Noord-Italië en een vleugje Lago Maggiore 10-daagse busreis

 • Lago Maggiore
 • Ponte dei Salti brug in Lavertezzo, Verzascadal
 • Arco della Pace, Milaan
 • Domodossola
 • Isola Bella
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Combinatie van prachtige Italiaanse bergen en meren
 • Adembenemende vergezichten en gezellige stadjes!
 • Leuke excursies naar o.a. Milaan, Locarno en het Ortameer
 • Luxury class touringcar

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Maak tijdens deze reis kennis met het natuurschoon van Noord-Italië en rond het Lago Maggiore. Het subtropische klimaat zorgt voor een mediterrane sfeer en de mix van Zwitserland en Italië heeft vele kunstenaars geïnspireerd tot het maken van de mooiste schilderijen. Ontdek de charmante Italiaanse stadjes Orta San Giulio en Stresa en de hoofdstad van het noorden, Milaan. Spectaculair hoogtepunt is

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km
 2. Dag 2: Domodossola, ca. 285 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Noord-Italië en een vleugje Lago Maggiore

Intro

Maak tijdens deze reis kennis met het natuurschoon van Noord-Italië en rond het Lago Maggiore. Het subtropische klimaat zorgt voor een mediterrane sfeer en de mix van Zwitserland en Italië heeft vele kunstenaars geïnspireerd tot het maken van de mooiste schilderijen. Ontdek de charmante Italiaanse stadjes Orta San Giulio en Stresa en de hoofdstad van het noorden, Milaan. Spectaculair hoogtepunt is de treinrit met de Centovalli Express, de trein door 'honderd dalen'.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km

  Via de servicelijnen komt u aan op de wisselplaats. Na een kopje koffie vertrekken we naar de omgeving van Basel waar we zullen dineren en overnachten.

 2. Dag 2: Domodossola, ca. 285 km

  We vervolgen onze weg en rijden via een panoramische route naar het Lago Maggiore. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel, waar we met een welkomstdrankje ontvangen worden.

 3. Dag 3: Verzascadal, ca. 140 km

  Na het ontbijt vertrekken we naar het schitterende Verzascadal. Een vallei met steile hellingen, kleine dorpjes en vele watervallen. De gelijknamige rivier de Verzasca stroomt ten midden van het ruige dal en mondt uit in het Lago Maggiore. 

 4. Dag 4: Ortameer, ca. 100 km

  Na het ontbijt bezoeken we Orta San Giulio, gelegen op een schiereiland aan het Ortameer. Een Italiaans stadje waar elegante pastelkleurige huizen aan sfeervolle straten en ‘piazza’s’ liggen. Op de heilige berg Sacro Monte di San Francesco is op 400 meter hoogte een plateau met 20 kapellen met zo’n 376 levensgrote beelden en fresco’s gewijd aan het leven van de heilige Franciscus van Assisi.

 5. Dag 5: Centovalli treintocht en Locarno, ca. 100 km

  Vandaag kunt u mee met de Centovalli (honderd dalen) treintocht. We lopen naar het station van Domodossola waarvandaan de trein vertrekt. Het bijna 60 kilometer lange smalspoor van de Centovalli Express leidt over duizelingwekkend hoge viaducten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanjebossen, vruchtbare wijnstreken, door tunnels en scherpe bochten (treintocht excl. ca. € 29 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse; onder voorbehoud van de juiste weeromstandigheden). Het traject eindigt in Locarno, al meer dan honderd jaar een populaire toeristische bestemming. De stad aan de noordkant van het Lago Maggiore wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland met zo'n 2300 zonuren per jaar. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een mediterrane plantengroei. De palmbomen, citroenbomen en prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme. Na het bezoek aan Locarno rijden we met de touringcar langs het meer terug naar ons hotel. 
   
 6. Dag 6: Verbania, Villa Taranto en vrije middag, ca. 95 km

  Vandaag starten we met een bezoek aan Verbania. ‘Verbania, een tuin aan het meer’ zo verwelkomt de grootste stad aan het Lago Maggiore haar bezoekers. We bezoeken Villa Taranto, een botanische tuin van maar liefst 16 hectare groot. Geniet tijdens een wandeling door de tuin van vele prachtige bloemen en planten met het schilderachtige bergdecor op de achtergrond. In de middag rijden we terug naar het hotel en kunt u de tijd naar eigen wens invullen.

 7. Dag 7: Stresa, ca. 90 km

  Deze dag starten we langzaam op. Aan het einde van de ochtend rijden we naar het romantische Stresa, waar luxe hotels langs de boulevard zorgen voor een mondaine uitstraling van het stadje. Vanuit de haven vertrekken dagelijks meerdere veerdiensten naar de Borromeïsche eilanden, waarvan Isola Bella verreweg de populairste is. Uiteraard is het mogelijk om een boottochtje naar Isola Bella te maken (excl.).

 8. Dag 8: Milaan, ca. 250 km

  We maken vandaag een dagtocht naar de modehoofdstad Milaan. U kunt hier lekker winkelen, maar ook voor de cultuurliefhebbers is hier veel te zien. Een bezoek aan het Domplein met de imposante gotische kathedraal en een bezoek aan het wereldberoemde operagebouw Teatro La Scala zijn zeker de moeite waard.


   

 9. Dag 9: Omgeving Basel, ca. 285 km

  Na het ontbijt nemen we afscheid van het Lago Maggiore en vertrekken we weer naar het noorden. Onderbroken door diverse stops komen we in de middag aan in ons hotel voor het diner en de overnachting.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 620 km

  De laatste etappe van onze reis. We rijden door Duitsland terug naar onze wisselplaats in Nederland. Na het gezamenlijke afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in omgeving Basel
 • 7 Overnachtingen in Hotel Corona in Domodossola
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook