Winters Rondje IJsland 9 daagse autorondreis

 • Myvatn - Foto: Iceland Travel
 • Selfoss winter
 • Gullfoss
 • Gullfoss waterval
 • Geysir - Strokkur
 • 21 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Gletsjers & vulkanen
 • Kans op het noorderlicht
 • Winterreis
 • Actieve reis
 • Hoge klantwaardering
 • Inclusief ontbijt

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden langs de Ringweg tijdens dit rondje over het eiland.

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Reykjavik
 2. Dag 2: Selfoss/Hveragerdi - Vik, ca. 325 km
 3. Volledig 9 daags programma

Over Winters Rondje IJsland

Inleiding

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden langs de Ringweg tijdens dit rondje over het eiland.


Verblijf

Uw accommodaties

U heeft de keuze uit de Comfort en Quality categorie. In beide gevallen verblijft u in guest- en farmhouses en hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt. Bij Comfort wordt een 3* hotel (of gelijkwaardig 2*/2* superior hotel) in Reykjavik gereserveerd en prima hotels in de regio. Bij Quality wordt een 4* hotel (of gelijkwaardig 3*/3* superior hotel) en de best beschikbare hotels in de regio. De genoemde hotels zijn voorbeelden en onder voorbehoud van wijzigingen. In Reykjavik kan het alternatieve hotel buiten het centrum liggen. U verblijft vaak in de regio rondom de aangegeven plaats en niet altijd in de plaats zelf.


Boeking met 3 of 4 personen

Indien uw reisgezelschap uit 3 personen bestaat, reserveren we een 2-persoonskamer en een 1-persoonskamer. Driepersoonskamers zijn niet beschikbaar. Indien uw reisgezelschap uit 4 personen bestaat, reserveren we 2 x 2-persoonskamer. Indien u met kinderen reist en er worden 2 kamers gereserveerd, kan het voorkomen dat deze niet naast of tegenover elkaar liggen.


Bij 3 en 4 personen wordt ook een grotere auto gereserveerd, een Skoda Octavia Stationwagon of gelijkwaardig.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Volg de Golden Circle met Thingvellir, Gullfoss & Geysir
- Spectaculair: Skogafoss & Seljalandsfoss watervallen
- (Gletsjer)wandelen in Skaftafell Nationaal Park
- Ontdek de majestueuze Vatnajökull Gletsjer
- Afgelegen: fjorden en bergen in het oosten
- Bijzondere lavaformaties bij Myvatn
- Stedentripjes: Akureyri en Reykjavik

De rondreis is vanwege grotere kans op extreme weersomstandigheden in het noorden van IJsland niet te boeken in de maanden december en januari. In deze maanden raden we u de 8-daagse rondreis Gletsjers & het Noorderlicht aan.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Een indrukwekkende rondreis waar u een mix van de IJslandse cultuur en natuur ontdekt. De reis volgt de rondweg rondom IJsland en komt langs veel natuurlijke bezienswaardigheden én de twee grootste steden. U kunt uw reis persoonlijk maken met de optionele activiteiten en excursiepakketten die u in het boekingsproces kunt reserveren.

 1. Dag 1: Reykjavik

  U heeft zelf een vlucht geboekt naar de luchthaven van Reykjavik, Keflavik. U haalt de huurauto op en rijdt naar de omgeving van Sellfoss/Hveragerdi voor uw eerste overnachting. In de heuvels achter Hveragerdi zijn een aantal wandelroutes uitgezet door een gebied met stomende bronnen.

 2. Dag 2: Selfoss/Hveragerdi - Vik, ca. 325 km

  Vandaag staat de Golden Circle op het programma. Rij naar de Gullfoss waterval en het geothermische gebied van Geysir, waar de geiser Strokkur trouw iedere vijf minuten het water 25 meter de lucht in spuit. Het Thingvellir Nationaal park bezoekt u later op deze rondreis. U vervolgt uw reis langs de zuidkust en na een stop bij de Seljalandsfoss en Skogarfoss watervallen is het tijd om richting de eindbestemming Vik te gaan. U stopt nog even kort bij Dyrholae, dat letterlijk 'deurgat' betekent en als u de de rotsen in zee ziet, snapt u waarom.

 3. Dag 3: Vik - Höfn, ca. 275 km

  Via Eldhraun, de grootste lavavlakte ter wereld gaat u naar Kirkjubæjarklaustur. Daarna rijdt u via Skeidararsandur naar het Skaftafell Nationaal Park. Dit park maakt onderdeel uit van het immense Vatnajökull Nationaal Park. De gletsjer domineert dit hele gebied. Hoogtepunt vandaag is een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsarlon waar de blauw witte ijsbrokken in het water drijven op weg naar de zee. In dit surrealistische sprookjeslandschap maakt uw camera overuren. De eindbestemming is het vissersplaatsje Höfn (spreek uit als Hubn).

 4. Dag 4: Höfn - Egilsstadir, ca. 260 km

  Na het ontbijt gaat de reis verder langs de mooie oostkust van IJsland. De steile rotsen die hier uit zee oprijzen, zorgen voor een aantal mooie fotomomenten. Wellicht vangt u onderweg een glimp op van wilde rendieren die zich hier in de winter soms laten zien. U rijdt door kleine dorpjes, ieder met eigen geschiedenis en charme. De eindbestemming is Egilsstadir aan de oostkust. Westelijk van Egilsstadir ligt het Lagarfjlotmeer waar net zoals in het Schotse Loch Ness volgens de IJslandse overlevering een slangachtig monster zou wonen.

 5. Dag 5: Egilsstadir - Myvatn, ca. 255 km

  Via het verlaten landschap van de Modrudalsoraefi hoogvlakte rijdt u naar de Dettifoss waterval, de meest krachtige van Europa. Daarna rijdt u verder naar het gebied van Myvatn, met pruttelende modderpoelen en bijzondere kleuren van Namaskard, pseudo-kraters en de grillige en grote rotsformaties van Dimmuborgir. Dit is IJsland op zijn best en in de winter bijzonder mooi. Myvatn is een paradijs voor vogelliefhebbers want het staat bekend als rijk vogelgebied met vele soorten. 's Avonds kunt u lekker relaxen in de Myvatn Nature Baths.

 6. Dag 6: Myvatn - Siglufjordur, ca. 215 km

  Na het ontbijt rijdt u naar de Godafoss waterval. De 30 meter brede 'Godenwaterval' dankt zijn naam aan een overlevering waarin een IJslandse boer uit de omgeving zich wilde bekeren tot het christelijke geloof en afgodsbeelden uit de tempel in de waterval gooide. Daarna staat Akureyri op het programma, de hoofdstad van het noorden. Het is een kleine en overzichtelijke stad, aan de Eyjafjordur Fjord.  Een mooie rit met spectaculaire uitzichten over het Troll schiereiland brengt u bij uw overnachtingshotel in Siglufjordur.

 7. Dag 7: Skagafjordur - Borgarnes, ca. 320 km

  U bezoekt eerst het Haring Museum waar u terug gaat naar het begin van de 20e eeuw, toen de haringvangst een belangrijke bron van inkomsten was. Via een prachtig berglandschap komt u in Skagafjördur, het centrum van de IJslandse paardenfokkerij. Dit bijzondere ras heeft, anders dan andere paarden, naast de stap, draf en galop ook nog een vierde en soms vijfde gang van voortbewegen. Via het kleine vissersstadje Blönduos en de Borgarfjödur vlakte reist u naar het eindpunt Borgarnes.

 8. Dag 8: Borgarnes - Reykjavik, ca. 205 km

  Via Deildartunguhver, de meest krachtige warmwaterbron ter wereld gaat u verder naar de Hraunfossar watervallen. De middag is gereserveerd voor het Thingvellir Nationaal Park, een plek waar IJslandse historie is geschreven. Dit park is het derde hoogtepunt van de Golden Circle excursie. In dit park ligt een bijzonder natuurverschijnsel. Hier ontmoeten de Noord-Amerikaanse en Euraziatisch continenten elkaar. Aangezien de aardplaten jaarlijks wat uit elkaar schuiven, is een kloof ontstaan, waarin u kunt wandelen. Daarna gaat u naar Reykjavik voor de laatste overnachting.

 9. Dag 9: Einde rondreis

  Uw rondreis eindigt vandaag.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Huurauto, Suzuki SX4 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder, luchthaventoeslag en tax. Bij 3 of 4 personen wordt een Skoda Octavia Stationwagon 4-WD of gelijkwaardig gereserveerd. Zie Voorwaarden autohuur IJsland winter
 • 8 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • PopGuide app met Engelstalige informatie over de hoogtepunten, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie en een kaart. In de app zit ook reisinformatie in het Nederlands. U ontvangt een persoonlijke QR-code en het is handig als u onderweg over een internetconnectie beschikt.
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar IJsland v.v.
 • Excursie- en entreegelden. U kunt optioneel diverse excursies en/of activiteitenpakketten reserveren.
 • Eigen risico huurauto en optionele extra's

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook