekende stadsgids in Lucca
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook