Onbekend Italië 12-daagse vlieg-busrondreis

 • Urbino
 • Sperlonga
 • Venetie
 • Onbekend Italië
 • Ascoli Piceno
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Met deskundinge De Jong Intra reisleiding
 • Inclusief opera Turandot van Giacomo Puccini
 • Bezoek aan o.a. Tivoli, Urbino, Ravenna, Vicenza, Rome en Venetië
 • Een Italië-reis voor gevorderden incl. een opera in Verona!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Italië is rijk aan fascinerende landschappen, uitzonderlijk mooi bewaarde steden en prachtige monumenten. Vele bijzondere plaatsen worden echter zelden bezocht. Dat is jammer en daarom gaan we tijdens deze reis op zoek naar 'Onbekend Italie'. Eerst bezoeken we Lazio, de streek van Rome. Daarna gaan we naar de heuvelachtige regio 'De Marken', aan de Adriatische Zee. Tenslotte bezoeken we de Po-Vlak

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Sperlonga en Grottaferrata, ca. 210 km
 2. Dag 2: Tivoli, ca. 85 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Onbekend Italië

Intro

Italië is rijk aan fascinerende landschappen, uitzonderlijk mooi bewaarde steden en prachtige monumenten. Vele bijzondere plaatsen worden echter zelden bezocht. Dat is jammer en daarom gaan we tijdens deze reis op zoek naar 'Onbekend Italie'. Eerst bezoeken we Lazio, de streek van Rome. Daarna gaan we naar de heuvelachtige regio 'De Marken', aan de Adriatische Zee. Tenslotte bezoeken we de Po-Vlakte. Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Sperlonga en Grottaferrata, ca. 210 km

  We vliegen van Amsterdam naar Napels. Vervolgens rijden we noordwaarts langs de kust en maken een stop in Sperlonga, een karakteristiek stadje met een doolhof aan witte steegjes, trapjes en piazza's. Tenslotte bereiken we ons hotel in Grottaferrata, waar we de komende vier nachten verblijven.


   


   
 2. Dag 2: Tivoli, ca. 85 km

  We brengen een bezoek aan Tivoli. Dit oude stadje heette Tibur in de Romeinse tijd. In de omgeving bevinden zich de steengroeven waar travertin werd gewonnen, de steensoort die overal in Rome terug te vinden is. We wandelen door het bosrijke natuurpark Villa Gregoriana met een grote waterval en de tempel van Vesta. Daarna bezoeken we Villa d’Este; deze met prachtige fresco's versierde villa geeft een goed beeld van de 16e eeuw.

 3. Dag 3: Tarquinia en Ostia Antica, ca. 245 km

  Via een mooie route rijden we naar het stadje Tarquinia. We bezichtigen de Etruskische graftomben met vrolijke fresco's. In het landschap zien we ook een oud Romeins aquaduct. We vervolgen onze route naar Ostia Antica, de oude havenstad van het antieke Rome. Ostia was een grote stad met flatgebouwen, een groots theater, een brandweerkazerne en Romeinse openbare toiletten.

 4. Dag 4: Rome, ca. 65 km

  We gaan vandaag op zoek naar onbekend Rome waar de barokkunst is ontstaan. We zien het kerkje San Carlo van de geniale architect Borromini, met een piepklein kloosterhof en de indringende schilderijen van Caravaggio, de voorloper van Rembrandt. We houden een speurtocht naar stenen dieren. Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij het kratermeer van Castel Gandolfo, waar het zomerverblijf van de pausen is.

 5. Dag 5: Ascoli Piceno en Camerano, ca. 340 km

  Via de bergpas rijden we langs de Gran Sasso (2900 meter), de hoogste berg van de Apennijnen, en komen in de regio de Marken aan de Adriatische kust. We bezoeken de prachtige oude stad Ascoli Piceno, gelegen als een eiland in een diepe kloof en omgeven door twee rivieren. Het Piazza del Popolo is één van de mooiste pleinen van Italië. Hierna rijden we door naar onze volgende verblijfplaats in Camerano voor een verblijf van vier nachten.

 6. Dag 6: Urbino, ca. 215 km

  Het fraaie stadje Urbino lijkt op Siena in het klein. Hier bevindt zich o.a. het grootse hertogelijke paleis van Hertog Frederik, een vechtersbaas met één oog, maar ook mecenas van de kunsten. Onder hem werd Urbino een centrum van de Renaissance. Het is tevens de geboortestad van de schilder Rafael. Niet ver van Urbino loopt de Via Flaminia, een Romeinse weg die door een bergkloof gaat. De Romeinen hebben er een heuse tunnel voor gehakt.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag is een vrije dag. Desgewenst kunt u samen met uw reisleider per streekbus naar de kust rijden, waar u prachtige krijtrotsen en gezellige badplaatsen aantreft. Ook het oude centrum van Camerano, vlakbij het hotel, is een bezoekje waard. U treft er tevens een interessant eeuwenoud ondergronds gangenstelsel, dat in de Tweede Wereldoorlog gebruikt is als toevluchtsoord.


   

 8. Dag 8: Fabriano, Frasassi en Loreto, ca. 190 km

  In de bergen ligt Fabriano, sinds de middeleeuwen de stad van het handgeschepte papier. In het papiermuseum krijgen we eerst uitleg en gaan dan zelf papier scheppen. ‘s Middags bezoeken we de sprookjesachtige druipstreengrotten van Frasassi. Vervolgens maken we een stop in Loreto, een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld. 

 9. Dag 9: Gradara, Ravenna en Vicenza, ca. 380 km

  We rijden noordwaarts en drinken koffie in het kasteeldorp Gradara. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische kust en de heuvels van San Marino. We vervolgen onze reis naar cultuurstad Ravenna, de stad van kleurrijke mozaïeken uit de begintijd van het Christendom. We zien o.a. een romeinse doopkapel, de byzantijnse San Vitalekerk, de grafkapel van prinses Galla Placidia en de ivoren zetel van de bisschop. Vervolgens rijden we door naar Vicenza, waar we drie nachten verblijven. Het diner is vanavond niet inbegrepen.

 10. Dag 10: Vicenza en Verona, ca. 110 km

  Vandaag bezoeken we Vicenza, de elegante stad van architect Palladio. Hij ontwierp tempelachtige huizen, kerken en villa's. Zijn Teatro Olimpico uit 1580 is het oudste overdekte theater van Europa, ontworpen als een Romeins theater. We wandelen naar een villa met beelden van dwergen waar we koffie kunnen drinken. In de loop van de middag rijden we naar Verona, de stad van Romeo en Julia. In het antieke amfitheater 'Arena di Verona' vindt in de zomer het oudste operafestival ter wereld plaats. Vanavond staat de opera in de Arena van Verona op het programma (incl.). Het diner is vanavond niet inbegrepen.


  N.B. Bij vertrek op 28 september is er helaas géén operavoorstelling.

 11. Dag 11: Venetië (per trein)

  We reizen per trein naar Venetië. In het drukke Venetië zijn gelukkig nog veel plekken waar nauwelijks toeristen komen. Het station is gelegen aan het Canal Grande, de mooiste waterweg van de wereld. We lopen naar het vlakbij gelegen Ghetto, waar zich vroeger ijzergieterijen bevonden. Daarna varen we per lijnboot door de lagune naar Burano en het verstilde kerkhofeiland San Michele. Het diner is vanavond niet inbegrepen.

 12. Dag 12: Nederland, ca. 65 km

  Vandaag nemen we afscheid van het prachtige Italië en vertrekken vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Verona voor de terugvlucht naar Amsterdam. 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Napels en van Verona naar Amsterdam met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage + accessoire, max. 10 kg p.p. (max. 55 x 35 x 25 cm)
 • Deskundige De Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 4 Overnachtingen in Grottaferrata, nabij Rome
 • 4 Overnachtingen in Camerano
 • 3 Overnachtingen in Vicenza
 • 11x Ontbijt en 8x diner
 • Opera-voorstelling in de Arena di Verona (genummerde zitplaats; m.u.v. vertrek 28/9)
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen, u kunt dit echter wel bijboeken bij de optie ‘Extra’s’ nadat u een vertrekdatum heeft geselecteerd.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook