Ervaar de Oostenrijkse gemütlichkeit

Een fietsvakantie Oostenrijk staat garant voor prachtige routes langs pittoreske dorpjes en gezellige steden. Met de bergen op de achtergrond fietst u dagelijks door een sprookjesachtig decor.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Reisaanbod

Een fietsvakantie Oostenrijk is voor iedereen haalbaar. Fiets in uw eigen tempo, eventueel met ondersteuning van een elektrische fiets, de prachtige route langs de welbekende Donau. U fietst iedere dag naar het volgende hotel terwijl uw bagage voor u wordt vervoerd.

Uw fietsvakantie Oostenrijk is gegarandeerd een ontspannen vakantie. Lekker actief bezig zijn in de frisse buitenlucht. Iedere dag zit vol nieuwe verrassingen. Onderweg zijn vele leuke stops mogelijk, in culturele stadjes of juist een picknick langs de oevers van de rivier of in de bossen. Wij hebben uw fietsvakantie Oostenrijk zorgvuldig samengesteld.

 Voor een fietsvakantie Donau bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Wel naar Oostenrijk, maar laat u de fiets liever thuis? Bekijk dan ook eens ons uitgebreide aanbod autovakanties Oostenrijk en busreizen Oostenrijk.

Onze klanten beoordelen onze fietsvakanties Oostenrijk gemiddeld met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Oostenrijk

Hieronder vindt u de meest interessante bezienswaardigheden langs de bekendste fietsroutes in Oostenrijk:

Abdij van Melk

Abdij van Melk

Midden in de Wachau bevindt zich de wereldberoemde abdij van Melk - een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten.

Ook de experts van National Geographic waren onder de indruk van de abdij. Zij verkozen in 2008 Melk namelijk tot meest authentieke bestemming ter wereld.

In 1089 schonk markgraaf Leopold II een van zijn burchten aan Benedictijnse monniken uit Lambach. Sindsdien wordt hier geleefd en gewerkt volgens de regel van Benedictus. Het klooster groeide uit tot het geestelijke en culturele centrum van de deelstaat Niederösterreich. Begin 18e eeuw werd begonnen met de bouw van de barokke kerk en nieuwe kloostergebouwen, dit naar ontwerpen van de Oostenrijkse barokarchitect Jakob Prandtauer.

Expositiestukken uit de schatkamer, het archief en de bibliotheek van het stift getuigen van een rijk verleden. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de marmerzaal en de bibliotheek. Hier zijn zo'n 100.000 werken ondergebracht, waaronder belangrijke historische manuscripten. Naast Paul Trogers beroemde plafondfresco, een allegorische afbeelding van het geloof, kun je in het klooster ook moderne fresco’s bezichtigen.  Het nieuwe, moderne museum neemt je mee door de eeuwenoude geschiedenis van het klooster. Architect Hans Hoffer zorgde voor een symbiose van oud en nieuw.  In het Stift worden ook regelmatig interessante exposities, concerten en andere culturele evenementen georganiseerd.

Linz

Linz

Linz is de hoofdstad van de bondstaat Oberösterreich en is de op twee na grootste stad van Oostenrijk.

Linz werd tijdens WOII ernstig beschadigd door bombardementen maar veel van de historische gebouwen in het centrum zijn desondanks toch bewaard gebleven.

Het centrale plein in de stad is de Hauptplatz. Dit gezellige plein wordt omringt door mooie barokke gevels met winkels en terrasjes en is regelmatig het podium van diverse optredens. Het oude stadhuis is een van de mooiste panden en huisvest tegenwoordig een museum over de geschiedenis van de stad.

Passau

Passau

In Passau komen drie rivieren bijeen, de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ’Drierivierenstad’ wordt genoemd. De naam Passau is afgeleid van de Latijnse naam van een Nederlandse huursoldateneenheid in het Bataafse leger. 600 jaar lang was de drierivierenstad een zelfstandig bisschoppelijk vorstendom. Sinds 1803 behoort Passau tot de deelstaat Beieren.

Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw, die ook in Bohemen actief waren. Midden in het oude centrum staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt. Hoog boven de rivieren tronen het imposante burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartskerk Maria Hilf.
Van oudsher is Passau een belangrijke kunst- en cultuurstad. Rond 1200 ontstond hier het Nibelungenlied, een bekend heldenepos. Talrijke culturele instellingen en evenementen maken van de stad een mekka voor de cultuurliefhebber. Denk maar aan de ’Festspiele Europäische Wochen’ die hier elk jaar worden gehouden, het Stadttheater Passau en Redoute met hun levendige theatertraditie, het Scharfrichterhaus met zijn cabaret- en jazzscene, de vele concerten en festivals en niet te vergeten de vijf musea die de stad rijk is.

Maar Passau is niet alleen cultuur. Passau is ook water. Een rondvaart over de drie rivieren of een tocht door het mooie Donaudal is dan ook een must voor iedereen die de stad bezoekt. Vanaf Passau kun je ook een mooie cruise maken naar de Donaulanden. Dankzij de unieke ligging aan drie rivieren is Passau ook een paradijs voor fietsers.

Wenen

Wenen

De schatkamer van de Monarchie", zo zou een korte karakteristiek van de Oostenrijkse hoofdstad kunnen luiden. Eeuwenlang hebben vorsten uit diverse dynastieën kunst verzameld. Al dat moois is nu in diverse musea zoals de Schatkamer van de Hofburg ondergebracht. Het bekendste monument is Paleis Schönbrunn met de prachtige tuinen. Rond de Stephansdom in het centrum, op de Rathausplatz kun je het echte Wenen ervaren: elegance, gezelligheid, muziek en natuurlijk Kaffee mit Sachertorte.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
  Malindi

Fietsen langs de lange Donau is echt een heerlijke, ontspannen rit. Maak uw hoofd leeg, snuif de frisse berglucht op, geniet van de mooie dorpjes en ontspan. Een fietsvakantie is echt een heerlijke manier van vakantie vieren. Lekker op de fiets iedere dag een andere stukje bekijken in uw eigen tempo. U ziet een hoop en bent ook nog eens hartstikke sportief bezig! Echt een aanrader dus.

Karin

Ervaringen van onze klanten

Wij fietsen heel graag in Oostenrijk. Iedereen denkt altijd gelijk aan de bergen maar wij fietsen juist graag langs de rivieren omdat het daar overwegend vlak is en goed te fietsen.

Voor het eerst een fietsvakantie geboekt. Is ons erg goed bevallen. Alles prima geregeld. Koffers werden netjes op tijd bezorgd iedere dag. Voor herhaling vatbaar.

Samen met 2 bevriende stellen zijn wij naar Karinthië geweest. We hebben genoten!

Voor de 6e keer een fietsvakantie gedaan. Wij gaan altijd naar Oostenrijk, het liefst fietsen we langs de Donau. Passau en Linz zijn onze favoriete steden.

Kaart van Oostenrijk

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen