Ontdek Devon en Cornwall 12-daagse autorondreis

  • Sfeerimpressie Polperro, Cornwall
  • Canterbury
  • Canterbury kathedraal
  • Devon & Cornwall
  • Leeds Castle
  • 23 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Ontdek
  • Populaire rondreis
  • Kent, Devon & Cornwall
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief reisgids

Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. Bijkomend voordeel: de warme golfstroom die hier langs de kust loopt, zorgt voor een zacht klimaat en zelfs subtropische plantengroe

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1 en 2: Brighton
  2. Dag 3: Brighton - Bournemouth, ca. 155 km
  3. Volledig 12 daags programma

Over Ontdek Devon en Cornwall

Intro

Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. Bijkomend voordeel: de warme golfstroom die hier langs de kust loopt, zorgt voor een zacht klimaat en zelfs subtropische plantengroei.


Verblijf

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U heeft de keuze uit 3* hotels of 4* hotels. De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel.

Reist u met 3 personen?

In Engeland is een 3-persoonskamer in bijna alle gevallen een 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed is een opklapbed of sofabed (dus niet volwaardig). De ruimte in de kamer wordt daardoor beperkt. Voor een optimaal comfort raden we aan een 2- en 1-persoonskamer te reserveren.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Kent
- Canterbury
- Brighton
- Exeter
- Dartmoor National Park
- Land's End
- Tintagel Castle
- Exmoor National Park
- Bath
- Bristol
- Stonehenge

Dagprogramma

  1. Dag 1 en 2: Brighton

    U gaat op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Brighton. Afhankelijk van uw aankomsttijd, heeft u ca. anderhalve dag om het graafschap Kent te ontdekken. Brighton is een typisch Engelse badplaats, bekend vanwege de pier en het opvallende Royal Pavillion. De laatste jaren is er nog een trekpleister gebouwd, de British Airways i360 uitkijktoren met draaiend plateau. Naast Brighton raden we aan Canterbury te bezoeken. De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruikt u het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vindt u hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is.
    Met de ferry

    Wij kunnen voor u op de heen- en terugreis een ferry-overtocht reserveren vanuit Dover of Calais. Neem contact op met onze reisspecialisten voor de mogelijkheden en de prijs. 

  2. Dag 3: Brighton - Bournemouth, ca. 155 km

    Na het ontbijt kunt u de kustlijn volgen of iets het binnenland in, via het South Downs National Park, een mooi natuurgebied. U komt voorbij havenplaatsen Portsmouth en Southampton en arriveert in de loop van de middag in Bournemouth.

  3. Dag 4 en 5: Bournemouth - Exeter/Torquay, ca. 175 km

    Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar de historische stad Exeter eveneens met een prachtige kathedraal. U verblijft in de omgeving van het Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony's. Brengt u ook een bezoek aan de leuke badplaats Torquay, een van de vele kustplaatsjes die Devon & Cornwall hebben. Het landschap van Devon is uniek, een lappendeken van weiden die doorsneden worden door smalle weggetjes.

  4. Dag 6 en 7: Exeter/Torquay - Falmouth, ca. 115 km

    Vanuit Devon rijdt u Cornwall binnen. Alhoewel de graafschappen vaak in 1 adem worden genoemd, zult u toch duidelijke verschillen in het landschap ontdekken. Bezienswaardig zijn het eilandje St. Michaels Mount, Land's End en de diverse havenplaatsjes. Tuinenliefhebbers brengen natuurlijk een bezoek aan de Trebah Gardens in de omgeving van Falmouth. Ook het Eden Project is een interessante excursie. Dit is 's werelds grootste botanische tuin. In de kenmerkende koepels loopt u als het ware door een overdekt regenwoud.

  5. Dag 8 en 9: Falmouth - North Devon, ca. 175 km

    De route langs de noordkust van Cornwall brengt u bij Tintagel, een aardig dorpje met een middeleeuws kasteel en een bijzonder oud postkantoor uit de 14e eeuw. Noordelijker ligt Clovelly, een pittoresk vissersdorpje tegen de heuvels aan geplakt. In de omgeving ligt ook het kleine, maar afwisselende Exmoor National Park met prachtige kliffen, bossen, hooggelegen heidegebieden, Exmoor-pony's, schapen en edelherten. Een andere optie is lekker uitwaaien langs het goudgele strand van Bude.

  6. Dag 10 en 11: North Devon - Bath/Bristol, ca. 170 km

    U verlaat Cornwall en via de kust en een stukje binnenland rijdt u naar Bath. Bath is het bekendste Engelse kuuroord en u kunt de Roman Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Bath is een goede en moderne winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier het Fashion Museum ligt. Typische voorbeelden van huisjes in Cotswold-natuursteen staan in Bradford-on-Avon en Corsham, net buiten Bath gelegen. In de Cheddar Gorge ontdekt u alles over het proces van het vervaardigen van Cheddar kaas, die hier oorspronkelijk vandaan komt. Vanuit Bath rijdt u naar het centrum van de prehistorie, Stonehenge, vlakbij het mooie stadje Salisbury. De stenen overblijfselen zijn vanaf de weg te bezichtigen maar het is ook leuk om een ticket te kopen en met een audiotour een rondleiding rondom het monument te maken.

  7. Dag 12: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 11 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Vervoer naar Engeland v.v.
  • Entree-, tol- en parkeergelden

  • Goed om te weten:
  • Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze reis.
  • Er wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Het stuur van uw huurauto zit aan de rechterkant van de auto.
  • Het is niet mogelijk om preferenties of essenties door te geven, aangezien er te veel verschillende accommodaties in de rondreis zijn opgenomen.
  • We raden u ten zeerste aan om met GPS/navigatie op pad te gaan.
  • Hou rekening met aankomst- en vertrektijden van uw vlucht. Soms moet u nog een stukje rijden.

  • Parkeren
  • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons helaas niet mogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen. U betaalt op veel (openbare) plekken parkeerkosten. In grote steden kan dit oplopen tot € 25 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook