Kerst tussen de Elzas en Zwitserland 8-daagse busreis

 • Mulhouse
 • Neuf-Brisach
 • Mulhouse
 • Basel
 • Basel
 • 25 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Kerstwandeling met een stadsgids in Mulhouse
 • Inclusief 4- en 5-gangen kerstdiners
 • Naar o.a. Luzern, Basel, Colmar en Freiburg!
 • Luxury class touringcar
 • Bezoek aan 3 landen: Zwitserland, Duitsland en Frankrijk!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Tijdens deze gevarieerde kerstreis verblijft u in het sfeervolle stadje Mulhouse, gelegen in het drielandenpunt Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. U kunt zich dan ook verheugen op interessante en mooie uitstapjes naar o.a. Luzern, Colmar en Neuf-Brisach. Ook in het Franse Mulhouse proeft u naast de unieke kerstsfeer de couleur locale van de Elzas!

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Mulhouse, ca. 620 km
 2. Dag 2: 23/12: Neuf-Brisach, ca. 85 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst tussen de Elzas en Zwitserland

Intro

Tijdens deze gevarieerde kerstreis verblijft u in het sfeervolle stadje Mulhouse, gelegen in het drielandenpunt Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. U kunt zich dan ook verheugen op interessante en mooie uitstapjes naar o.a. Luzern, Colmar en Neuf-Brisach. Ook in het Franse Mulhouse proeft u naast de unieke kerstsfeer de couleur locale van de Elzas!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Stijlvol hotel met een prima ligging op. ca. 300 m van het gezellige centrum van Mulhouse.
Kamers
Nette kamers voorzien van tv, telefoon en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, lift, ontbijtruimte, restaurant en bar. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Mulhouse, ca. 620 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats beginnen we aan onze kerstreis. We rijden door het Ruhrgebied, langs Keulen, Frankfurt am Main en Karlsruhe naar Mulhouse. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch en een koffie- of theepauze. Aan het einde van de middag bereiken we Hotel Bristol, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

 2. Dag 2: 23/12: Neuf-Brisach, ca. 85 km

  Vandaag vertrekken we in de ochtenduren naar Neuf-Brisach, gelegen op een steenworp afstand van de Rijn, niet ver bij de stad Colmar vandaan. Het stadje is ontworpen door Sébastien Le Prestre de Vauban, de huisarchitect van Lodewijk de XIV, en gebouwd in de militaire barokstijl met in het midden een groot plein. Om het plein zijn straten aangelegd in een roosterpatroon en het geheel wordt omsloten door een dubbele vestingmuur die weer omringd wordt door loopgraven. Sinds 2008 staat het vestingstadje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na terugkeer in Mulhouse heeft u nog wat vrije tijd om bijvoorbeeld kerstinkopen te doen.

 3. Dag 3: 24/12: Mulhouse met stadsgids

  Na het ontbijt maken we met onze lokale gids een kerstwandeling door Mulhouse, waarbij ons alles wordt verteld over de kunst en geschiedenis van deze mooie stad. Na de rondleiding heeft u nog tijd om zelf een kijkje te nemen en te genieten van het karakteristieke Mulhouse. In het hart van het historische centrum, op de Place de la Réunion, wacht de traditionele kerstmarkt met houten chalets, een schaatsbaan, een lichtshow, geurige warme wijn en 'bredele', de befaamde kerstgebakjes uit de Elzas. Ieder jaar wordt een nieuwe, exclusieve stof ter versiering bedrukt, om zo het opmerkelijke textielverleden van Mulhouse in herinnering te brengen. Breng zeker ook een bezoek aan de kerstmarkt van het Musée de l'Impression sur Etoffes. In de namiddag staan er kerstkoekjes met koffie, thee of chocolademelk voor u klaar en 's avonds genieten we van een 4-gangen kerstdiner.

 4. Dag 4: 25/12: Freiburg, ca. 120 km

  We bezoeken de stad Freiburg, gelegen aan de rand van het Zwarte Woud, omgeven door groene heuvels en wijngaarden. Het oude centrum bestaat uit authentieke vakwerkhuisjes en grachtjes. Het kan vandaag wat rustiger in Freiburg zijn vanwege Eerste Kerstdag, maar ondanks dat is het zeker de moeite waard voor een bezoek. Op de Münsterplatz staat de beroemde kathedraal uit de 14e eeuw en rondom het plein staan prachtige middeleeuwse huizen waarin vele restaurants en cafés zijn gevestigd. Door het historische centrum lopen goten, waardoor water uit de rivier Dreisam stroomt. Dit bijzondere systeem was ooit bedoeld om het vee te voorzien van schoon water. Freiburg zal zeker indruk op u maken. In de middag lunchen we gezamenlijk in het hotel en s' avonds wordt er een 5-gangen kerstdiner geserveerd. 

 5. Dag 5: 26/12: Basel, ca. 80 km

  Op Tweede Kerstdag vertrekken we in de loop van de ochtend naar Zwitserland voor een bezoek aan Basel. Basel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland en is gebouwd langs beide zijden van de Rijn. Een van de mooiste delen van de stad vindt u rondom de Münsterplatz in de Altstadt met als hoogtepunt de Münster, de kathedraal van Basel. Wandel even naar de achterzijde van de kathedraal om van een magnifiek uitzicht over de Rijn te genieten. Een ander hoogtepunt vormt het Rathaus, met een prachtig versierde gevel en een in het oog springend dak en toren. Op het Rathausplein bevindt zich sinds 1890 Café Confiserie Schiesser waar u o.a. de traditionele 'Läckerli', de traditionele Basler honingkoek kunt proberen.

 6. Dag 6: 27/12: Luzern, ca. 270 km

  Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama aan het Vierwoudstrekenmeer ligt Luzern. Het stadsbeeld van Luzern wordt gekenmerkt door de overdekte middeleeuwse kapelbrug die met de beschilderde panelen tot een van de oudste overdekte houten bruggen van Europa wordt gerekend. Een ander symbool van de stad is de Museggmauer (middeleeuwse stadsmuur), die bijna helemaal in zijn oorspronkelijke weerbare vorm bewaard gebleven is. De autovrije binnenstad bestaat uit schilderachtige pleinen met prachtige, met fresco’s versierde huizen. Slenter door de historische Altstadt, maak een wandeling langs de oevers van het meer en geniet in een van de vele eetgelegenheden van een traditionele kaasfondue met een glaasje kirsch. Vergeet ook niet een blik te werpen in de etalages van de luxe juwelierswinkels, waar de Rolex horloges u toelachen. Vol indrukken keren we terug naar Mulhouse.

 7. Dag 7: 28/12: Colmar, ca. 90 km

  Op de laatste dag van onze kerstreis gaan we naar het sfeervolle Colmar dat tot 30 december nog helemaal in kerstsfeer is gedompeld. De kerstmarkt bestaat uit zes markten rondom o.a. het centrale Place des Dominicains en het pittoreske wijkje Petite Venise. De middeleeuwse huisjes geven Colmar haar authentieke sfeer en samen met de kerstversiering en vele lichtjes maakt dit de stad dan ook extra bijzonder tijdens de kerstperiode.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 620 km

  Helaas zit onze kerstreis erop en keren we terug naar Nederland. Aan het einde van de middag arriveren we op de wisselplaats waar u een afscheidsdiner wacht. Aansluitend wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Bristol in Mulhouse
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Kerstkoekjes met koffie, thee of chocolademelk op 24/12
 • 4-gangen kerstdiner op 24/12
 • Lunch op 25/12
 • 5-gangen kerstdiner op 25/12
 • Kerstwandeling met een lokale Duitssprekende gids op 24/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijden facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook