Kerst in sprookjesachtig Budapest 8-daagse busreis Kerst in sprookjesachtig Budapest

 • Budapest
 • Kerstmarkt St. Stephen's Square, Budapest
 • Feestelijk versierde tram in Budapest
 • Budapest
 • Kerstmarkt op deSt. Stephans-Platz, Budapest
 • 13 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Bezoek aan het koninklijk paleis van Gödöllö
 • Ontdek de stadsdelen Buda en Pest met een lokale stadsgids
 • Luxury class touringcar
 • Proef de romantiek aan de Donau!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Budapest wordt 'de parel van het Oosten' genoemd en juist rond de kerstdagen komt de romantische sfeer aan beide zijden van de Donau goed tot haar recht. De hele stad is prachtig versierd en de Hongaarse gezindheid is om van te genieten. Een must see is de traditionele kerstmarkt op het Vörösmarty plein, in het hartje van Pest. Maar er is meer te bewonderen dan alleen de kerstsfeer! Ontdek ongeken

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 725 km
 2. Dag 2: 23/12: Budapest, ca. 580 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in sprookjesachtig Budapest

Intro

Budapest wordt 'de parel van het Oosten' genoemd en juist rond de kerstdagen komt de romantische sfeer aan beide zijden van de Donau goed tot haar recht. De hele stad is prachtig versierd en de Hongaarse gezindheid is om van te genieten. Een must see is de traditionele kerstmarkt op het Vörösmarty plein, in het hartje van Pest. Maar er is meer te bewonderen dan alleen de kerstsfeer! Ontdek ongekende culturele rijkdommen en ga mee op ontdekkingstocht!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Gelegen net buiten het centrum van Budapest, op ca. 350 meter van het metrostation, waarmee u in 10 minuten in het historische centrum van Budapest staat.
Kamers
De nette kamers zijn voorzien tv, telefoon, airconditioning en een badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, lounge, restaurant, bar en terras. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner inclusief 2 drankjes (frisdrank, koffie en thee).

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Zuid-Duitsland, ca. 725 km

  Na het traditionele kopje koffie met kerststol gaan we op weg naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. We volgen de autobanen via het Ruhrgebied, Frankfurt, Neurenberg en Regensburg. Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel.

 2. Dag 2: 23/12: Budapest, ca. 580 km

  Na het ontbijt rijden we richting Budapest. Via Sankt Pölten en de ringweg van Wenen bereiken we bij Schattenberg de Hongaarse grens. Vervolgens loopt de route via Györ naar Budapest. Natuurlijk wordt er regelmatig gestopt voor koffie, thee en de lunch. 

 3. Dag 3: 24/12: Stadsdeel Pest met stadsgids

  Budapest wordt door de Donau in tweeën gesplitst en bestaat dus uit de delen Buda en Pest, welke door o.a. de bekende Elisabeth brug met elkaar worden verbonden. Vandaag staat een kennismaking met Pest onder leiding van een lokale gids op het programma. Pest is een levendig stadsdeel en je vindt er talrijke cafés, restaurants en winkels. Het is het politieke en financiële centrum van Hongarije en staat ook wel bekend als het zakelijk hart. In Pest vinden we de Sint Stephanus Basiliek, de uit 1900 stammende markthallen en het volkenkundig museum waar de belangrijkste relikwie, de hand van Stephanus, wordt bewaard. Op het Vörösmarty plein bevindt zich de traditionele kerstmarkt, waar opvallend veel aandacht is voor het behoud van de authentieke Hongaarse volkskunst. In de middag kunt u genieten van kerstkoekjes met koffie of thee in het hotel en de dag naar eigen inzicht indelen. 

 4. Dag 4: 25/12: Szentendre, ca. 50 km

  We lunchen vandaag gezamenlijk in het hotel, waarna we naar het charmante 18e-eeuwse kunststadje Szentendre rijden, gelegen aan de Donau-bocht. Het feestelijk verlichte stadje is de thuisbasis van vele kunstenaars en zit vol met kleine musea, winkeltjes en galerieën. De kerstsfeer is hier goed merkbaar met een kerststal en een kerstmarkt in het centrum. Met het goed bewaard gebleven, kenmerkende 18e-eeuwse stadsbeeld van barokke huizen in zuidelijke stijl en smalle geplaveide straatjes, nodigt het stadscentrum bezoekers uit om terug in de tijd te reizen. Naast het Szamos Marsepein Museum, het House of Folk Art, openluchtcafés en wijnkelders vind je er ook vele permanente en tijdelijke tentoonstellingen. NB. Niet alles zal open zijn tijdens de feestdagen.

 5. Dag 5: 26/12: Stadsdeel Buda met stadsgids, ca. 30 km

  Nu is het stadsdeel Buda aan de beurt om samen met een lokale gids te verkennen. Buda is relatief bergachtig, waardoor er schitterende vergezichten zijn. De Gellertheuvel is met 235 meter het hoogste punt van Buda en biedt een schitterend uitzicht over de stad. Niet voor niets staat de heuvel sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ander hoogtepunt van Buda is het Koninklijk Paleis op de Burchtheuvel, dat oorspronkelijk in de 14e eeuw werd gebouwd en 400 jaar later in barokstijl weer is verbouwd. De Matthiaskerk is vanwege haar uitstekende ligging bepalend voor het aanblik van het Burchtgebied en vanuit het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De middaguren kunt u naar eigen inzicht indelen.


   

 6. Dag 6: 27/12: Gödöllo, ca. 75 km

  Vandaag brengen we een bezoek aan het koninklijk paleis van Gödöllö, dat wordt beschouwd als het Hongaarse equivalent van het paleis van Versailles. Dit paleis is het op een na grootste barokke kasteel ter wereld en werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. In 1867 werd het gekocht door de kroon tijdens het Oostenrijks-Hongaarse rijk en werd zelfs de favoriete zomerresidentie van de koninklijke familie, vooral van koningin Elizabeth. Het paleis heeft een dubbele U-vorm en wordt omringd door een enorm park, welke in 1998 uitgeroepen werd tot natuurreservaatTijdens een rondleiding bewonderen we al het moois wat het paleis te bieden heeft (entree en rondleiding inclusief). 


   


   
 7. Dag 7: 28/12: Zuid- Duitsland, ca. 600 km

  Het is tijd om afscheid te nemen van Budapest en reizen weer terug naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. 

 8. Dag 6: 29/12: Nederland, ca. 750 km

  Na een vroeg ontbijt gaan we op weg naar Nederland. Aan het einde van de middag bereiken we de wisselplaats in Nederland, waar een warme maaltijd voor u gereed staat. Aansluitend wordt u door een van onze servicelijnen weer teruggebracht naar uw uitstapplaats.


Additionele informatie

Op 26/12 gaat u naar het kerstconcert in de 'Mirror Chapel' in het Clementinum. Het barokke Clementinum is het op een na grootste gebouwencomplex van Praag en is gelegen in de oude stad. Het concert begint om 19.00 uur en er worden o.a. stukken van Mozart, Verdi en Dvořák ten gehore gebracht. Een onvergetelijke avond!


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 5 Overnachtingen in Hotel Benczúr in Budapest
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Koffie of thee met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch op 25/12
 • 4-gangen kerstdiner of kerstbuffet op 25/12
 • Entree en rondleiding in paleis Gödöllö
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook