Donegal, het inspirerende Noord-Ierland 7-daagse vlieg-busreis

 • Londonderry, Peace bridge
 • Grianan of Aileach ringfort, Inishowen
 • Belfast muurschildering
 • Malin Head
 • Carrick-a-Rede Rope Bridge
 • 16 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Verblijf in 4-sterren hotel op prachtige locatie
 • Bezoek aan o.a. Belfast, Londonderry en Bushmills Distillery
 • Nederlandse reisleiding
 • Nieuwe reis
 • De highlights van het graafschap Donegal!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Unieke reis naar het noordwesten van Ierland, een streek met spectaculaire uitzichten te midden van deze bergen, fjorden en meren.

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Belfast, ca. 20 km
 2. Dag 2: Belfast en Inishowen, ca. 150 km
 3. Volledig 7 daags programma

Over Donegal, het inspirerende Noord-Ierland

Inleiding

Unieke reis naar het noordwesten van Ierland, een streek met spectaculaire uitzichten te midden van deze bergen, fjorden en meren.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Deze unieke nieuwe reis neemt u mee naar het einde van de wereld: Donegal, in het afgelegen noordwesten van Ierland. Een streek met spectaculaire uitzichten op de uitgestrekte Derryveagh Mountains bij elke bocht in de weg. Maar er is ook veel te beleven te midden van deze bergen, fjorden en meren. Excursies naar bijvoorbeeld Londonderry, Doagh Famine Village en Giant's Causeway maken Donegal de perfecte plaats om te ontdekken wat Noord-Ierland zo speciaal maakt.

 1. Dag 1: Belfast, ca. 20 km

  Op de luchthaven van Belfast worden we opgewacht door onze Ierse chauffeur om aansluitend samen met onze Nederlandse reisleiding naar ons hotel nabij Belfast te gaan voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Belfast en Inishowen, ca. 150 km

  Belfast heeft een rijke geschiedenis, die terug te vinden is in de zogenaamde 'quarters' met elk hun eigen unieke kenmerken. Het centrum van Belfast is Cathedral Quarter met de St. Ann’s Cathedral, maar het Titanic Quarter is waarschijnlijk het meest bekend; hier werd 'the ship of dreams' ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Bezoek het Titanic Museum en ontdek de geschiedenis van deze oceaanstomer. Street Art is een grote bezienswaardigheid in Belfast met name in het Gaeltacht Quarter, waar ook de beruchte gevangenis Crumlin Road Goal staat. We maken een korte stadsrondrit waarna u gelegenheid heeft om Belfast zelf te beleven. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Inishowen voor een verblijf van vijf nachten.

 3. Dag 3: Londonderry, ca. 75 km

  Na het ontbijt heeft u alle gelegenheid om de omgeving van Loch Foyle te verkennen. Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar de bekende stad Londonderry, of zoals de echte Ieren zeggen: Derry. De stad was eeuwenlang het toneel van de strijd om de macht; de stadsmuren, de indrukwekkende muurschilderingen en standbeelden herinneren aan die tijd. De Peace Bridge over de rivier de Foyle verbindt de stadsdelen en is voor de lokale bevolking een symbool van vrede en verbintenis. Bezienswaardig zijn de oude stadsmuren en de St. Columb’s kathedraal. Het museum Free Derry vertelt het verhaal van de jarenlang burgeroorlog vanaf de Battle of the Bogside tot aan Bloody Sunday. Het Bloody Sunday monument herinnert aan deze gebeurtenis. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.

 4. Dag 4: Bushmills Distillery, Giant's Causeway en Rope Bridge, ca. 200 km

  We beginnen de vandaag met een bezoek aan Bushmills, waar een bekende Ierse whiskey stokerij gevestigd is: Old Bushmills Distillery. Tijdens een rondleiding in de uit 1608 stammende distillery leert u de ins en outs van het proces en natuurlijk kunt er ook een 'dram' proberen. Op korte afstand bevindt zich een van de topattracties van Noord-Ierland, de Giant’s Causeway. Deze rotsformatie van zeshoekige basaltzuilen zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen, maar dankt zijn naam aan de legende van twee reuzen die de Causeway bouwden als onderdeel van een verhoogde weg naar het Schotse eiland Staffa. Tot slot rijden we naar een parkeerterrein hoog boven de oceaan, waar u de beroemde Carrick-a-Rede Rope Bridge kunt fotograferen.

 5. Dag 5: Schiereiland Inishowen, ca. 150 km

  Vandaag verkennen we het schiereiland Inishowen! We beginnen met een prachtige tocht door het indrukwekkende landschap naar Malin Head, het meest noordelijke puntje van Ierland met als hoogste Banba’s Crown. U kunt hier koffiedrinken in Caffe Banba, het noordelijkste koffietentje van Ierland. Een wandeling naar de toren van het weerstation op de klif beloont u met een panorama over de Inishowen Hills, Horn Head en de bergen Muckish en Errigal.  In oostelijke richting ligt Inishtrahull Island, het laatste stukje Ierland dat de emigranten zagen op weg naar Amerika; ook de Star Wars film The Last Jedi werd hier opgenomen. Een bezoek aan Doagh Famine Village sluit hier naadloos op aan. Hier wordt het verhaal vertelt van het Ierse leven vanaf de Grote Hongersnood in 1840 tot op de dag van vandaag. Aan de hand van informatieve verhalen, levensgrote tentoonstellingen en het hongersnooddorp neemt u kennis van het verleden. Inishowen heeft een rijke geschiedenis en dat is ook terug te vinden bij het mysterieuze Grianan of Aileach, een ringvormig heuvelfort met een 5 meter hoge stenen stapelmuur. Vol indrukken van Ierlands verleden rijden we terug naar ons hotel.

 6. Dag 6: Greencastle, ca. 30 km

  Een rustige dag! We rijden langs Loch Foyle naar Greencastle, een badplaats en vissershaven. De naam is ontleend aan het kasteel dat gebouwd zou zijn met groen getinte stenen. De ruïnes van het hooggelegen kasteel zijn nog steeds indrukwekkend, net als de Martello toren uit het begin van de 19e eeuw. Deze torens werden door de Britten gebouwd om te waken tegen een invasie van Napoleon. Naast wandelen en een drankje in een van de pubs, kunt u ook het Maritiem Museum bezoeken, waar veel interessante zaken zijn geëxposeerd.

 7. Dag 7: Belfast en Nederland, ca. 150 km

  We gaan terug naar de luchthaven van Belfast voor de vlucht naar Nederland, waarmee een einde komt aan deze bijzondere reis door het noorden van Ierland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Belfast v.v. met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 12 kilo p.p.
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 1 Overnachting in/nabij Belfast
 • 5 Overnachtingen in Redcastle Hotel & Spa in Inishowen, county Donegal
 • 6x Ontbijt en 6x diner
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook