Champagne, Reims en Parijs 10-daagse autorondreis

  • Reims Cathedral
  • Champagne
  • Reims
  • Uitzicht
  • Palace Royale
  • 23 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Incl. 3 nachten Parijs
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief reisgids
  • Nieuwe reis

Rijd enkele uurtjes richting het zuiden en je arriveert in een heerlijke streek in Frankrijk, Champagne. Omgeven door heuvels, wijngaarden en middeleeuwse steden ben je even helemaal weg uit het drukke leven thuis. Bezoek een van de beroemde champagnehuizen van bijvoorbeeld Moët & Chandon of Veuve Clicquot en bekijk het hele productieproces van de beroemdste mousserende wijn ter wereld. In de sted

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Nederland - Reims, afstand ca. 415 km
  2. Dag 2: Reims
  3. Volledig 10 daags programma

Over Champagne, Reims en Parijs

Intro

Rijd enkele uurtjes richting het zuiden en je arriveert in een heerlijke streek in Frankrijk, Champagne. Omgeven door heuvels, wijngaarden en middeleeuwse steden ben je even helemaal weg uit het drukke leven thuis. Bezoek een van de beroemde champagnehuizen van bijvoorbeeld Moët & Chandon of Veuve Clicquot en bekijk het hele productieproces van de beroemdste mousserende wijn ter wereld. In de steden Troyes en Reims bezoek je de mooie kathedralen, slenter je door de straatjes en geniet je van de Franse keuken tijdens de lunch of het diner.


Verblijf

De hotels

Gedurende deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Je kunt bij de kamerkeuze aangeven of je een verblijf in 3* hotels of in 4* hotels wenst. De 4* hotels hebben vaak iets meer faciliteiten en airconditioning. In Parijs verblijf je in het Résidence Europe, één van onze tophotels.


In 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Voor de voetbalwedstrijden worden ook stadia in andere grote steden gereserveerd. Het is derhalve niet mogelijk om deze rondreis in de maanden juli/augustus te maken maar het voor- en naseizoen zijn ook goede maanden met aangename temperaturen en minder drukte. 




Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Ontdek Reims
- Proef de bubbels tijdens een champagnetour
- Bezoek het kleurrijke Troyes
- Prachtige vakwerkhuizen
- Afsluiten in de 'Stad van de Liefde': Parijs

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland - Reims, afstand ca. 415 km

    In een halve dag rijd je op je gemak door België en Frankrijk naar het hotel in de mooie, oude stad Reims. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je alvast een wandeling maken en de sfeer van de stad opsnuiven. De imposante kathedraal is het middelpunt van de stad en overal zie je de machtige torens boven de gebouwen uit steken. In het interieur vallen de grote glas-in-lood ramen op, waarvan de meeste uit de 13e eeuw stammen. Het is een van de mooiste gotische gebouwen van Frankrijk.

  2. Dag 2: Reims

    Na het ontbijt kun je verder met de ontdekkingstocht van de stad. Naast de kathedraal, heeft de stad nog 3 andere gebouwen die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Het Paleis Tau, het voormalige klooster Saint Remi en de heuvels, huizen en kelders van de Champagne. Je kunt ook prima winkelen in de stad, afgewisseld met een gezellig terrasje pakken en natuurlijk goed eten in een van de vele prima restaurants.

  3. Dag 3: Champagnetour

    Zorg voor een goede bodem want we raden aan een tourtje te maken langs de Champagnehuizen. Zelfs als je niet van bubbels houdt, is het heel interessant om te zien en te horen hoe de champagne gemaakt wordt, in de kelders ligt te rijpen, de verhalen over het ontstaan van de huizen, families, tradities. Er zijn vele manieren om de omgeving te ontdekken.

  4. Dag 4: Reims - Troyes, afstand ca. 140 km
    Onderweg naar Troyes zijn er nog twee leuke plaatsjes om even te stoppen. Hautvillers is een typisch Champagne dorpje. Hier perfectioneerde Dom Pérignon de methode om de beste champagne te krijgen en maakte het de Koning van de wijnen. De heuvels, het dorpje en de wijnranken zijn allemaal werelderfgoed van de UNESCO. Onze tweede aanrader is het charmante, middeleeuwse stadje Sézanne met smalle stegen, vestingwerken en een karakteristieke gotische kathedraal.
  5. Dag 5: Troyes

    Welkom in Troyes, stad van 1000 kleuren. Je kunt er niet omheen: de talrijke gekleurde, soms scheve vakwerkhuizen in het centrum. Het centrum, dat de vorm heeft van een champagnekurk. Verdwaal door de steegjes, wees niet bang om te verdwalen en loop even binnen in de vele boetieks en galeries. Ook Troyes kent een aantal mooie gotische kerken met glas-in-lood ramen en de mooiste beeldhouwwerken. Tijdens een stadswandeling kom je vanzelf langs alle mooiste bezienswaardigheden.

  6. Dag 6: The côte des bar champagne tourist route

    Vandaag heb je uitgebreid de tijd om de Côte des Bar Champagne Tourist Route te gaan ontdekken. Deze route van ongeveer 220 km loopt rond Bar-sur-Seine en Bar-sur-Aube.

    Tijdens deze route kun je de kelders bezoeken van de wijnbrouwers en zij zullen hier de productie delen en je verschillende smaken laten proeven.

    Er is zelfs de mogelijkheid om over de Côte des Bar wijngaarden te vliegen met de Celles-sur-Ource vliegvereniging. De vlucht duurt ongeveer 30 minuten in een klein vliegtuigje met een prachtig uitzicht.

    Tijdens je wandeling van de ene site naar de andere, kom je prachtige landschappen tegen met bossen en rivieren.

    Je kunt er ook nog voor kiezen om Essoyes te bezoeken, Colombey-les-Deux-Eglises, Les Riceys of Chaource.

  7. Dag 7: Troyes - Parijs, afstand ca. 180 km
    Na het ontbijt raden we aan vroeg op pad te gaan om naar de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, te riijden. We hebben een hotel gereserveerd met uitstekende openbaar vervoer mogelijkheden. Het is handig om een OV kaart te kopen, die geldig is in bussen en metro's.
  8. Dag 8 en 9: Ontdek Parijs

    Je hebt twee volle dagen om de stad Parijs te ontdekken. Vast niet lang genoeg, maar je kunt in ieder geval veel zien. Het is leuk om een fietstour te reserveren. Onder leiding van een Nederlandstalige gids fiets je langs vele bezienswaardigheden van de stad waaronder natuurlijk de Eiffeltoren, Notre Dame en het Louvre. Maar vergeet ook de Champs-Elysées, Montmartre, Hôtel National des Invalides en de Arc de Triomphe niet. Er zijn ontelbaar veel plekjes om lekker te eten of een drankje te doen en natuurlijk kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen in de boetiekjes, maar ook in de sjieke warenhuizen. Parijs verveelt nooit.

  9. Dag 10: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt. Je rijdt op je gemak terug naar Nederland.


Additionele informatie

In 2024 worden de Olympische Spelen in Frankrijk gehouden. Dat betekent dat we de periode tussen 19 juli en 8 september geblokkeerd hebben vanwege prijs- en beschikbaarheidsproblemen. We raden aan in het voor- of najaar te gaan. 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 9 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Entree-, tol- en parkeerkosten
  • Eventuele toeristenbelasting

  • Goed om te weten:
  • Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze rondreis

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook