Relaxen aan het Meer van Levico 12-daagse busreis

 • Touringcar, Levico
 • Lago di Levico
 • Levico Terme
 • Bassano del Grappa
 • Verona arena
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Rustig gelegen 3-sterren hotel
 • Ontdek de schitterende bergen en meren van Noord-Italië!
 • Bezoek aan o.a. Trento, Venetië, Verona en het Gardameer
 • Al jaren een topper
 • Luxury class touringcar

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Een verzorgde busreis naar vele hoogtepunten van het prachtige noorden van Italië.

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km
 2. Dag 2: Levico, ca. 520 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Relaxen aan het Meer van Levico

Inleiding

Een verzorgde busreis naar vele hoogtepunten van het prachtige noorden van Italië.

Uw chauffeur/ reisleider

Voor de Jong Intra Vakanties maak ik veel verschillende reizen. Als ik te horen krijg dat de bestemming voor mijn volgende reis Levico Therme is, kijk ik er altijd met veel plezier naar uit. Alle reizen die ik voor de Jong Intra mag rijden zijn natuurlijk mooi, maar het Lago di Levico is toch wel één van mijn favorieten.

In het centrum van Levico ligt het goede hotel Albergo Villa Flora. Een mooie locatie om ’s avonds na het diner nog even een lekkere wandeling te maken of overdag lekker aan het zwembad te genieten van een drankje. Vanuit het hotel loopt u in een rustig tempo via verschillende voetpaden in ongeveer een half uurtje naar het historische stadje Levico. Of u neemt het gratis treintje. Het is niet voor niets dat ik er wel eens mensen spreek, die er al jaren komen.

Vanuit Levico maken we gedurende de reis schitterende excursies. Natuurlijk mogen de Noord-Italiaanse parels Verona en Venetië niet ontbreken. Maar ook aan het wat minder bekende Trento en Bassano brengen we een bezoek.

We trekken er een hele dag voor uit om op ons gemak het Gardameer te verkennen. Dat zijn van die dagen dat ik zit te genieten achter het stuur. We hebben geen haast en kunnen de dag indelen zoals we dat willen. Ook de Dolomieten gaan we natuurlijk van wat dichter bij bekijken, met regelmatig mooie fotostops op uitkijkpunten en bij watervallen.

De reis naar Lago di Levico is echt een leuke afwisselende reis met veel natuurschoon, maar ook echte Italiaanse cultuur.
Ik hoop u binnenkort bij mij in de touringcar te mogen verwelkomen voor deze schitterende reis.

Hans van de Molegraaf
Chauffeur/ reisleider

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Tijdens deze reis maakt u uitstapjes vanuit het gezellige Levico Terme, dat pal aan het gelijknamige meer ligt. Op de achtergrond ligt het hooggebergte de Dolomieten dat een mooi contrast vormt met de meren, waaronder het Lago di Garda. In deze reis wordt natuur afgewisseld met cultuur tijdens een bezoek aan de historische steden Trento en Verona. Ook Venetië, stad van gondels, carnaval en veel water, staat op het programma.

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Vanaf de wisselplaats volgen we de snelweg en genieten we, onderbroken door diverse stops, van de route door Duitsland. De laatste stop is in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Levico, ca. 520 km

  Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Italië. In de namiddag arriveren we in ons hotel in Levico.

 3. Dag 3: Vrije ochtend, Panarotta en Vetriolo Terme, ca. 40 km

  Vandaag kunt u rustig de omgeving van het hotel verkennen. Levico is al van oudsher een vermaard kuuroord met een heerlijke 'belle epoque' sfeer. 's Middags maken we een tochtje naar de Panarotta; op 1800 meter hoogte hebben we een schitterend uitzicht op de toppen van de Dolomieten. Hierna zakken we af naar Vetriolo Terme, van waar we een mooi uitzicht hebben over Levico Terme.

 4. Dag 4: Trento, vallei van Cembra en Segonzano, ca. 100 km

  In de ochtend bezoeken we Trento, de provinciehoofdstad van Trentino. Een onontdekte parel in de Dolomieten. Het centrum staat vol met vrolijk geschilderde huizen en u kunt hier prima winkelen. De sfeer is zowel Italiaans als Oostenrijks. Trento heeft een Romaanse kathedraal, een kasteel en tal van fraaie herenhuizen uit de Renaissance. In de middag gaan we naar het Val di Cembra, genoemd naar het wijnstadje Cembra. De omgeving wordt gekenmerkt door terrasvormige hellingen met vele wijngaarden. Vervolgens rijden we naar Segonzano. Midden in de natuur staat hier een reeks zeer opmerkelijke zuilen van wel 20 meter hoog, ontstaan door erosie.

 5. Dag 5: Lago di Garda, ca. 150 km

  Vandaag staat Lago di Garda op het programma. Ons doel is Riva del Garda, aan de noordkant van het meer, waar u desgewenst kunt deelnemen aan een boottocht (excl.). Tijdens de boottocht wordt er een bezoek gebracht aan de dorpjes Limone sul Garda en Malcesine. Een leuke manier om het Gardameer en de dorpjes eromheen te verkennen. Indien u niet deelneemt aan de boottocht kunt u vandaag het plaatsje Riva del Garda ontdekken. Maak een wandeling langs de boulevard en strijk neer op één van de vele terrasjes die uitkijken over het mooie Gardameer.

 6. Dag 6: Bassano del Grappa, ca. 200 km

  Via een mooie route rijden we naar de stad Bassano del Grappa, natuurlijk beroemd vanwege de 'Grappa'. Via enkele plaatsjes langs de hoogvlakteroute van 'Altopiano di Lavarone' rijden we terug naar ons hotel.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Een heerlijk rustige dag die we wel verdiend hebben. U heeft zelf de tijd om het centrum van Levico met zijn leuke winkeltjes te bezoeken, een terrasje te pakken of een heerlijke wandeling langs het meer te maken.

 8. Dag 8: Venetië, ca. 300 km

  Vandaag een vrije dag óf een optionele excursie naar Venetië. De Italiaanse waterstad is gebouwd op 118 eilandjes die onderling zijn verbonden door 400 bruggen. De ca. 15.000 op palen gebouwde huizen vormen een wirwar van straten en smalle steegjes. Met haar pracht aan kerken en paleizen is Venetië uniek in haar soort. Bij aankomst varen we via het Canale della Giudecca per boot naar het Piazza San Marco. Deze dagtocht is optioneel en kost ca. € 50 p.p. waarbij de lijnboot, de Nederlandssprekende stadsgids en het gebruik van audio-oortjes in Venetië zijn inbegrepen (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 9. Dag 9: Dolomietentocht, ca. 260 km

  We trekken vandaag de bergen in. Het bergmassief de Dolomieten is een van de mooiste gebieden van de Alpen. De Brenta-Dolomieten en de dalen zijn niet alleen mooi, maar ook zijn er vele bijzondere en interessante plaatsen. Zo rijden we via Fai della Paganella en langs Molveno naar het Val Rendena. We komen langs het bekende en mondaine Madonna di Campiglio en bereiken dan het Val di Sole, waarna we via Malè en Cles weer terug naar Levico rijden.

 10. Dag 10: Verona, ca. 260 km

  De oude binnenstad van de operastad Verona staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een schat aan kunstmonumenten, paleizen, schilderachtige straten, sfeervolle pleinen en natuurlijk de Arena. In dit Romeinse amfitheater vonden de gladiatorengevechten met wilde dieren plaats. De Arena van Verona behoorde tot één van de grootste die ooit gebouwd zijn. Het Casa di Giulietta is beroemd vanwege het balkon van Shakespeare's Romeo en Julia.

 11. Dag 11: Zuid-Duitsland, ca. 520 km

  Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 12. Dag 12: Nederland, ca. 500 km

  Onderbroken door diverse stops bereiken we tegen het einde van de middag onze wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 9 Overnachtingen in Hotel Albergo Villa Flora in Levico Terme
 • 11x Ontbijt en 11x diner
 • Welkomstdrankje
 • 1x Zuid-Tiroler diner
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook